Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og salsa flødesauce i Römertopf

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfKoteletter i fad – kan man ikke også lave det med kyllingekød?

Jo da, selvfølgelig da! Hvis man kun har kyllingekød i fryseren og insisterer på at overholde sit “Tøm fryser-projekt”, så er man nødt til at prøve med kyllingekød, når “koteletter i fad-trangen” kommer over én. Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfProjektet lykkedes – ganske godt endda og behøver jeg fortælle, at Römertopfen er fantastisk – også – at lave koteletter i fad i? Kødet bliver supermørt og saucen virkelig velsmagende. Som altid. Nemt er det også. Der er meget godt at sige….

Elsker min Römertopf!DSC_7579Der blev brugt lutter gode sager til dagens ret. Bacon, friske champignons, rigtigt fløde, cocktailpølser. En kalorielet er det derfor ikke, den har du nok regnet ud? Vi spiste ris til og sikke der blev spist. Retten stryger ind som en af familiens favoritter. Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfJeg iler med at bringe dig opskriften:

Kyllingeschnitzler med bacon, champignon, cocktailpølser og salsa flødesauce i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers i 2 dage
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram kyllingeschnitzler
  • 2 bouillonterninger
  • 1 bakke champignon
  • 3 løg i tern
  • 1 pakke bacon
  • Minimum 200 gram cocktailpølser
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 5 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • ½ liter tomatsauce eller 2. dåser flåede tomater
  • dl- ½ l. fløde
  • 200 gram salsa kan udelades
  • 1 brev kartoffelmospulver
  • 2 spsk. tørret paprika
  • Salt/hvidløgspeber
  • Tilbehør: Ris pasta eller ovnkartofler

Sådan gør du

  • Start med at sæt din Römertopf i vand - begge halvdele skal fyldes. Sænk dem gerne ned oveni hinanden
  • Svits Kyllingeschnitslerne. Jeg skar mine over i to, så de ikke var så kæmpe
  • Krydr godt med salt/peber og paprika
  • Tag kyllingestykkerne af panden og hold dem varme
  • Klip bacon i småstykker og svits det på den varme pande sammen med bouillonterningerne
  • Tilsæt cocktailpølser
  • Hak løg og svits dem med
  • Tilsæt pressede hvidløgsfed
  • Rens champignon og svits med
  • Tilsæt peberfrugt i strimler
  • Hæld tomatsauce/flåede tomater i bunden af Römertopfen
  • Fordel kyllingestykkerne heri.
  • Fordel champignon/løg/bacon henover kyllingen i tomatsaucen. ¨
  • Kog panden af med fløde, salsa tomatkoncentrat. Smag til med paprika, salt og hvidløgspeber og hæld det over kyllingestykkerne
  • Skyl panden af med vand og tilsæt også det.
  • Det bliver en ret flydende "suppe" i Römertopfen - men drys et brev kartoffelmospulver over retten og rør det godt ud. Det smarte er, at det jævner retten undervejs
  • Læg låg på Römertopfen og sæt den i en kold ovn.
  • Steges i minimum 2 timer v. 175 grader varmluft.

DSC_7614Tilberedningsprocessen virker omstændelig, men det er den slet ikke. Det er ikke sværere end en almindelig “koteletter i fad”-ret, selvom jeg måske har tilføjet lidt ekstra ingredienser

Her kan du se processen i billeder fra start til slut:

Römertopfen laver maden for dig og ja tilberedningstiden er lang, men i ventetiden kan du jo slappe af og lave andre ting. Der skal kun koges ris. Det er nemt synes jeg!. Vi lavede også en lækker tomatsalat til, med feta og basilikum. Om det lige passer til retten ved jeg nu ikke, men det var mest fordi vi havde et bjerg søde overmodne tomater liggende klar.

Selvfølgelig skulle det være tomatsalat. du kan finde opskriften på den lækre tomatsalat lige herDSC_7600 DSC_7610og hvorfor nu salsa i saucen pludselig? 

Simpelthen fordi der havde gemt sig sådan et lækkert glas salsa tacosauce i skabet. Jeg havde nok forestillet mig at vi skulle have spist det til taco-skaller ell. lignende, men nu blev det altså som ekstra pift i flødesaucen.

Salsa gav en rigtig god smag. Har du ikke lige et glas salsa på lager, kan du tilsætte lidt chilipulver til retten. Vær forsigtig. Jeg vil sige max. 1/4 tsk. til denne portion (brændt barn skyer ilden 😉
DSC_7572DSC_7558Jeg bliver tit spurgt hvorfor jeg så tit bruger champignon fra glas.Jeg svarer altid, at det er fordi jeg sjældent har friske champignon på lager, fordi de kan holde sig så kort tid. Vi køber stort ind – sjældent – og champignon er en vanskelig råvare i den sammenhæng.DSC_7556Denne dag var en undtagelse. Pludselig var der en bakke friske champignon i køleskabet  – fordi der lige var blevet købt ind. Ingen tvivl om at  de frisk champignon er de allerbedste at bruge – de smager SÅ godt. Åh fantaserer allerede om julens leverpostej med friske champignon og bacon. Jeg ELSKER det! 🙂DSC_7565Jeg har skrevet minimum 2 timers tilberedningstid og det kan virke som lang tid, til de små stykker kød. En Römertopf tager lang tid om at opvarme – tænk på fylden og mængden og hvor lang tid det tager før den midterste kerne af stegesoen er 200 grader. Lang tid.

Det ville ikke skade retten at den får 3 timer, men 2 timer kan fint gøre det.

Det er oplagt at udnytte ovnvarmen til at bage en stribe kager, imens du er igang, f.eks. franskbrød, rugbrød, hassselbackkartofler ell. lign? Bare lige et økonomisk elsparetip fra mig til dig 🙂
Kyllingeschnitzler med bacon, champignon og cocktailpølser i flødesauce i RömertopfSå er der serveret – det blev en virkelig lækker ret og den smukke sommersalat var som altid en succes. Saucen var fint jævnet med kartoffelmospulveret – det er et genialt tip jeg har fået af en af jer bloglæsere. Hvad skulle jeg dog gøre uden jer?DSC_7613

Bon appetit. Elsker du også din stegeso eller står den fint parkeret i køkkenskabet?

Jeg skal lige minde mig selv om at holde liv i den. Det er dejligt nemt at lave mad i Römertopfen, blot man starter i rigtig god tid. Hverdagsprojekter er det sjældent – i hvertfald ikke her hos os. DSC_7579Du kan fint vaske stegesoen op i opvaskemaskinen bagefter. Det gør det uoverskuelige opvaskeprojekt bagefter nemmere udholdeligt. Jeg har vasket min i opvasker 1000 gange – eller tæt på – med sæbe og ingen ulykker er sket. Bare lige et tip fra mig til dig.

Håber du fik lyst til og smag for at kaste dig ud i endnu et Römertopfprojekt. Retten kan laves med svinekød også, svinekoteletter gerne.

God fornøjelse med stegesoen. Den vinder hver gang – også denne 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Liselotte Klarskov Hansen

Kan man lave den med kyllingfilet , altså i fad og i hvor lang tid skaldet ha i ovnen ?
Mvh.Liselotte klarskov Hansen

Hanne

Hej Gitte. Retten lyder god. Prøv at bruge en god øko hønse bbouillon og vent med fløden til retten er færdig. Fløde kan “kvæle” smagen fra saucen. Gård over min forstand, hvorfor du bruge pulver kartoffel mos. Det er det rene pap. Brug lidt maizena i stedet og smid papmosen ud . Det er synd for det mad du laver, at du går på kompromis med smagen. Kan ikke lade være med at kommentere . Du når ud til så mange nok yngre mennesker og har en rigtig god chance at fortælle, at gode råvarer ,også i bagværk, gør en… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer