Koldhævede æbleboller. <3 I dag får du opskriften på nemme og lækre æbleboller, koldhævet i køleskab.

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftUhm nogle dejlige boller du skal høre om i denne opskrift.

Boller med æble, af den langtidshævede dej, der hæver i køleskab.

Det var bare nogle rigtigt lækre boller, der var meget nemme at lave. Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

Dejen skal slet ikke æltes og bollerne skal ikke trilles eller rulles ud.

Bolledejen skal bare sættes på bagepladen med to skeer. Nemmere bliver det ikke. Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftJeg har revet 3 æbler med skræl i dejen, men du kan sagtens bruge anden frugt eller grøntsager også.Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

Prøv også med pærer, bananer, rødbeder eller gulerødder måske? Så bliver bollerne lidt som disse populære koldhævede gulerodsbrud,

Koldhævede gulerodsbrud - boller med gulerod
Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller
Se opskriften her
Koldhævede gulerodsbrud – boller med gulerod

Halløj hvor var det bare nogle lækre boller. Seje, sprøde, grove og med den fineste krumme.Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftJeg har brugt både havregryn og en del rugmel i dejen, så det er nogle rigtigt gode grovboller også. De koldhævede æbleboller mætter godt.  Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftOpskriften kan du sagtens eksperimentere med. Du kan sagtens udskifte noget af melet med andre meltyper.

Prøv også med grahamsmel, fuldkornshvedemel, ølandshvedemel?Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

Jeg har også brugt hvedemel i bollerne, men hvis du gerne vil reducere på gluten, så eksperimentér gerne med andre glutenfrie alternativer.

Boller af koldhævet dej – nem dej at røre sammen – bollerne sættes på pladen med ske

Det smarte med en koldhævet dej er også, at den kan holde sig i 3-4 dage i køleskab. Sådan gik det også med vores portion. Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftVi fik ialt 15-16 koldhævede æbleboller ud af denne portion. Vi bagte dem over flere dage. De var SÅ gode.

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her: Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

Koldhævede æbleboller – grove. Nem opskrift på langtidshævede boller med æble

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
Nemme boller med æbler - langtidshævede
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 timer
Samlet tid: 8 timer 15 minutter
Ret: Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
Kategori: Brød og boller
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter koldt vand lunkent vand kan også bruges
  • 15 gram gær
  • 1 spsk honning sukker eller sirup kan også bruges
  • 3 æbler - revne med skræl. Pærer, banan, gulerødder, rødbeder, spinat kan bruges i stedet
  • 75 gram havregryn 2½ dl
  • 350 gram rugmel kan erstattes med andet groft mel/fuldkornsmel. Kan også erstattes med alm. hvedemel
  • 900-950 gram hvedemel
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Udrør gæren i vand og tilsæt honning eller sukker/sirup
  • Rør havregryn og rugmel i dejen. Tilsæt salt
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Riv æblerne - gerne med skræl, hvis den er fin
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Rør hvedemelet i, lidt efter lidt. Dejen bliver hård og fast, som tyk havregrød. Røreskeen skal kunne stå selv i røreskålen.
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Læg låg på skålen eller tildæk den med film/eller en tallerken. Stil skålen i køleskab og lad dejen koldhæve i køleskab natten over eller minium 8 timer
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt boller på bagepladen, med 2 spiseskeer. Brug 3-4 spsk dej pr. bolle.
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Lad bollerne hæve imens ovnen varmer op. Drys evt. med bygflager/solsikkekerner eller andre kerner på toppen. Du kan også drysse med kanelsukker
  • Bag bollerne ca. 17-20 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). Bollerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift
  • Lad bollerne dampe lidt af før servering. Nyd bollerne med smør på
    Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

Noter

Sæt gerne et fad med vand ind i bunden af ovnen, det gør bollerne ekstra sprøde.
Tilsæt evt. lidt kanelsukker til dejen. 
Pærer, gulerødder, banan, rødbeder, spinat kan bruges i stedet
Bollerne er fryseegnede
Du kan bage bollerne som almindelige boller,  med lunkent vand og mere gær.
Lad i så fald dejen hæve et lunt sted 2 gange ½ time. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftige sprøde boller med æbler – koldhævede og meget nemme at lave. Gode æblebrud.

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftBollerne havde en meget sprød overfløde og en fin blød krumme. Se lige hvor perfekte de var. Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftVi bagte 8 boller af gangen og havde dej nok til 2 dage. Det er bare så dejligt, når der er nem koldhævedet dej, der står klar i køleskabet.

Mængden du får, af denne opskrift, kommer meget an på hvor store boller du laver.

Jeg brugte ca. 3-4 spsk dej pr. bolle. Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift

Du kan sagtens også bage bollerne som almindelige boller,  med lunkent vand og mere gær.

Lad i så fald dejen hæve et lunt sted 2 gange ½ time.

Se f.eks. opskriften på disse æblebrud:

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Lækre saftige æbleboller med revet æble
Se opskriften her
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

eller disse juleboller med æble og marcipan

Juleboller - krydrede æbleboller med marcipan
Juleboller med krydderier, marcipan og rosiner
Se opskriften her
Juleboller med krydderier, rosiner, æble og marcipan - SÅ lækre

Du kan sagtens eksperimentere med opskriften. Måske vil prøve en bananvariant?

Bananboller - grove med chokolade - nem opskrift
Bag lækre bananboller af dine brune bananer. Det er nemt
Se opskriften her
Bananboller - grove med chokolade - nem opskrift

Prøv også bloggens populære gulerodsbrud – en kæmpe succes.

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Bløde lækre gulerodsbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Spring du bare på en portion af disse koldhævede æbleboller. De var et hit i min familie.

Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskriftVi var vilde med dem alle.

De smagte skønt med smør på, men også med ost og spegepølse.

Selvom der er æble i, bliver æblebollerne ikke så søde, at du ikke kan nyde dem med pålæg eller som sandwich boller.

Bollerne er perfekte til eftermiddagsteen, som boller til brunch, som mellemmåltid eller som boller til madpakken?

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂Koldhævede æbleboller - grove. Nem opskrift