Hjemmelavede pommes frites er bare de bedste. Er du også vild med dem? Så skulle du næsten prøve versionen med timian. De smager skønt!
Prøv dette kartoffelfad med gulerødder næste gang du skal lave pommes frites. Timian giver en god smag til kartoffelfadet og gulerødderne tilfører lige retten lidt ekstra fibre (mange er det ikke, men lidt har også ret 😉 Et rigtigt godt pommes frites-alternativ.
Er du ikke af timian, så udelader du det jo blot. Du kan også erstatte timian med andre krydderurter, rosmarin f.eks. Det vil også være et hit.Kartoffelfadet vil smage godt til alle de retter hvor du ellers normalt ville spise pommes frites. En god steak, en god oksesteg, eller kylling i baconsvøb måske? Kartoflerne smager godt med bearnaise-sauce til eller aioli til.Det er rigtigt nemt at lave kartoffelfadet og du får opskriften lige her:
Kartofler og gulerødder i ovn – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 1½-2 kg kartofler skåret i både vaskede eller skrællede. Hvis du bruger små hurtige kartofler, behøver du ikke skære dem i både
- Ca. 10 gulerødder skåret i stave
- 1 spsk timian tørret. Kan erstattes af andre krydderurter: rosmarin eller oregano
- salt/peber
- ½-1 dl olie
Sådan gør du
- Vask/skræl kartoflerne og gulerødderne.Dup dem tørre og put dem i et ildfast fad, gerne af støbejern, som gør kartoflerne/gulerødderne sprøde på alle sider.
- Drys med timian, salt og peber og hæld olien ved. Vend kartoflerne rundt flere gange, så krydderier og olie fordeles godt.
- Steg kartoffelfadet i ovnen i ca. 1 time v. 175 grader varmluft og vend kartoflerne/gulerødderne flere gange undervejs. Kartoffelfadet er færdigt, når kartoflerne/gulerødderne er sprøde på alle sider.
- Serveres straks
Noter
Sprødstegte kartofler og gulerødder med timian i ovn – et lækkert kartoffelfad
Ovnstegte kartofler og gulerødder med timian er fortrinligt kartoffeltilbehør, som du kan servere til alt. De smager så godt, at de næsten kan spises som snacks. Prøv dem med paprikamayonnaise til – det smager skønt.
Måske du skulle prøve en portion timian-pommes frites næste gang du skal lave ovnstegte kartofler i dit køkken?
De er et hit. Du vil kunne bruge mange andre krydderurter til kartoffelfadet, men jeg synes nu at timian passer bedst til kartoffelretter. Rosmarin er godt til tomatretter, synes jeg og oregano godt til pastaretter. Mon ikke vi alle har favoritkrydderier vi bruger til bestemte retter?
Hvis du har gode favoritkrydderitips du vil dele, eller andre gode ideer til hvilke krydderier du synes passer godt til hvilke retter, så del dine ideer herunder 🙂
Jeg bruger glad og gerne timian til kartoffelretter, men jeg bruger det også tit i marinader, f.eks. til de lækre bagte rodfrugter med den gode timian/dijon-/honning-marinade. Uhm – dem må du prøve engang 🙂
Måske du vil starte med en portion af de lækre kartofler? Spring du bare på. Du vil ikke fortryde det 🙂
Ved hvilken temperatur?