Krydderkylling med krydderfritter og små søde runde tomater

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

I årevis har vi spist kylling og pommes frites her i huset hver fredag. Sådan er det. Børnene insisterer og vi andre følger med. Det hører ligesom til. Fredag er kylling og pommes-frites-dag med cola og hele baduljen.

Kylling med chili og paprikakrydderi

På en måde er det rart at menuen er fast ihvertfald en af ugens dage. Så behøver man ligesom ikke spekulere så meget på det? Men på et tidspunkt føles menuen måske en anelse triviel? Om ikke andet, så for de voksne?

Jeg prøver at eksperimentere så meget jeg nu kan få lov til, uden helt at fravige konceptet.;-)

Jeg varierer med krydderier, i Römertopf, helstegt kylling, lagt på kartoffelbund osv. osv. Hvis man spørger børnene, vil de til hver en tid foretrække kylling classic 🙂

Denne fredag valgte jeg krydderieksperimentet.

Gik amok med min chili/paprika-kværn, og både kartofler og kylling fik et kæmpe drys. Kartoflerne også et skvæt olie, flagesalt, hvidløgssalt og et godt drys sesam.

Dagens kylling blev de store lår med rygben og kartoflerne 1½ kg hjemmeskrællede kartofler skåret i både og vendt i et par spsk. olie i en plasticpose (så får de olie på alle sider).

Hjemmelavede pommesfrites med paprika/chilikrydderi, hvidløgssalt og sesam

Selvom sommerheden stegte og hele familien Danmark grillede, stoppede vi vores fredagsmenu i ovnen. Imens var der tid til sjovere ting, som f.eks. at hoppe ud på terrassen og smække stængerne op. Det var skønt og tiltrængt efter en lang arbejdsuge.

Fy skamme!

Selvom det var sommerdag og man burde kunne svinge sig op til den lækre sommerligste salat, så blev der altså bare en til dampet pose grøntsager fra Fakta. Ja jeg indrømmer det gerne. Vi er ret vilde med blomkål, broccoli- og gulerodsblandingen, men øh burde vi ikke have kunnet trylle noget mere sommerligt, sådan en smuk sommeraften? jo måske, men that’s life. Valgte en god time på terrassen i stedet for den mere avancerede køkkenkunst lige netop den dag. Man må nogen gange prioritere og det er jeg rigtigt god til når solen skinner! 🙂

Jeg svingede mig dog op til at skylle en bakke cherry-tomater og lave en hurtigrørt kold dressing (tykmælk, hvidløgspeber, urtesalt). Wow, for en salatkunster der huserede den dag! 🙂

Til gengæld var tomaterne fantastisk gode. Man er begyndt at kunne smage sommer-sødme i de søde små runde “haps’ere” og hvor ser de dog også bare underskønne ud! 🙂

Små sommersøde cherrytomater

Smukke sommersøde cherrytomater

Kryddereksperimenterne blev gode, omend kartoflerne dog blev noget stærke ….flamme…..flamme.., så det skal man jo selvfølgelig kunne lide. 😉 Det kølnede lidt at få dem dyppet i den kolde dressing. Skønt med en anderledes og stærkere pommes frites-smag, til lidt afveksling. 😉

Krydderfritter med sesam

Vi slæbte maden ud i det fri. Det er FANTASTISK spise-i-det-fri-vejr for tiden og selv det mest ordinære måltid både SER og smager bare bedre i det fri, til skøn fuglesang, solskin og skønne blomsterdufte.

Fredags-sommermenu

For tiden får jeg ikke bagt, kreeret, eller lavet de store eksperimenter i køkkenet hvilket bloggen nok også bærer præg af. Når det er sommervejr prioriterer jeg udelivet, men jeg fortvivler ikke. Jeg ved at lysten til at “få noget i ovnen” vender tilbage, så snart det bliver indevejr igen. 😉

Der går ÅR imellem der er sommervejr i Danmark, så jeg nyder det når det endelig sker 🙂

Glædelig sommer til alle, fortsat

Porcelænsblomst

P.S.: Har du gode ideer til hvordan vi kan variere vores fredags-menu hører vi gerne om det. Kartoffel-kylling-variationer efterlyses, det er jo snart fredag igen 😀


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer