Kyllingelasagne. Uhm her får du opskriften på en lækker lasagne med hakket kyllingekød.
I dag skal du høre om en lækker lasagne med karry, kokosmælk og gulerødder.
En asiatisk inspireret lasagne, hvor jeg har brugt kokosmælk i stedet for bechamelsovs og karry i stedet for de traditionelle lasagnekrydderier.
Halløj hvor karrylasagnen smagte godt! Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Lasagnen er super nem at lave og den vil være et hit at servere som nem aftensmad en hverdag eller i weekenden måske? Den vil også være fin at servere for gæster.Hvis du er heldig, så rækker portionen til 2 dage – men den smager så godt, at I vil kunne spise meget, så sikker kan du ikke være 😉
Servér gerne en god salat til lasagnen – det vil være en lækker menu.
Lasagnen er rimeligt sund, da jeg har brugt mange løg og gulerødder i lasagnen og du kan sagtens peppe den op med endnu flere grøntsager.
Kyllingekød er rimeligt fedtfattigt og hvis du bruger en light kokosmælk, så vil retten kunne laves uden mange kalorier.
En lasagne kan sagtens laves uden bechamelsovs – bare spring på. Hvis du ikke er fan af kokosmælk, så kan du sagtens også bare bruge almindeligt fløde i stedet for.
Kyllingelasagnen med karry og kokosmælk er et rigtigt godt bud på en god lasagne, der er lidt sundere, men alligevel meget smagfuld og lækker.
Lasagne behøver ikke serveres på samme måde hver gang. Man kan sagtens eksperimentere.
Nederst i dette indlæg, får du mere inspiration til lækre lasagner du kan finde på nogetiovnen.dk.
En lasagne er jo i virkeligheden faktisk “bare” en rigtig god pastaret serveret i ovnen.
Faktisk så kan du også sagtens bare bruge f.eks. pastaskruer til lasagnen og så tilberede retten som en ovnstegt/gratinerest pasta?
Bare tilsæt ukogte skruer til kyllingesagnen i stedet for lasagneplader. Pastaretten vil også kunne tilberedes med pastaskruer i gryde, som en One Pot pasta ret.
Jeg synes bare at den blev rigtig lækker af at blive ovngratineret.
Toppen af lasagnen blev sprød og lækker, så prøv du da gerne kyllingelasagnen i ovn i første omgang.Du kan sagtens tilføje andre og flere grøntsager til karrylasagnen – porrer og forårsøg vil også være et hit og måske også spinat?
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her.
Kyllingelasagne med karry og kokosmælk – nem lækker opskrift på karrylasagne
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- smør eller olie til stegning
- 1 kg hakket kyllingekød kan erstattes med hakket oksekød eller svinekød
- 1 spsk karry
- 2 rødløg fintrevet
- 2 alm løg fintrevet
- 3 hønsebouillonterninger
- 4 fed hvidløg
- 5 spsk soya kan erstattes med engelsk sauce
- 1 liter kogende vand
- ½-1 tsk stødt ingefær kan udelades
- ½ kg gulerødder fintrevet. Jeg brugte 8 gulerødder. Du kan bruge flere/færre gulerødder
- 400 ml kokosmælk light kan også bruges. Kan erstattes med alm. fløde eller madlavningsfløde
- 500 gram lasagneplader pastaskruer kan også bruges
- evt. porrer/forårsløg ell. lign
- salt/peber/ evt. ekstra karry
Sådan gør du
- Svits kyllingekødet i lidt smør sammen med karry og bouillonterningerne (du kan også opløse bouillonterningerne i det kogende vand senere)
- Riv løgene og tilsæt sammen med friskpressede hvidløgsfed
- Riv gulerødderne og tilsæt
- Svits retten godt sammen og tilsæt salt og peber og evt. stødt ingefær
- Tilsæt kogende vand, kokosmælk og soya
- Simr karrysovsen lidt sammen og smag til med salt/peber/evt. ekstra karry og soya
- Hæld lidt karrysovs i bunden af et lasagnefad og læg lasagneplader ovenpå
- Læg lidt karrysovs ovenpå og lasagneplader igen. Fortsæt til sovs+plader er brugt og slut af med karrysovs på toppen
- Sæt lasagnen i en 175 grader varm ovn (varmluft eller 200 grader alm. ovn). Tilberedningstid ca. 35-40 minutter. Lasagnen er færdig, når den er sprød og lasagnepladerne bløde
- Servér gerne en grøn salat til
Noter
En lækker lasagne med kylling, karry, kokosmælk – en skøn orientalsk karrylasagne
Det var virkelig en god idé at lave lasagnen med kokosmælk i stedet for bechamelsovs. Uhm det smagte bare godt!
Kombinationen karry og kokosmælk er bare god – den må du prøve.
Karrysovsen i denne lasagne vil sagtens også bare kunne serveres som pastasovs – den er nemlig rigtig lækker i sig selv. Dine egne smagsløg bestemmer helt selv hvor stærk karrysovsen skal være. Du kan smage den til med ekstra karry/soya og salt og peber.
Jeg synes det var en helt igennem fantastisk kyllingelasagne, som faktisk smagte endnu bedre end en helt klassisk lasagne.
Ja faktisk så kan man sagtens være kreativ med sin lasagne, hvis man tør og det er slet ikke farligt 🙂Hvis du er frisk på at eksperimentere med din lasagne, så synes jeg da bare at du skal springe på denne kyllingelasagne med karry og kokosmælk.
Hvo intet vover, intet vinder 🙂
Nedenfor får du se inspiration til andre lækre opskrifter på lasagne du kan finde på nogetiovnen.dk
1.
2.
3.
4.
5.
6.
God fornøjelse med din lasagne 🙂
Den vil jeg kaste mig ud i til aftensmaden i dag. Er jo en nem fredagsret. Passer jo mest sig selv.
Jeg vil bruge frisk ingefær og så tilføje revet squash og en rest friske champignon.