Havregrynscookies med chokolade. Få en god nem opskrift på nemme havregryns cookies hér.
For et stykke tid siden skrev jeg om nogle succes cookies med yankie-bar. Claus Meyers grovsmåkager peppet op med en yankiebar fra skuffen.
Øj hvor blev de gode de cookies!En succes må man godt gentage, det må man og ja i dag skal du høre om endnu en version.
Den helt originale og meget populære opskrift på grove småkager, men en lækker chokoladebar og tilsat salt, fordi salt bare er guld værd i småkager.Det er bare nogle skønne havregrynscookies.
Glæd dig til at eksperimentere med den opskrift.Tilsæt lige de lækkerier du lyster. Det kunne være chokoladebar, som jeg, eller anden chokolade, det kunne være tørret frugt eller skumfiduser måske? Du bestemmer?
Kagerne er uden æg og super nemme at lave. Opskriften får du lige her:
Havregrynscookies med chokolade opskrift
Ingredienser
- 125 gram smør
- 150 gram sukker
- 1½ spsk sirup
- ½ tsk natron
- 1 spsk vand
- 125 gram hvedemel
- 125 gram havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 1 chokoladebar á la yankiebar ca. 100-150 gram. Anden chokolade kan også bruges udelades eller erstattes af f.eks. tørret frugt
- Tilsæt evt. grofthakkede mandler/nødder kan udelades
Sådan gør du
- Smørret smeltes sammen med sukker, sirup, vaniljesukker og salt.
- Bland hvedemel, havregryn og natron og hæld smørblandingen heri. Rør dejen med en ske og lad dejen afkøle lidt
- Hak chokoladebarren groft og rør chokoladen i dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små dejklatter herpå med to to teskeer. Tryk kagerne lidt flade. Jeg fik plads til 30 småkager på en bageplade.
- Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft. Hold øje med dem de sidste minutter. Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Lad kagerne køle på en bagerist
Noter
Knasende sprøde cookies med havregryn og chokolade
Opskriften er rigtig nem. Dejen skal hverken piskes eller æltes, ja knap nok røres. Havregrynscookies’ene kan være klar på under ½ time. Farlige fristere 🙂
Den kvikke læser vil bemærke, at det næsten er karamelingredienser der er brugt.
Ja og det er det, dog minus fløden. Sirup og smør gør bare noget godt i småkager.
Kagerne bliver karamelagtige i smagen og det er det der gør dem så lækre tror jeg. Havregryn giver fibre og sprødhed og det tæller også godt 🙂 Nu er turen kommet til din chokoladebar.
Den kan jo altså udelades, men kagerne smager skønt med en sådan puttet i.
Chokoladebaren kan også sagtens erstattes af nødder, rosiner, tranebær eller tja, hvad kunne man ellers finde på? På bloggen finder du også en version med tranebær – uhm den er også et hit
Sprøde lækre havregrynscookies.
Uhm. En lækker karamelagtig chokoladehaps. Uhm. en lækker cookie! Og sikke sunde vi er med alle disse fibre. Ja lad os bare sige det. 😉Her en hoben afkølede havregrynssmåkager, der nu er blevet sprøde. Billede taget før min familie gik ombord i dem. Så gik det ellers stærkt, skal jeg love for 🙂
Et fad fyldt med knasende sprøde søde guldkaramel-cookies. Er du lækkersulten og har du ½ time i overskud?
God fornøjelse! Med eller uden chokolade-bar!:-)
Få flere lækre opskrifter på havregrynskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
ok, typisk kort kommentar går fint, lang kommentar forsvinder ud i intet. Jeg har prøvet dem, og de var en succes, selv om jeg kom lidt for meget salt i til kærestens smag. Nogle af mine blev tykke, andre flød mer ud. Jeg tror, der er en sammenhæng til, hvor hårdt jeg formede dejen. Jeg skulle nemlig lige prøve dem med brunet smør, så jeg smeltede ikke sukkeret sammen med smøret, og derfor havde jeg problemer med at få dejen til at hænge sammen, og måtte pøse mere sirup og smør i. jeg bagte de fleste uden fyld, men har… