Krebinetter. Uhm her får du opskriften på lækre saftige karbonader, her serveret med sesamkartofler, det lækreste tilbehør.

Krebinetter - karbonader med sesamkartofler

Lav denne simple ret og din familie vil ELSKE dig!

En ret der er virkelig nem at lave, men som scorer kæmpestore pluspoints hos dem du serverer retten for.

Ganske almindelige gode gammeldags karbonader eller krebinetter som de jo også kaldes. Her serveret med sesamkartofler og gulerods/agurkestave med pesto og aioli til.

Krebinetter ell. karbonader med sesamkartoflerRetten er meget nem at lave og du skal bruge ganske få ingredienser. En billig ret også og indkøbssedlen er overskueligt kort.

Krebinetter med sesamkartofler smager skønt. Hvis du prøver retten derhjemme, er jeg sikker på at den vil blive en ny livret hjemme hos jer.Sesamkartofler - pommes frites med sesam

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

DSC_2722

Krebinetter – karbonader med sesamkartofler – få en god, nem opskrift her

Krebinetter - karbonader med sesamkartofler
Saftige karbonader med sprøde sesamkartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Krebinetter - karbonader med sesamkartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Krebinetter/karbonader:

  • 1 kg svinefars ell. hakket kalv/flæsk
  • Panering:
  • 1-2 æg
  • ½ dl mælk
  • 2 dl rasp ca.
  • Salt/peber
  • Smør til stegning

Sesamkartofler:

  • 1½-2 kg kartofler skrællede og skåret i både Du kan evt. nøjes med at vaske kartoflerne eller du kan bruge de "små hurtige" kartofler
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl olie ca.
  • Salt/peber

Sådan gør du

Sesamkartofler:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i både. Fordel dem i et ildfast fad, gerne af støbejern ell. aluminium, så bliver kartoflerne sprødest. Tilsæt olie, salt/peber og sesamfrø.
    Krebinetter ell. karbonader med sesamkartofler
  • Tilsæt sesamfrø og vend kartoflerne, så sesamfrøene fordeles godt.
    Krebinetter ell. karbonader med sesamkartofler
  • Steg kartoflerne ca. 45-60 minutter v. 175 grader varmluft. Vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider. Hold øje med at kartoflerne ikke bliver for brændte.
    Krebinetter ell. karbonader med sesamkartofler

Krebinetter/karbonader:

  • Form 8 karbonader/krebinetter
  • Pisk æg og mælk sammen
  • Vend krebinetterne/karbonaderne i æggeblandingen og vend dem herefter i rasp bagefter
  • Smelt smør på en pande og steg karbonaderne ved middelvarme, til de har fået stegeskorpe. Drys godt med salt og peber
  • Sænk temperaturen og steg krebinetterne færdige - min. 5 minutter på hver side, gerne længere tid. Tilsæt evt. ekstra smør. Krebinetterne bliver mest saftige, hvis de ikke steger ved får hård temperatur.
    Krebinetter ell. karbonader med sesamkartofler
  • Få det til at passe, så dine karbonader bliver færdige ca. på samme tid som kartoflerne. Lad dem gerne stå og simre ved meget svag varme i ventetiden.
    Krebinetter ell. karbonader med sesamkartofler
  • Servér gerne gnavegrønt til med pesto og aioli til retten.

Noter

Kødet skal være helt gennemstegt. Skær evt. en karbonade igennem for at tjekke om den er gennemstegt 
Krebinetterne kan paneres i sesamfrø også
Det giver en god smag hvis du bruger halv kalv/flæsk til krebinetterne.
Krebinetterne er fryseegnede. Lunes på panden efter optøning
Få opskrift på aioli her
Få opskrift på basilikumpesto her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem, lækker og sprødstegt menu: Karbonader med sprøde sesamkartofler

Krebinetter - karbonader med sesamkartofler

Krebinetterne bliver mest saftige, hvis du ikke steger dem ved får hård temperatur.

Få det gerne til at passe, så dine karbonader bliver færdige ca. på samme tid som kartoflerne. Lad evt. krebinetterne stå og simre ved meget svag varme i ventetiden.DSC_2721

Svag varme lang tid er bedst. Hvis du er i tvivl om, om karbonaden er gennemstegt, så skær evt. gerne én lidt igennem, for at tjekke om den er gennemstegt.

Hvis du er frisk på at prøve noget nyt, så skulle du en dag også prøve at panere krebinetterne i sesamfrø.

Prøv også med hakket kalv/flæsk til krebinettere, det giver en rigtig god smag. DSC_2713Sådan ser de sprødstegte sesamkartofler ud. De smager HIMMELSK, meget bedre end almindelige pommes frites. DSC_2717

Snit gerne gnavegrønt i ventetiden. F.eks. gulerødder og agurk.

Som dip kan jeg anbefale pesto og aioli. Du kan få opskrifter lige her, eller vælge en købeversion.

1.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

2.

Pesto med basilikum & mandler basilikumpesto
Lækker basilikumpesto med mandler
Se opskriften her
Pesto med basilikum og mandler

Du kan også lave bearnaisesauce til? Det vil også være et hit.

Så er der serveret.

Et enkelt og nemt måltid, men alligevel helt klart en familiefavorit! Nem aftensmad alle kan lide.

Mine børn ELSKER den ret! Så meget at min datter næsten altid ønsker sig retten serveret til sin fødselsdag  🙂Krebinetter ell. karbonader med sesamkartoflerJeg er sikker på, at du vil score points i din familie hvis du også prøver!

Sesamfritterne smager lækkert som tilbehør til mange retter. I min familie synes vi at de passer særligt godt til karbonaderne eller krebinetter, eller ja hvad skal vi egentlig kalde dem?

Hvad er forskellen egentlig på karbonader og krebinetter?

Som jeg forstår det, så bruger man karbonader i Jylland og krebinetter på Sjælland.

Nogen siger, at krebinetter altid er med hakket kalv/flæsk, hvor karbonader altid kun er med svinekød. Om denne beskrivelse holder, ved jeg ikke? Hvad kaldes de dér hvor du kommer fra?

Del gerne din historie herunder.

Velbekomme! Lad mig gerne vide, om din familie elsker dig endnu højere nu, efter du har serveret denne ret for dem 🙂DSC_2734


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.