Koldhævet franskbrød – uhm i dag får du opskriften på det nemmeste, lækreste langtidshævede brød, du kan lave helt uden æltning.

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Vi har sommerferie og dette brød er da bare det helt perfekte brød i ferier eller i weekender.

Dejen skal bare røres hurtigt sammen om aftenen, det tager kun 2 minutter. Herefter hæver dejen på køkkenbordet natten over.

Om morgenen skal dejen bare lige vendes og lægges i bageform. Hæve og bages.

Vupti har du, med ganske få anstrengelser, tryllet det lækreste hjemmebagte franskbrød, med den blødeste krumme.

Et saftigt hjemmelavet franskbrød – helt æltefrit.

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brødJeg har tilsat lidt havregryn til dejen, men ellers bare brugt hvedemel.

Du kan sagtens eksperimentere med andre meltyper, grahamsmel, sigtemel, speltmel? Du bestemmer.

Bare brug opskriften nedenfor som  udgangspunkt.

Det er et super nemt brød at bage. Det mætter godt – det smager godt og så har jeg altid ingredienserne på lager. Smart!

Mon ikke også du har melposerne klar i dine køkkenskabe du kan bruge? Jeg tror det.:-)Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Jeg ved bare, at jeg vil komme til at bage dette lækre franskbrød MANGE gange herhjemme fremover.

Brødet er nemmere, hurtigere og billigere at lave, sammenligned med det brød, du kan købe hos bageren. Det smager også bare så meget bedre.

Franskbrødet kan hæve og bage imens du er i bad og brygger morgenkaffen. Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Koldhævet franskbrød – nem opskrift på langtidshævet brød

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
Nem opskrift på langtidshævet franskbrød - æltefrit
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 timer 40 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 11 timer 15 minutter
Ret: Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
Kategori: Brød og boller
Portioner: 1 brød
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 dl vand koldt
  • 5 gram gær (en lille klump) det der kan ligge på 1 tsk.
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 1 dl havregryn kan erstattes med anden grovere meltype
  • 450 gram hvedemel erstat evt. 1/3 med en grovere meltype
  • 1-1½ tsk salt
  • Drys: birkes, sesamfrø ell. lign

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt sukker
  • Tilsæt havregryn, salt og hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke æltes, men bare røres med ske. Dejen bliver som klistret havregrød
  • Læg låg på dejskålen og lad nu dejen hæve i køleskabet natten over. Dejen kan også hæve på køkkenbordet 8-10 timer.
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Drys mel på køkkenbordet og vend dejen ud herpå
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Fold dejen 2-3 gange sammen i melet, så den ikke klistrer i bordet
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Fordel dejen i en franskbrødsform. Drys evt. med birkes eller sesamfrø. Brødet vil ca. vokse til dobbelt størrelse. Lad nu dejen hæve tildækket et lunt sted i ca 30 minutter, gerne i ovnen v. 30 grader varmluft
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft (tag brødet ud imens, hvis du har ladet det hæve i ovnen) og bag nu brødet ca. 30-35 minutter v. 200 grader varmluft
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Brødet er færdigt, når det er sprødt og gyldent og lyder hult, når du banker det under bunden
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød
  • Lad gerne brødet dampe, før du skærer det ud. Læg det gerne på en bagerist imens
    Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Noter

Brødet er fryseegnet
Brødet kan bages som boller også. Påregn ca. den halve bagetid
Havregryn og evt. lidt af hvedemelet, kan erstattes med anden grovere meltyp
Du kan hælde dejen direkte ned i bageformen og lade dejen hæve heri. Så slipper du for  "dej-vende-trinnet" over og du slipper for efterhævning. 
Dejen kan hæve både på køkkenbordet og den kan koldhæve i køleskabet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brødEt nemt og lækkert hjemmebagt franskbrød med havregryn – smart, det er helt æltefrit

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Det er virkelig bare en super nem dej, for den skal bare røres sammen med ske og så vendes ud på på køkkenbordet, i lidt mel.Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Løft bare dejen indover hinanden, til formen er fin og rund og løfter forsigtigt dejen over i en franskbrødsform.

Du kan også hælde dejen direkte ned i formen, uden at vende dejen eller lade den efterhæve.

Det gik fint, selvom dejen hæver bedre op, med efterhævning.

Dejen kan hæve på køkkenbordet med langtidshævning i 8-10 timer. Du kan også lave dejen som et koldhævet franskbrød og lade den hæve i køleskabet natten over.

Her ser du franskbrødet, efter det er speedhævet 30 minutter i ovnen v. 30 grader varmluft.

Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød En smart måde at hæve brød på, for du kan være sikker på at temperaturen altid er den samme i ovnen.

Franskbrødet blev sprødt og lækkert.

Desværre har jeg ikke målene på min franskbrødsform, men jeg tænker det er en standard franskbrødsform.

Dejen og brødet hæver ca. til den dobbelte størrelse undervejs, så ved du ca. hvor meget den må fylde i din form.

Mit brød blev lidt lavt i den ene ende, men pyt med det. Det gør ikke noget at man kan se at franskbrød er hjemmelavet.

Sådan tænker jeg ihverfald. Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød

Det var et helt perfekt franskbrød. Det kommer jeg helt sikkert til at bage MANGE gange i sommerhuset denne sommer – og i weekenderne der følger.

Vi fik middagsgæster, hvor vi spiste næsten et helt franskbrød til friske fisk fra fiskemanden. Uhm.

Det vil også være et genialt brød til en dejlig rejemad?

Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo
Nem opskrift på klassisk rejemad med mayonnaise og citron
Se opskriften her
Rejemad - nem klassisk opskrift med mayo

Det er også en klassiker med varm leverpostej, hjemmelavet syltetøj, eller råsyltede ribs måske?

Prøv det også med den populære dulce de leche – karamelpålæg eller pålægschokolade selvfølgelig.

1.

Leverpostej med bacon og champignon opskrift
Varm leverpostej med bacon og champignon
Se opskriften her

2.

Jordbærmarmelade opskrift på jordbær syltetøj
Jordbærmarmelade med vanilje - nem og lækker opskrift
Se opskriften her
Jordbærmarmelade med vanilje - nem opskrift

3.

Rysteribs - nem opskrift til kager og desserter
Nemme råsyltede ribs med sukker
Se opskriften her
Rysteribs - nem opskrift til kager og desserter

4.

Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche
Nem karamel af kondenseret mælk - dulce de leche
Se opskriften her
Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche

Rigtig god fornøjelse med dit hjemmebagte franskbrød. Jeg er sikker på at det også vil blive et hit hjemme hos jer.

P.S.: Kan I ikke spise hele brødet, så kan det fint fryses. Du vil også kunne bage brødet som boller. Halvér i så fald bagetiden. Koldhævet franskbrød - langtidshævet brød