•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfKoteletter i fad – kan man ikke også lave det med kyllingekød?

Jo da, selvfølgelig da! Hvis man kun har kyllingekød i fryseren og insisterer på at overholde sit “Tøm fryser-projekt”, så er man nødt til at prøve med kyllingekød, når “koteletter i fad-trangen” kommer over én. 😉

I dag skal du høre om den lækre ret: Kylling i fad med bacon, champignon, pølser og flødesovs. En skøn ret!

Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfProjektet lykkedes – med braveur.

Retten kan laves i et almindeligt fad i ovnen men jeg brugte min stegeso.  Römertopfen er fantastisk også til koteletter i fad. Kødet bliver super mørt og saucen virkelig velsmagende. Som altid. Nemt er det også. Der er meget godt at sige….

Elsker min stegeso, men fortvivl ej, hvis du ikke har en stegeso, for du kan sagtens bruge en stegeso af glas, en støbejernsgryde, du sætter i ovnen eller et tildækket ildfast fad. DSC_7579Der blev brugt lutter gode sager til dagens ret.

Bacon, friske champignons, rigtigt fløde, cocktailpølser. Uhm flødesovsen var bare skøn. Vi spiste ris til og sikke der blev spist. Retten stryger ind som en af familiens favoritter. Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfJeg iler med at bringe dig opskriften:

Kylling i fad med bacon og flødesovs opskrift

Kyllingeschnitzler med bacon, champignon, og pølser i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: flødesovs, kylling i fad, stegeso
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram kyllingeschnitzler kyllingebrystfilet eller inderfilet kan også bruges. Koteletter eller svinemørbrad kan også bruges
  • 2 spsk. tørret paprika
  • Salt/hvidløgspeber
  • 2 bouillonterninger
  • 500 gram champignon
  • 3 løg i tern
  • 125 gram bacon
  • 200 gram 200 gram cocktailpølser
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 5 fed hvidløg
  • 140 gram koncentreret tomatpure
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2½-5 dl fløde
  • 200 gram salsa kan udelades eller erstattes med rød pesto
  • 1 brev kartoffelmospulver kan erstattes med maizenajævning
  • Tilbehør: Ris, pasta eller ovnkartofler

Sådan gør du

  • Start med at sæt din Römertopf i vand - begge halvdele skal fyldes. Sænk dem gerne ned oveni hinanden
  • Svits kyllingeschnitslerne. Jeg skar mine over i to, så de ikke var så store
  • Krydr godt med salt/peber og paprika
  • Tag kyllingestykkerne af panden og hold dem varme
  • Klip bacon i småstykker og svits det på den varme pande sammen med bouillonterningerne
  • Tilsæt cocktailpølser
  • Hak løg og svits dem med
  • Tilsæt pressede hvidløgsfed
  • Rens champignon og svits med
  • Tilsæt peberfrugt i strimler
  • Hæld flåede tomater i bunden af Römertopfen
  • Fordel kyllingestykkerne heri.
  • Fordel champignon/løg/bacon henover kyllingen i tomatsaucen. ¨
  • Kog panden af med fløde, salsa/pesto og koncentreret tomatpuré. Smag til med paprika, salt og hvidløgspeber og hæld det over kyllingestykkerne
  • Skyl panden af med vand og tilsæt også det.
  • Drys et brev kartoffelmospulver over retten i stegesoen og rør det godt ud. Det smarte er, at det jævner retten undervejs. Steger du retten i ildfast fad, så rør lidt maizenajævning i fadet
  • Læg låg på Römertopfen og sæt den i en kold ovn.
  • Steges i minimum 2 timer v. 175 grader varmluft.
    Steger du i almindeligt ildfast fad, så kan du nøjes med 1 time (mindre hvis du laver retten i gryde på komfuret)

Noter

Retten kan laves i et almindeligt ildfast fad og den kan også laves i gryde. Brug i så fald maizenajævning i stedet for kartoffelmospulver
Retten er fryseegnet
Retten er til 4 pers. i 2 dage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kylling i fad er en nem og lækker ret, der kan laves i stegeso, i gryde eller ildfast fad

En nem og lækker ret.

