Hvidløgsbrød. Uhm her får du opskriften på et lækkert madbrød med hvidløg bagt i bradepande.
Her i huset er vil vilde med lækre madbrød. Hvis maden er lige en tand for trist og kedelig, pepper vi den op med et lækkert madbrød.
Sådan et madbrød skal du høre om i dag- Det er et madbrød af allerbedste slags. Et lækkert sprødt hvidløgsbrød med oregano og salt.
Uhm – brødet smager skønt og så er det meget nemt at lave, for dejen skal nemlig bare hældes i bradepanden. Nemmere bliver det ikke 🙂
Madbrød behøver faktisk ikke være besværlige at lave.
Forleden var der grillaften på vejen. Vi orkede ikke at stå i kø ved grillen og havde stegt kæmpepølser hjemmefra. Kartoffelsalaten havde vi peppet op med forårsløg og bønnesalat med små tomater. Hm, hm. Altså den mad gik jo ikke over i historien. Det var lækkert, men der manglede ligesom noget ikke?
Løsningen blev et lækkert hvidløgsbrød lavet af den gode italienske Tipo 00 mel. Den har vi hjemme importeret i KILO-vis af her i sommerferien.
Kommer du ikke lige omkring Italien, så fortvivl ej, melet kan købes i alle supermarkeder, også discountbutikker.
Det gode Manitobamel er også godt at bruge til brødet, men almindeligt hvedemel kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Vi bruger en nem nem opskrift der går lidt på rundtur i familien. Min søster i Ebeltoft, der er kilde til stor madinspiration, har viderebragt mig denne håndskrevne kopi.
Jeg har justeret opskriften lidt. Bruger 8 dl vand og 1 kg mel. Synes det passer lidt bedre, men prøv gerne originalopskriften, hvis du synes og hvis du kan læse, hvad der står?
Der kommer lige en lidt mere læsbar opskrift her:
Hvidløgsbrød – få en god nem opskrift på madbrød i bradepande her
Ingredienser
- 50 gram gær
- 8 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 kg hvedemel - gerne Tipo 00 eller Manitobamel du kan udskifte 3-4 dl af melet med en grovere meltype: havregryn eller fuldkornshvedemel
Hvidløgsolie:
- ½-1 dl olie solsikke- eller rapsolie
- 5 fed friskpressede hvidløg
- 1 tsk groft salt
- 1 spsk oregano frisk eller tørret. Andre krydderurter kan bruges f.ek.s rosmarin
Sådan gør du
- Gæren udrøres i vandet.
- Salt, sukker citronsaft og mel røres i. Dejen bliver tyk og klistret.
- Dejen kan/skal ikke æltes, blot omrøres. Put film på skålen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Den begynder hurtigt at småboble p.g.a. den forholdsvis store mængde gær.
Hvidløgsolie
- Imens dejen hæver rører du hvidløgsolien. Alle ingredienser røres sammen. Jo mere olie, jo sprødere brød
- Inden hævetiden er ved at være slut tændes ovnen på 225 grader varmluft. Sæt ovnens store, dybe bageplader i ovnen til opvarmning.
- Dejen hældes ud på den varme bageplade. Forinden har du lagt et stykke bagepapir nedenunder. Dejen fordeles jævnt med en dejskraber. Herefter prikker du en masse huller i dejen med fingrene og fordeler din olie-dyp godt i hullerne. Drys med lidt ekstra groft salt.
- Sæt brødet i den varme ovn.
- Bag brødet 20-25 grader ved 225 grader. Hold øje med at brødet ikke branker.
- Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
Noter
Brødet er fryseegnet og er velegnet som sandwichbrød: skær firkanter og læg sammen med ønsket fyld. Brødet er også perfekt til tapas
Sprødt og lækkert madbrød med hvidløg – fyldt med smag og nemt at lave
Dejen er vildt let at røre dejen sammen. Det er et hurtigt madbrød, man hurtigt og nemt kan fremtrylle. Overskuelig selv på en på travlt og træt hverdag.
Du kan tro, at din familie vil juble hvis du bager et hvidløgsbrød til aftensmaden en aften.
Prøv det også en dag i skal have tapas, suppe eller lasagne? Hvidløgsbrødet vil passe perfekt her! 🙂
Jeg har brugt rimeligt mange hvidløgsfed, for jeg synes klart det giver den bedste smag til brødet. Du kan nedjustere, hvis du synes mængden er for stor. Jeg har skrevet ½-1 dl olie i opskriften, for mængden bestemmer du lidt selv.
Mine erfaringer er, at jo mere olie, jo sprødere brød. Jeg bruger altid mindst 1 dl olie når jeg bager dette bradepandebrød.
Se lige hvor lækkert olien og krydderurterne fordeler sig på hvidløgsbrødet. Uhm
Når du prikker huller i dejen, fordelen olien sig genialt ned i brødet, så gør du også gerne det. Drys med lidt ekstra groft salt.
Hemmeligheden bag et lækkert hvidløgsbrød er også rigeligt groft salt.
Det er tydeligt at se at dette ikke er et kaloriefattigt brød.
Olien fordeler sig på snedig vis både på top og bund, så du får en sprød olie-stegt overflade.
Brødet knaser og smager skønt. Glæd dig. Det er et LÆKKERT madbrød!
Du kan sagtens erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype, hvis du synes.
Uhm – når du sætter brødet i den varme ovn, vil den lifligste hvidløgsduft brede sig i dit hjem.
Brødet bliver knasende sprødt og kan spises som det er, som en snack, madbrød, som suppebrød eller som det lækreste sandwichbrød.
Brødet er også fortrinligt til pastaretter, lasagne, moussaka? Smør det lune brød med iskoldt smør og måske en skive ost.
Det er knasende sprødt og lækkert og nemt at lave. Bare spring på 🙂
Dejen minder ret meget om dejen til Verdens Bedste Brød.
En let og enkel dej af vand og hvedemel, der hæver på køkkenbordet og herefter bliver bagt ved høj temperatur.
Dette brød er dog anderledes, p.g.a. olien, hvidløg og oregano.
Det bliver fladere, når der er bagt i bradepande, men brødet har den knasende overflade til fælles. Du skulle prøve det! 🙂
Få flere gode opskrifter på lækre hvidløgsbrød her:
1.
2.
3.
4.
5.
Skal den serveres lunt, eller kan det godt gå at serverer det koldt til grill?
Har lige lavet dette brød , med hvedemel . ( i mangel af bedre ) Sååååå lækkert !! Imorgen vil det blive brugt som et sandwich brød . Tak for opskriften!
Hej Gitte
Kan dejen laves dagen før og stilles på køl?
Vh Charlotte