Hvidløgsbrød. Uhm her får du opskriften på et lækkert madbrød med hvidløg bagt i bradepande.

Her i huset er vil vilde med lækre madbrød. Hvis maden er lige en tand for trist og kedelig, pepper vi den op med et lækkert madbrød.

Sådan et madbrød skal du høre om i dag- Det er et madbrød af allerbedste slags. Et lækkert sprødt hvidløgsbrød med oregano og salt.

Uhm – brødet smager skønt og så er det meget nemt at lave, for dejen skal nemlig bare hældes i bradepanden. Nemmere bliver det ikke 🙂Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Madbrød behøver faktisk ikke være besværlige at lave.

Forleden var der grillaften på vejen. Vi orkede ikke at stå i kø ved grillen og havde stegt kæmpepølser hjemmefra. Kartoffelsalaten havde vi peppet op med forårsløg og bønnesalat med små tomater. Hm, hm. Altså den mad gik jo ikke over i historien. Det var lækkert, men der manglede ligesom noget ikke?Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Løsningen blev et lækkert hvidløgsbrød lavet af den gode italienske Tipo 00 mel. Den har vi hjemme importeret i KILO-vis af her i sommerferien.Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Kommer du ikke lige omkring Italien, så fortvivl ej, melet kan købes i alle supermarkeder, også discountbutikker.

Det gode Manitobamel er også godt at bruge til brødet, men almindeligt hvedemel kan selvfølgelig også sagtens bruges.

Vi bruger en nem nem opskrift der går lidt på rundtur i familien. Min søster i Ebeltoft, der er kilde til stor madinspiration, har viderebragt mig denne håndskrevne kopi.

Hvidløgsbrød i bradepande

Jeg har justeret opskriften lidt. Bruger 8 dl vand og 1 kg mel. Synes det passer lidt bedre, men prøv gerne originalopskriften, hvis du synes og hvis du kan læse, hvad der står?

Der kommer lige en lidt mere læsbar opskrift her:

Hvidløgsbrød – få en god nem opskrift på madbrød i bradepande her

Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
Sprødt og lækkert madbrød i bradepande med hvidløg og oregano
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 8 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 kg hvedemel - gerne Tipo 00 eller Manitobamel du kan udskifte 3-4 dl af melet med en grovere meltype: havregryn eller fuldkornshvedemel

Hvidløgsolie:

  • ½-1 dl olie solsikke- eller rapsolie
  • 5 fed friskpressede hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk oregano frisk eller tørret. Andre krydderurter kan bruges f.ek.s rosmarin

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i vandet.
  • Salt, sukker citronsaft og mel røres i. Dejen bliver tyk og klistret.
  • Dejen kan/skal ikke æltes, blot omrøres. Put film på skålen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Den begynder hurtigt at småboble p.g.a. den forholdsvis store mængde gær.
    Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Hvidløgsolie

  • Imens dejen hæver rører du hvidløgsolien. Alle ingredienser røres sammen. Jo mere olie, jo sprødere brød
    Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
  • Inden hævetiden er ved at være slut tændes ovnen på 225 grader varmluft. Sæt ovnens store, dybe bageplader i ovnen til opvarmning.
  • Dejen hældes ud på den varme bageplade. Forinden har du lagt et stykke bagepapir nedenunder. Dejen fordeles jævnt med en dejskraber. Herefter prikker du en masse huller i dejen med fingrene og fordeler din olie-dyp godt  i hullerne. Drys med lidt ekstra groft salt.
    Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
  • Sæt brødet i den varme ovn.
  • Bag brødet 20-25 grader ved 225 grader. Hold øje med at brødet ikke branker.
    Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande
  • Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
    Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Noter

Du kan bruge alle slags krydderurter til brødet, men oregano smager rigtigt godt. Rosmarin er også et hit
Brødet er fryseegnet og er velegnet som sandwichbrød: skær firkanter og læg sammen med ønsket fyld. Brødet er også perfekt til tapas
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprødt og lækkert madbrød med hvidløg – fyldt med smag og nemt at lave

Dejen er vildt let at røre dejen sammen. Det er et hurtigt madbrød, man hurtigt og nemt kan fremtrylle. Overskuelig selv på en på travlt og træt hverdag.

Du kan tro, at din familie vil juble hvis du bager et hvidløgsbrød til aftensmaden en aften.

Prøv det også en dag i skal have tapas, suppe eller lasagne? Hvidløgsbrødet vil passe perfekt her! 🙂

Jeg har brugt rimeligt mange hvidløgsfed, for jeg synes klart det giver den bedste smag til brødet. Du kan nedjustere, hvis du synes mængden er for stor. Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepandeJeg har skrevet ½-1 dl olie i opskriften, for mængden bestemmer du lidt selv.

Mine erfaringer er, at jo mere olie, jo sprødere brød. Jeg bruger altid mindst 1 dl olie når jeg bager dette bradepandebrød. Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Se lige hvor lækkert olien og krydderurterne fordeler sig på hvidløgsbrødet. Uhm Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Når du prikker huller i dejen, fordelen olien sig genialt ned i brødet, så gør du også gerne det. Drys med lidt ekstra groft salt.

Hemmeligheden bag et lækkert hvidløgsbrød er også rigeligt groft salt.

Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepandeDet er tydeligt at se at dette ikke er et kaloriefattigt brød.

Olien fordeler sig på snedig vis både på top og bund, så du får en sprød olie-stegt overflade.

Brødet knaser og smager skønt. Glæd dig. Det er et LÆKKERT madbrød!

Du kan sagtens erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype, hvis du synes.

Denne opskrift er det samme brød, bare tilsat havregryn og det er også et skønt brød. Find opskriften her

Uhm – når du sætter brødet i den varme ovn, vil den lifligste hvidløgsduft brede sig i dit hjem. Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Brødet bliver knasende sprødt og kan spises som det er, som en snack, madbrød, som suppebrød eller som det lækreste sandwichbrød.

Brødet er også fortrinligt til pastaretter, lasagne, moussaka? Smør det lune brød med iskoldt smør og måske en skive ost.

Det er knasende sprødt og lækkert og nemt at lave. Bare spring på 🙂Hvidløgsbrød - nem opskrift i bradepande

Dejen minder ret meget om dejen til Verdens Bedste Brød.

En let og enkel dej af vand og hvedemel, der hæver på køkkenbordet og herefter bliver bagt ved høj temperatur.

Dette brød er dog anderledes, p.g.a. olien, hvidløg og oregano.

Det bliver fladere, når der er bagt i bradepande, men brødet har den knasende overflade til fælles.  Du skulle prøve det! 🙂

Få flere gode opskrifter på lækre hvidløgsbrød her:

1.

Hvidløgsbrød med parmesanost - nem opskrift
Et nemt hvidløgsbrød med hvidløgssmør og parmesanost
Se opskriften her
Hvidløgsbrød med parmesanost - nem opskrift

2.

Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost – brydebrød
Madbrød som brydebrød med ost og persille
Se opskriften her
Hjemmelavet hvidløgsbrød med ost – brydebrød

3.

Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød
Et lækkert sammenbagt madbrød med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Pull apart hvidløgsbrød - opskrift på madbrød

4.

Madbrød med cheddar ost - nemt hvidløgsbrød
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn og cheddarost
Se opskriften her
Hvidløgsbrød med cheddar bradepande opskrift

5.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.