DSC_7614Tilberedningsprocessen virker omstændelig, men det er den slet ikke. Det er ikke sværere end en almindelig “koteletter i fad”-ret, selvom jeg måske har tilføjet lidt ekstra ingredienser

Her kan du se processen i billeder fra start til slut:

Sådan laver du kylling i fad med bacon, champignon og flødesovs – se billederne her:

Römertopfen laver maden for dig og ja tilberedningstiden er lang, men i ventetiden kan du jo slappe af og lave andre ting. Der skal kun koges ris. Det er nemt synes jeg!. Vi lavede også en lækker tomatsalat til, med feta og basilikum. Om det lige passer til retten ved jeg nu ikke, men det var mest fordi vi havde et bjerg søde overmodne tomater liggende klar.

Selvfølgelig skulle det være tomatsalat. du kan finde opskriften på den lækre tomatsalat lige herDSC_7600og hvorfor nu salsa i saucen pludselig? 

Simpelthen fordi der havde gemt sig sådan et lækkert glas salsa tacosauce i skabet. Jeg havde nok forestillet mig at vi skulle have spist det til taco-skaller ell. lignende, men nu blev det altså som ekstra pift i flødesaucen.DSC_7610

Salsa gav en rigtig god smag. Har du ikke lige et glas salsa på lager, kan du tilsætte rød pesto som smagsgiver, men det kan også sagtens udelades. 
DSC_7572

DSC_7558Jeg bliver tit spurgt hvorfor jeg så tit bruger champignon fra glas.Jeg svarer altid, at det er fordi jeg sjældent har friske champignon på lager, fordi de kan holde sig så kort tid. Vi køber stort ind – sjældent – og champignon er en vanskelig råvare i den sammenhæng.DSC_7556Denne dag var en undtagelse. Pludselig var der en bakke friske champignon i køleskabet  – fordi der lige var blevet købt ind. Ingen tvivl om at  de frisk champignon er de allerbedste at bruge – de smager SÅ godt. Åh fantaserer allerede om julens leverpostej med friske champignon og bacon. Jeg ELSKER det! 🙂DSC_7565Jeg har skrevet minimum 2 timers tilberedningstid og det kan virke som lang tid, til de små stykker kød. En Römertopf tager lang tid om at opvarme – tænk på fylden og mængden og hvor lang tid det tager før den midterste kerne af stegesoen er 200 grader. Lang tid.

Det ville ikke skade retten at den får 3 timer, men 2 timer kan fint gøre det.

Det er oplagt at udnytte ovnvarmen til at bage en stribe kager, imens du er igang, f.eks. franskbrød, rugbrød, hassselbackkartofler ell. lign? Bare lige et økonomisk elsparetip fra mig til dig 🙂
Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfSå er der serveret – det blev en virkelig lækker ret og den smukke sommersalat var som altid en succes. Saucen var fint jævnet med kartoffelmospulveret – det er et genialt tip jeg har fået af en af jer bloglæsere. Hvad skulle jeg dog gøre uden jer?DSC_7613

Bon appetit. Elsker du også din stegeso eller står den fint parkeret i køkkenskabet?

Jeg skal lige minde mig selv om at holde liv i den. Det er dejligt nemt at lave mad i Römertopfen, blot man starter i rigtig god tid. Hverdagsprojekter er det sjældent, men den er tit i gang i weekenden.DSC_7579Du kan fint vaske stegesoen op i opvaskemaskinen bagefter. Det gør det uoverskuelige opvaskeprojekt bagefter nemmere udholdeligt. Jeg har vasket min i opvasker 1000 gange – eller tæt på – med sæbe og ingen ulykker er sket. Bare lige et tip fra mig til dig.

Håber du fik lyst til og smag for at kaste dig ud i endnu et Römertopfprojekt. Retten kan laves med svinekød også, svinekoteletter gerne.

God fornøjelse med stegesoen. Den vinder hver gang – også denne 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •