Lasagne med squash, gulerødder og oksekød. Uhm en skøn lasagne med oksekød, løg og squash vi spiste i dag.
En lækker søndag sluttede med den lækreste lasagne. Et kæmpestort fad lasagne, så der nu er lasagne nok til de næste 2 dage. Skønt med nem mad i flere dage.
Dagens lasagne er med masser af grøntsager, så den mætter godt og der er mange vitaminer i. Smagen er helt i top og man strækker den dyre oksekød. Smart!
Vi spiste brød med hvidløgssmør til, og det var så lækkert til lasagnen.
Jeg fik brugt grøntsagsskuffens “slatne” grøntsager, også et bundt slattent forårsløg. En rest hvidvin, puttede jeg også. Ja herlig stop madspilds lasagne kunne man vel sige?
Der er lidt mange ingredienser i lasagnen. Erstat/supplér gerne med de grøntsager du synes bedst om og/eller som det er sæson for og du lige har på lager.
Nogle foretrækker lasagnen med bladselleri og peberfrugt og andre kan finde på at putte revet kartoffel i?
En lasagne hvor du supplerer med grøntsager er sundere og får mere fylde fra grøntsagsfibre.
Smagsmæssigt er sådan en lasagne også et scoop synes jeg.
Dine børn – der jo med stor sandsynlighed elsker lasagne – vil nærmest ikke opdage, at du sniger grøntsager med i lasagnen. Se det er et snedigt trick 🙂
Hvis du er vegetar, vil du også sagtens kunne lave denne lasagne helt uden kød, bare som en ren grøntsagslasagne? Prøv f.eks. også denne vegetar lasagne med spinat.
Der er mange (grønne) muligheder for at gøre sin lasagne sundere med flere grøntsager.
Udskift gerne grøntsagerne nedenfor med andre og mængden bestemmer du også selv.
Jeg prøver altid at tilføre grøntsager til lasagne og kødsovs, for at gøre lasagnen sundere og få lasagnen til at række længere. Hjemme hos os elsker vi nemlig, når der er mad til den sultne familie i mange dage.
Portionen nedenfor rækker til 12 personer eller til 4 personer i 3 dage.
Her kommer opskriften på lasagne med oksekød, squash, gulerødder og hvidvin.
Lasagne med squash, gulerødder og oksekød – få en nem lækker opskrift hér
Ingredienser
- ½-1 kg hakket oksekød kan erstattes med andet hakket kød. Kan også laves uden kød
- 4 løg
- 4-5 forårsløg
- 6 fed hvidløg
- 4 oksebouillonterninger eller oksefond
- 1 squash (revet) ca. 500 gram
- 8 gulerødder (revet) eller kartofler (ca. 500 gram)
- 500 ml passata italiensk tomatpure eller 3 dåser flåede tomater
- 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
- 5 dl. kogende vand
- ½ flaske hvidvin/rødvin kan udelades
- 1 spsk. hvidløgspeber
- 2 spsk tørret oregano friske krydderurter kan bruges
- 1 spsk. tørret timian friske krydderurter kan bruges
- 1 spsk. tørret basilikum friske krydderurter kan bruges
- 1 tsk. tørret rosmarin friske krydderurter kan bruges
- 1 tsk. groft salt
- 200 gram revet ost danbo, mozzarella, havarti eller andre oste
- 500 ml Mornaysauce eller hjemmelavet bechamelsauce
- 500 gram lasagneplader gerne fuldkorns
Sådan gør du
- Svits kødet med løg, presset hvidløg, bouillonterninger og krydderier. Bouillonterningerne skal bare svitses med (uden vand)
- Tilsæt forårsløg
- Tilsæt hvidvin eller rødvin.
- Riv gulerødder og squash og tilsæt.
- Jeg brugte to kartoner tomatpuré (tomatpassata) svarende til ca. 3 dåser flåede tomater. En meget smagfuld tomatpure, men almindelig flåede tomater kan sagtens bruges.
- Kødsaucen skal helst simre i hundrede år (eller gerne 2 timer), men du kan sagtens nøjes med kortere tid. Smag kødsovsen til med evt. flere krydderier, salt/peber og måske lidt mere tomatpure/rød- eller hvidvin?
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) og find dit største lasagnefad af støbejern eller et almindeligt ildfast fad. Mit fad målte ca 28x38cm.
- Læg lidt kødsauce og lidt mornay/bechamelsauce i bunden og et lag lasagneplader ovenpå.
- Fortsæt med mere kødsauce og mere Mornaysauce. Jeg skar nogle skiver havartiost og lagde på til sidst, som det øverste lag. Slut altid en lasagne af med kødsovs og et lag bechamelsovs.
