Koteletter i fad med karry. I dag får du opskriften på en rigtig lækker karryret med ananas og kokosmælk.
En af mine allerstørste livretter? Nå men det er såmænd bare den ret du skal høre om i dag. 🙂
Nakkekoteletter i den lækreste karrysauce med kokosmælk og ananas. Uhm!
Retten er virkelig nem at lave, kræver få ingredienser, men en smule god tålmodighed. Retten bliver bedre og bedre, jo længere tid du kan vente. Lang simretid=større succes!
Jeg har brugt en hel nakkesteg til retten, så der blev rigeligt med mad til familien på 4.
Vi havde mad nok til flere dage! Resten kan med fordel fryses eller serveres en dag I er særligt mange omkring middagsbordet.Det er meget billigere at købe en hel nakkesteg, og skære den op til koteletter, fremfor at købe nakkekoteletterne enkeltvis.
Mon ikke du allerede har luret det trick, men ellers bare lige her et tip til dig 🙂
Du kan sagtens bruge almindelige svinekoteletter til retten og kalkun eller kyllingebryst også. Bare spring på.
Jeg lavede koteletter i fad retten i min nye sautérpande.
En god, høj pande af lækker kvalitet, med låg, så der kan simres retter på komfuret, helt uden ovnen behøver blive tændt.
Tror sautérpanden bliver et hit her, da vi tit simrer retter i flødesauce. Det kunne f.eks. være mørbrad i pebersauce f.eks. eller store portioner pasta carbonara måske?
Det smarte ved en sauterpande er, at kødet kan brunes i panden først. Herefter tilsættes fyld og retten simrer færdig i stegesky og tilbehør.
En gryderet på pande. Nemt og super smart.
Saft, kraft og smag bevares i retten og intet fordamper, når der er låg på. Stegeso-princippet om igen, blot med mulighed for at brune kød først i ét. Smart!
Har du ikke en sautérpande, kan du sagtens bruge en almindelig pande. Tjek ud, om du har et grydelåg, der passer til.
Koteletter i fad kan selvfølgelig også sagtens laves i ovnen i et ildfast fad, gerne tildækket.
Denne portion vil dog være for stor til en almindelig pande, en halv portion vil passe bedre tror jeg?
Retten kan også sagtens laves i stegeso i Slow Cooker eller i en stegeso.Du får opskriften på min nye yndlingslivret lige her:
Koteletter i fad med karry, ananas og kokosmælk – få en lækker opskrift hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 8-10 nakkekoteletter svinekoteletter kan også bruges. Kalkun- eller kyllingekød også
- 4 løg i tern
- 2 svinebouillonterninger
- 250 gram champignon i skiver friske eller fra glas
- 2 spsk karry
- Salt/peber
- 1 dåse ananas i tern incl. væde min vejede 560 gram incl. væde
- 400 ml kokosmælk du kan nøjes med det halve. Kan også udelades eller erstattes med fløde
- 2,5 dl fløde gerne Milda eller kaffefløde
- ½ liter kogende vand
- Jævning
- Tilbehør: Ris
Sådan gør du
- Svits koteletterne på panden, fedtstof behøves ikke. Krydr koteletterne godt med salt og peber på begge sider.
- Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken.
- Hæld lidt olie på panden og brænd karryen af heri. Tilsæt bouillonterninger, løg og champignon.
- Tilsæt ananasstykkerne og gem væden. Svits fyldet godt.
- Læg koteletterne tilbage på panden og sørg for at al stegeskyen kommer med. Tilsæt ananasvæde.
- Tilsæt kogende vand og læg låg på panden.Koteletterne skal være dækket.
- Lad retten simre ved middel varme i mindst ½ time, gerne længere.
- Hæld kokosmælk og fløde ved. Lad retten simre yderligere 5-10 minutter. Retten kan også tilberedes i fad i ovnen
- Hæld jævning ved og smag retten til med ekstra salt/peber/karry
- Kog ris imens retten simrer og servér
Noter
Nakkekoteletter i fad med karry – tilberedt på pande. En lækker ret med karry, ananas og kokosmælk
Når du køber ananas på dåse, fås de ofte i ringe. Du kan nemt skære dem i små tern, ved at stikke en kniv ned i den åbne dåse og skære ringene op. Ananas, karry og kokosmælk går SÅ godt i spænd sammen!
Er du skeptisk overfor kokosmælken, så und dig selv den chance og prøve forsøget.
Det smager SÅ lækkert og kokossmagen er blid og rund og slet ikke dominerende. Den afrunder bare så fint.
Hvis du undrer dig over at jeg skriver “brænd karryen af”, så er det fordi en “afbrænding” fremmer den gode karrysmag. Jep – det passer. Brænd karryen af i lidt olie på en varm pande – det virker! 🙂
Det er smag og behag hvor stærk du ønsker din karryret og det er også meget forskelligt hvor stærkt karry smager.
Du kan jo lægge forsigtigt ud med 1 spsk og så tilsætte karry lidt efter lidt?
Her i huset er vi vilde med stærke retter, så vi var høje i hatten og tilsatte 2 spsk straks. Uha ja – livet på kanten 😉
Koteletter i fad på panden endte som en succes. Ananas giver en rigtig god kontrast til den stærke karry.
Faktisk kan du også tilsætte ananas, hvis du har lavet din chili con carne lidt for stærk. Kokosmælk på dåse kan fås i mange afskygninger og også i en light-version.
Der er mange kalorier i kokosmælk, så brug gerne light.
Brug også gerne f.eks. kaffefløde, for retten er rimelig fed i sig selv, hvis du bruger nakkekoteletter. Bare et hint.
Min sauterpande bestod sin prøve, med glans og bravour. Rigtigt nemt, når alt laves færdigt i ét.
Fadet kan også sagtens sættes i ovnen og tilberedes færdigt der, det kan fint holde til temperaturen. .
Du får lige en lille billedreportage her om hvordan du fremstiller den lækre koteletter i fad i karry- ret:
Sådan laver du koteletter i fad med karry, ananas og kokosmælk:
En kraftfuld, stærk karrysovs der smagte SÅ lækkert!
Næste gang tror jeg, at jeg også vil putte revet æble i. Åh jeg mindes denne lækre ret til stegeso, med karry og revet æble. Den opskrift må du altså også lige en smut forbi. 🙂
Jep og det var så dagens opskrift på en lækker simreret. Koteletter i fad med karry, ananas og kokosmælk <3
Kan du ikke lige overskue at lave den en hverdags-dag, så er det jo godt at der venter en weekend lige om hjørnet.Velbekomme dig! Er sikker på at din familie også får sig en ny livret, med denne servering 🙂
Få flere gode opskrifter med koteletter med karry sauce her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Hej . Jeg går ud fra at det er 2,5 del fløder der skal i retten???