•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6612 Så er der vist morgen/frokostboller til i morgen og de næste mange dage.

Har du mod på at kaste dig ud i projektet, følger her en hurtig opskrift på koldthævede morgenboller:

Du skal bruge – og sådan gør du:

  • Væske (vand, mælk, og gerne et surmælksprodukt som tykmælk) blandes med 1 tsk. gær. Mængden af væske kommer an på hvor stor en portion du vil lave. 1 tsk alm. gær rækker til 2 liter væske ca.
  • Tilsæt 2-3 tsk honning og 1 tsk salt. Røres godt. Heri blandes mel, kerner, havregryn efter behag. Dejen hæver bedst hvis ca. halvdelen af melet er hvedemel, ellers kan du putte lige det i som du foretrækker. I aftenens dej er iblandet 2 dl hørfrø, 4 dl. havregryn ( alt i ca. opmålinger, knækkede rugkerner, lidt rugmel og 1 kg hvedemel (ca.).
  • Det er svært at angive præcise mængder mel, men tilsæt de melsorter du foretrækker (ca. halvdelen hvedemel) og rør til dejen er klistret som tyk klistret havregrød. Røreskeen skal kunne stå oprejst.
  • Dejen puttes i skål med låg (ell. folie) og hæver natten over i køleskab. Om morgenen sætter du en stor skefuld dej på en bageplade (evt. lægger du lidt solsikkekerner på pladen under bollen først, det bliver rigtigt lækkert!). Dejen kan holde sig i 3-4 dage i køleskab, så du kan lave nemme morgenboller flere dage i træk.
  • På 4. dagen røres lidt nyt hvedemel i og portionen kan nu række til dag 7, hvor en ny portion røres. Lad lidt dej blive tilbage i skålen, den vil fungere som surdej for den nye portion. Smart!
  • Bollerne pensles med tykmælk/mælk/vand eller drysses  blot med f.eks. græskar- eller solsikkekerner.
  • Bollerne sættes direkte i en 225 grader varm ovn (varmluft) i ca 20-25 minutter.  Det er vigtigt at ovnen er rygende varm, når du sætter boller ind.

DSC_6613Vigtigt : I bunden af ovnen sætter du inden bagningen et ildfast fad med vand. Det gør italienerne og det giver en lækker sprød skorpe.

Lækkert med nybagt brød til hverdag og madpakkerne kan jo smøres ved morgenbordet. Nemt og lækkert 🙂

P.S. : Du kan tage noget dej fra og iblande st. nellike, kardemomme, kanel, rosiner og æble og så har du hurtigt nemme og sunde frugtboller

 

Et  sidste billede af de lækre morgenboller,  hvor jeg er i gang med flere varianter. Når du først er kommet i gang med at bage boller på denne måde, vil du tænke, hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før?

Ingen æltning, trilning, 2 gange hævning. Så nemme boller.

God fornøjelse med dine koldthævede morgen/frokost/frugtboller

Savner du mere inspiration til koldhævning, så find en nem og lækker opskrift på koldhævede boller hos Hurtigmums. De har mange gode opskrifter på deres site, så kig forbi 🙂DSC_6612

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •