Kirsebærmarmelade kan du lave nemt og hurtigt af en rest kirsebærsovs. Måske du også har en rest til overs fra risalamanden?
Tit kan man også købe ½ liter kirsebærsauce meget billigt omkring juletid. Vi gav kun 7 kr i butikken for nylig.
Så bliver det da vist ikke meget billigere, at lave et glas marmelade selv?
Man kan selvfølgelig også sagtens bruge sin egen hjemmelavede kirsebærsauce til marmeladen.
Indrømmet. Vi snyder som regel og køber de færdige kartoner. Vi har nemlig ikke noget kirsebærtræ i haven. Det betyder, at vi sjældent har kirsebær i fryseren omkring juletid.
Forleden havde vi lige 3 dl købe kirsebærsauce fra karton til rest, efter vi havde spist risalamande til Mortensaften.
Straks tænkte jeg “Hvad kan man mon lave med sådan en lille portion”?
Jeg ved jo at det er super nemt at lave sin egen marmelade. Jeps! Vi laver da kirsebærmarmelade eller kirsebærsyltetøj!* (*læs om hvad forskellen er, nederst i dette indlæg).
Det blev en lynhurtig marmelade, jeg kogte op i mikroovnen. På den måde, kan man nemlig koge marmelade på få minutter.
Marmeladen kan selvfølgelig også sagtens laves nemt og hurtigt i gryde. Måske du ikke har en mikroovn?
Se flere marmeladeopskrifter til både gryde og mikroovn ved at klikke her.
Det var virkelig en nem marmelade. På få minutter var der et et fyldt glas marmelade med kirsebær og jeg fik brugt min rest i kartonen.
2 fluer med et smæk. En herlig stop madspilds idé fra mig til dig.
Mon ikke vi kommer til at spise en del kirsemarmelade på bollerne i januar? Det tror jeg på. 🙂
Kirsebærsyltetøjet smager skønt og jeg har allerede planer med det fyldte glas.
Jeg vil nemlig bruge det i lækre lidt julede kager. Disse kager skal du nok komme til at høre mere om. Få tips til flere lækkerier med kirsebær, nederst i dette indlæg.
Foreløbigt får du den nemme marmelade opskrift hér
Kirsebærmarmelade af en rest kirsebærsovs – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 3 dl kirsebærsauce købt eller hjemmelavet
- 1-1½ spsk sukker smag til
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 spsk Maizena majsstivelse/ ell. kartoffelmel kan erstattes med Melaton
- 1-2 spsk vand
- evt. Atamon hvis marmeladen skal holde sig længere tid
Sådan gør du
- Hæld kirsebærsaucen i en lille skål, der kan tåle mikroovn. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Kog nu kirsebærsaucen op i 2 minutter v. høj effekt. Kan også koges i gryde
- Rør Maizena ud i vandet og hæld det nu i kirsebærsaucen, under omrøring.
- Kog kirsebærmarmeladen op 2 minutter igen og rør igen. Smag til og tilsæt evt. ekstra sukker/vaniljesukker. Dryp lidt marmelade på en kold tallerken, så kan du fornemme hvor tyk den bliver efter afkøling. Rør evt. ekstra Maizena jævning i.
- Skold et glas med kogende vand (evt. tilsat lidt Atamon) og hæld straks kirsebærmarmeladen heri. Jeg fik 1 glas af denne portion.
- Marmeladen kan nydes straks eller du kan vente på den afkøler. Opbevares i køleskab. Skal marmeladen holde sig længere tid end 2-3 uger, så tilsæt evt. lidt Atamon.
Noter
Nem og lækker kirsebærsyltetøj af en karton kirsebærsauce til overs fra julemiddagen
Måske du også tit står med en rest kirsebærsauce i overskud efter jeres julemiddag eller Mortensaften måske?
Det kan også være du har købt stort ind af kirsebærsauce, når du har set et godt tilbud? Det vil jeg helt sikkert gøre fremover.
Nu ved jeg jo, at man også kan lave nem og hurtig marmelade af det.
Hvad kan man bruge som geleringsmiddel til marmelade?
Jeg brugte bare Maizena majsstivelse. Det kan man nemlig sagtens bruge til at få marmelade til at stivne. Du kan også bruge kartoffelmel.
Når du bruger majsstivelse til marmelade, får det en mere mat farve. Den bliver klar og blank, hvis du bruger f.eks. Melatin.
Kirsebærmarmeladen blev ganske fin med Maiszena. Det smarte er jo, at man næsten altid lige har Maizena/majsstivelse eller kartoffelmel i skuffen. Eller jeg har ihvertfald.
Du kan selvfølgelig sagtens også bruge Melatin som du plejer, rød, gul, grøn eller blå.
Hvordan ved man om marmeladen er tyk nok?
Hvis du koger marmelade af en hel karton på 5 dl kirsebærsauce, skal du nok bruge lidt mere stivelse, end jeg har brugt.
Vær obs på at marmeladen tykner når den køler, så dryp gerne lidt marmelade på en kold tallerken, så kan du fornemme konsistensen.
Lidt a la “karamelprøven” når du laver karameller.
Hjælp min marmelade er blevet for tynd. Hvad gør jeg?
Kog bare marmeladen op igen, med lidt ekstra Maizena/kartoffelmel. Super nemt at redde en tynd marmelade
Hjælp min marmelade er blevet for tyk. Hvad gør jeg?
Kog den op igen med lidt kogende vand. Voila!
Kirsebærmarmelade er nemt, hurtigt og billigt at lave. Kog gerne rigeligt og tilsæt Atamon, så vil I kunne have lækker marmelade med kirsebær i månedsvis.
God fornøjelse med at trylle din kirsebærsauce om til marmelade. Man skulle jo næsten tro det var lyv, så nemt og billigt det er at lave.
Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj?
Hvad er marmelade:
- En marmelade er traditionelt lidt tykkere og koges mere ud, så de hele bær/frugtstykker ikke er synlige.
- Marmelade koges oftest med lidt vand og pektin/gelatine (stivelse)
- Der skal være mindst 35% frugt i marmelade – bestemt af Marmeladebekendtgørelsen. Ja vildt at der findes sådan én. Du kan se den her
- Det er oftere marmelade man bruger i kager, da det er finere at bruge, uden store frugtstykker
Hvad er syltetøj:
- Syltetøj er som oftest tyndere i konsistensen
- Syltetøj kan indeholde større frugtstykker
- Indholder mere frugt end marmelade – mindst 45%
- Koges uden vand og pektin/gelatine (stivelse)
Få flere lækre opskrifter med kirsebær og kirsebærsauce her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.