Krebinetter. Uhm her får du opskriften på lækre saftige karbonader, her serveret med sesamkartofler, det lækreste tilbehør.
Lav denne simple ret og din familie vil ELSKE dig!
En ret der er virkelig nem at lave, men som scorer kæmpestore pluspoints hos dem du serverer retten for.
Ganske almindelige gode gammeldags karbonader eller krebinetter som de jo også kaldes. Her serveret med sesamkartofler og gulerods/agurkestave med pesto og aioli til.
Retten er meget nem at lave og du skal bruge ganske få ingredienser. En billig ret også og indkøbssedlen er overskueligt kort.
Krebinetter med sesamkartofler smager skønt. Hvis du prøver retten derhjemme, er jeg sikker på at den vil blive en ny livret hjemme hos jer.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Krebinetter – karbonader med sesamkartofler – få en god, nem opskrift her
Ingredienser
Krebinetter/karbonader:
- 1 kg svinefars ell. hakket kalv/flæsk
- Panering:
- 1-2 æg
- ½ dl mælk
- 2 dl rasp ca.
- Salt/peber
- Smør til stegning
Sesamkartofler:
- 1½-2 kg kartofler skrællede og skåret i både Du kan evt. nøjes med at vaske kartoflerne eller du kan bruge de "små hurtige" kartofler
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl olie ca.
- Salt/peber
Sådan gør du
Sesamkartofler:
- Skræl kartoflerne og skær dem i både. Fordel dem i et ildfast fad, gerne af støbejern ell. aluminium, så bliver kartoflerne sprødest. Tilsæt olie, salt/peber og sesamfrø.
- Tilsæt sesamfrø og vend kartoflerne, så sesamfrøene fordeles godt.
- Steg kartoflerne ca. 45-60 minutter v. 175 grader varmluft. Vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider. Hold øje med at kartoflerne ikke bliver for brændte.
Krebinetter/karbonader:
- Form 8 karbonader/krebinetter
- Pisk æg og mælk sammen
- Vend krebinetterne/karbonaderne i æggeblandingen og vend dem herefter i rasp bagefter
- Smelt smør på en pande og steg karbonaderne ved middelvarme, til de har fået stegeskorpe. Drys godt med salt og peber
- Sænk temperaturen og steg krebinetterne færdige - min. 5 minutter på hver side, gerne længere tid. Tilsæt evt. ekstra smør. Krebinetterne bliver mest saftige, hvis de ikke steger ved får hård temperatur.
- Få det til at passe, så dine karbonader bliver færdige ca. på samme tid som kartoflerne. Lad dem gerne stå og simre ved meget svag varme i ventetiden.
- Servér gerne gnavegrønt til med pesto og aioli til retten.
Noter
En nem, lækker og sprødstegt menu: Karbonader med sprøde sesamkartofler
Krebinetterne bliver mest saftige, hvis du ikke steger dem ved får hård temperatur.
Få det gerne til at passe, så dine karbonader bliver færdige ca. på samme tid som kartoflerne. Lad evt. krebinetterne stå og simre ved meget svag varme i ventetiden.
Svag varme lang tid er bedst. Hvis du er i tvivl om, om karbonaden er gennemstegt, så skær evt. gerne én lidt igennem, for at tjekke om den er gennemstegt.
Hvis du er frisk på at prøve noget nyt, så skulle du en dag også prøve at panere krebinetterne i sesamfrø.
Prøv også med hakket kalv/flæsk til krebinettere, det giver en rigtig god smag. Sådan ser de sprødstegte sesamkartofler ud. De smager HIMMELSK, meget bedre end almindelige pommes frites.
Snit gerne gnavegrønt i ventetiden. F.eks. gulerødder og agurk.
Som dip kan jeg anbefale pesto og aioli. Du kan få opskrifter lige her, eller vælge en købeversion.
1.
2.
Du kan også lave bearnaisesauce til? Det vil også være et hit.
Så er der serveret.
Et enkelt og nemt måltid, men alligevel helt klart en familiefavorit! Nem aftensmad alle kan lide.
Mine børn ELSKER den ret! Så meget at min datter næsten altid ønsker sig retten serveret til sin fødselsdag 🙂Jeg er sikker på, at du vil score points i din familie hvis du også prøver!
Sesamfritterne smager lækkert som tilbehør til mange retter. I min familie synes vi at de passer særligt godt til karbonaderne eller krebinetter, eller ja hvad skal vi egentlig kalde dem?
Hvad er forskellen egentlig på karbonader og krebinetter?
Som jeg forstår det, så bruger man karbonader i Jylland og krebinetter på Sjælland.
Nogen siger, at krebinetter altid er med hakket kalv/flæsk, hvor karbonader altid kun er med svinekød. Om denne beskrivelse holder, ved jeg ikke? Hvad kaldes de dér hvor du kommer fra?
Del gerne din historie herunder.
Velbekomme! Lad mig gerne vide, om din familie elsker dig endnu højere nu, efter du har serveret denne ret for dem 🙂
Din opskrift ser rigtig godt ud, men når jeg ser den på engelsk så står der beef og ikke Pork?
Jeg forsøger at have mine opskrifter på engelsk så mine 2 døtre også kan bruge dem.
Mange tak
Stor succes hjemme ved os. Mums det smagte godt, det er ikke sidste gang jeg laver denne lækre kombination.
Jeg har efterhånden prøvet en del af dine opskrifter, og indtil videre har alle været helt i top.
Tak for nogle gode opskrifter 🙂
Vibeke