Kokosmakroner er de nemmeste kager at bage og de kan fremtrylles på ingen tid. De er perfekte til den hurtige lækkersult eller til kaffegæster der pludselig melder deres ankomst.

Et stort fad kokosmakroner kan være klar på 20 minutter og de vil være et hit ved dit kaffebord. 🙂Kokosmakroner med chokolade, smør og vanilje - nemme og lækreKokosmakroner kan laves i mange afskygninger – disse med rabarber og marcipan er f.eks. et stort sommerhit, og så er der disse lavet med kondenseret mælk og kun to ingredienser. Meget nemmere bliver det vist ikke.

Kokosmakronerne kan pensles med chokolade under bunden eller chokoladen kan hakkes groft og tilsættes. Kokosmakroner med marcipan er også rigtigt lækre, men de bliver også rigtigt fine uden.Kokosmakroner med chokolade, smør og vanilje - nemme og lækreVarianten du skal høre om i dag er med æggehvider alene, som giver særligt sprøde kokosmakroner. Der er smør og vanilje i dejen og det er rigtigt skønne kokosmakroner med den nemmeste dej, der bare skal smeltes sammen i en gryde. Du får opskriften lige her:

Kokosmakroner med smør chokolade & vanilje

Kokosmakroner med chokolade, smør og vanilje - nemme og lækre
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Keyword: kokosmakroner
Portioner: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 150 gram kokosmel
  • 25 gram smør
  • 50-75 gram chokolade

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og lad det smelte sammen ved svag varme. Hold øje med at dejen ikke brænder på.
  • Lad dejen køle.
  • Hak chokoladen groft og vend den i.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Sæt små dejtoppe på en bageplade med to teskeer. Dyp fingrene i vand og "saml" kagerne og form dem som små toppe.
  • Kagerne kan stå meget tæt, for de hæver næsten ikke.
  • Bag kokostoppene 8-10 minutter v. 150 grader varmluft på 2. nederste rille. Bagetiden afhænger af hvor små/store du laver kokosmakronerne. Hold øje med at spidserne ikke bliver for mørke.
  • Lad kokosmakronerne afkøle helt, før de puttes i tætsluttende dåse.

Noter

Kagerne kan holde sig i ca. 1 uge i kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kokosmakroner med chokolade, smør og vanilje - nemme og lækreKokosmakronerne er lidt mørkere end normalt, men det er p.g.a. chokoladen. Du kan vælge at smelte chokoladen og så pensle kagerne under bunden i stedet for.

Jeg synes det er er lækkert med chokolade i kagerne og så er det også betydeligt nemmere, hvis det skal gå stærkt i køkkenet eller hvis du ikke har så stor tålmodighed. Jeg melder mig under den sidste fane 😉

Dejen er ret smuldrende, men det er nemt at forme kagerne som små toppe, hvis du dypper fingrene i lidt vand først. Kagerne kan stå rigtigt tæt og jeg kunne have alle kagerne på 1 bageplade. Kokosmakroner med chokolade, smør og vanilje - nemme og lækreHvis du nu har 3 æggeblommer til overs, når du har bagt disse kager, så kunne du jo overveje en portion cookies nu ovnen alligevel er i gang?

Disse cookies med mandler, chokolade og salt vil være perfekte, for der skal netop 3 æggeblommer i dejen (du kan sagtens tilsætte andet cookie-fyld). Opskriften finder du lige her.Cookies med mandler, chokolade og salt - nemme og sprødeNÅ men i dag var det jo kokosmakroner det handlede om. Der er et fad klar til dig lige her.

Nemme, sprøde, knasende og SÅ lækre.

Rigtig god fornøjelse med bageriet.:-)Kokosmakroner med chokolade, smør og vanilje - nemme og lækre


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.