- Nu er fadet klar til ovn. Vil du undgå ekstra ovnrengøring, så sæt gerne fadet på en bageplade beklædt med bagepapir. Lasagne vil gerne boble op og udover kanten (især hvis man putter så meget i som jeg!).
- Steg lasagnen ca. 50-60 minutter ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). Du kan tilberede den ved højere temperatur og kortere tid, men pas på at lasagnen ikke bliver for mørk og tør. Dæk den evt. med lidt stanniol undervejs
- Lasagnen er færdig, når den er gennemstegt og sprød på toppen. Servér lasagnen rygende varm, gerne med salat til
Noter
Du kan bruge friske krydderurter.
Oksekød kan udelades helt, hvis du ønsker en vegetar version. Lasagne kan også laves med hakket kyllingekødDu kan bruge andre grøntsager til lasagnen og i andre mængder.
Lasagnen kan tilberedes i to mindre fade i stedet. Kødsovsen kan også bare serveres til spaghettiUhm en lækker hjemmelavet grøntsagslasagne med squash, gulerødder, oksekød, hvidvin og mornaysauce
Der er brugt en masse løg til denne lasagne, også hvidløg som du kan se her.
Lasagne smager skønt med grøntsager og rød- eller hvidvin i. Tilsæt det gerne, hvis du har en rest.
Vi havde en flaske chablis til overs, så den kom i lasagnen. Når rødvin du’r i lasagne, gør hvidvin vel også? Jo det gjorde den, lasagnen smagte GODT!. Promiller er godt i lasagne! Vinen kan dog sagtens udelades.
Jeg har skrevet at du ca. skal bruge 500 gram squash, men brug bare den squash du har på lager. Hvis du kun har en lille squash, så kan du supplere med ekstra gulerødder.
Har du en kæmpe squash, så udelad gerne lidt gulerod.Jeg brugte to kartoner tomatpuré (tomatpassata) svarende til ca. 3 dåser flåede tomater.
En meget smagfuld tomatpure, men almindelig flåede tomater kan sagtens bruges.
Kødsovsen skal helst simre i hundrede år (eller gerne minimum 2 timer), men du kan sagtens nøjes med kortere tid.
Smag kødsaucen til med evt. flere krydderier, salt/peber og måske mere tomatpure/rød- eller hvidvin? Kødsovsen er også rigtig god at servere bare til pasta.
Hakket oksekød kan du erstatte med f.eks. hakket kylling? Få en god nem opskrift på lasagne med kyllingekød her.
Læg lidt kødsauce og lidt mornay/bechamelsauce i bunden og et lag lasagneplader ovenpå. Sådan fortsætter du til blandingen er brugt.Lasagnepladerne er faktisk specialimporterede fra Italien,
Vi tog dem med hjem, fra da vi var i Italien sidste år. Godt med lang holdbarhedsdato 😉
Jeg fik da lige sommer-Italien-længsel igen! Jeg elsker bare det italienske køkken! Gør du mon ikke også det? Jeg tror det.
Fortsæt med mere kødsauce og mere Mornaysauce. Jeg skar nogle skiver havartiost og lagde på til sidst, som det øverste lag. Slut altid en lasagne af med kødsovs og et lag bechamelsovs.
Nu er fadet klar til ovn. Vil du undgå ekstra ovnrengøring, så sæt gerne fadet på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lasagne kan godt boble op udover kanten. Du kan også fordele lasagnen i to fade.
Imens lasagnen steger, kan du lave en hurtig tomatsalat
Salaten består bare af tomater, mozzarella, salt/peber, frisk basilikum og lækker olie (ekstra jomfruoliven). Verdens bedste tomatsalat!
Opskriften får du lige her:
Så er lasagnen færdig og sikke da en lækkerbisken.
Så er der serveret. En lækker lasagne og sikke den mættede. Godt med fiberholdige lasagner og groft brød til.
En dejlig og nem nenu og lasagnen stryger direkte ind i kategorien “Familiens favoritter”. Både de voksne og teenagerne var begejstrede.
Her i huset synes vi rigtigt godt om vores lasagnesuccesser og i dag fik jeg lige lyst til at dele én af dem med dig ! 🙂
Rigtog god lasagnefornøjelse til dig.
Få flere gode opskrifter på lasagne her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Den er også rigtig lækker. Jeg bruger ikke bechamelsauce i kyllingelasagnen, men synes den er et must i den klassiske 🙂
MUMS lasagne er også højt på vores liste over foretrukne retter.
Prøv evt at lave en med kyllingefars, ingefær, hvidløg, kokosmælk, revet squash/gulerødder, løg, og en masse krydderier.
Hilsen Tina