Kardemommesnurrer. Her får du opskriften på de lækreste snurrer lavet nemt og hurtigt med stødt kardemomme.
Juhuu endelig fik jeg prøvet at lave snurrer! Det er jo super nemt og sikke godt de smager! Bløde lækre snurrer med den dejligste kardemomme remonce.
De snurrer kommer vi helt sikkert til at lave mange gange herhjemme fremover!
Opskriften er allerede blevet en ny familie favorit. Hvor bliver det spændende at afprøve nye snurre varianter, til både det søde og salte køkken.
Uhm – hvad med Nutella snurrer, pistaciesnurrer, snurrer med fyld af æble eller rabarber?

Har du hørt om kardemommesnurrer før?
Hvis ikke, så kan det være, at du har hørt om kanelsnurrer? Snurrer er kort fortalt en nem sød, blød gærdej, lagt sammen med remonce og så rullet/trillet til en “spiral snurre” og formet til en lille kugle. 
Jeg har fået eksperimenteret mig frem til en rigtig god opskrift, med en god blød gærdej, der er nem at rulle ud. Dejen er ikke for sød og så er den blød, så snurrerne holder sig friske.
Der er olie i dejen, i stedet for smør og det gør dejen blødere. Du kan dog sagtens bruge smør i stedet. 
Det er dejen fra bloggens populære opskrift på kanelsnegle, jeg har brugt. Dejen er genial som dej til snurrer også, har jeg opdaget.

Der bliver 24 kardemommesnurrer, ud af denne portion. Du kan jo evt. dele portionen i 2 og så lave halvdelen som kanelsnurrer med kanelremonce?
Kardemommesnurrerne var en kæmpe succes hjemme i min familie. De var nemme og hurtige at lave og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
I opskriften nedenfor forklarer jeg udførligt hvordan du laver snurrerne. Det er nemt! Hvis jeg kan, kan du også 🙂

Opskriften får du lige her:
Kardemommesnurrer – få en god nem opskrift på lækre snurrer med kardemomme remonce her

Ingredienser
Dej:
- 2 dl mælk - fingervarmt kærnemælk/tykmælk/yoghurt el. lign. kan også bruges
- 25 gram gær
- 3 spsk sukker
- ½ dl olie raps-/solsikkeolie - 50 gram smeltet smør kan også bruges
- 1 æg
- 425-450 gram mel kun mel nok til dejen ikke klistrer
- ½ tsk salt
- ½ tsk kardemomme kan udelades
Kardemomme remonce:
- 130 gram smør blødt
- 125 gram sukker
- 1½-2 spsk stødt kardemomme eller knuste kardemommefrø. Mængden afhænger af hvor kraftig en kardemommesmag du ønsker
- 2 tsk vaniljesukker
Pensling og drys:
- 1 æg sammenpisket
- perlesukker kan erstattes med sukker blandet med kardemomme
Sådan gør du
Dej:
- Lun mælken til fingervarm, det gøres nemmest i mikroovn. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker. æg og olie. Tilsæt melet lidt efter lidt, sammen med salt
- Ælt dejen med hænderne eller køkkenmaskine og tilsæt kun mel nok, til dejen kan samles til en kugle uden at klistre for meget.

- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse, gerne i ovnen v. 30 grader

Kardemomme remonce:
- Rør sukker, kardemomme og smør sammen. Det gøres nemmest med en gaffel. Stil til side

Sådan former du kardemommesnurrerne:
- Drys lidt mel på bordet og rul nu dejen rimeligt tyndt ud til en rektangel og smør remoncen ud herpå. Du kan dele dejen i 2 og rulle den ud af to omgange, hvis du synes det er nemmere at håndtere en mindre portion dej af gangen på køkkenbordet.

- Fold den ene 1/3 af dejen ind mod midten, på den korte led, og herefter den anden del, så der bliver 3 lag. Rul stykket ud med kagerulle, til en ny rektangel, så stykket bliver fladere.

- Skær nu strimler ud på ca. 1½-2 cm med pizzahjul eller kniv. Jeg fik 24 af denne portion

- Træk i strimlerne, så de bliver længere og tril/sno nu strimlerne, imens du holder fast i den ene ende. Brug den anden hånd til at rulle strimlen til en spiral

- Vikl den snoede strimmel om fingrene

- Prop til slut enden ind i hullet i midten, så snurrerne ikke åbner sig under bagningen.

- Læg bagepapir på en bageplade og læg snurrerne herpå, med bunden nederst. Du kan også bage dem i en bradepande. Stil snurrerne til hævning tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til dobbelt størrelse, gerne i ovnen v. 30 grader.

- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pensl kardemmmesnurrerne forsigtigt med sammenpisket æg og drys med perlesukker eller sukker med kardemomme i

- Bag nu kardemommesnurrerne ca. ca. 9-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune. Bag dem ikke for længe, så hold øje med dem.

- Nyd gerne kardemommesnurrerne lune evt. med lidt glasur på

Noter
Kan laves med kanelremonce i stedet, så kan du nemt lave kanelsnurrer.
Andet fyld kan bruges, f.eks. rabarberkompot, æblemos, Nutella, syltetøj? Du kan dele portionen i 2 og lave ½ kardemommesnurrer og ½ kanelsnurrerKardemommesnurrerne kan fryses
Kan også formes som kardemommesnegle eller kringle
Bløde kardemomme snurrer lavet nemt og hurtigt med stødt kardemomme – kan også laves med kanel remonce
Disse kardemomme snurrer var perfekte, men du kan sagtens peppe dem yderligere op. Brug f.eks. knuste kardemommefrø og lidt marcipan, hvis du har.
Du kan også lave dem kun med marcipanremonce? Marcipansnurrer med vanilje, lyder da også meget lækkert. Det er frit slag i bolledejen. 🙂

Vi nød vores kardemommesnurrer lune, som de var, men du kan sagtens pynte dem med lidt glasur eller smeltet chokolade også.
Jeg plenslede snurrerne med æg og det synes jeg gav dem en fin blank overflade. Perlesukker pyntede også fint. Drys evt. med sukker/kardemomme på toppen i stedet for.
Dine kardemommesnurrer kan få en helt blank overflade, hvis du pensler dem med sirup-sukkerlage, når de er kommet ud af ovnen.
Siruppen laver du ved at koge lidt vand ind med sukker. 
Bag endelig ikke dine kardemommesnurrer for længe. De var færdige på overraskende kort tid.
Godt min “bagernæse” er god. Jeg kunne dufte, at de var ved at være klar efter kun 9-10 minutter. Ovne varmer forskelligt, så hold endelig øje med dine snurrer. Gå ikke for langt væk fra ovnen, imens du bager dem.

Sådan laver du kardemommesnurrerne – se billederne her:
Voila! Det var faktisk det! Så nemt kan du også lave disse lækre kardemommesnurrer.
Tænk at jeg har tilløb så længe til at lave snurrer. Nu glæder jeg mig bare endnu mere til at eksperimentere med flere snurre opskrifter, nu jeg har luret snurre teknikken.
Mon ikke der er en del nye snurre opskrifter på vej til dig på nogetiovnen.dk i den kommende tid? 🙂
Få flere gode opskrifter på bagværk med søde gærdeje – kanelsnegle o. lign. her:
1.

2.

3.

4.

5.






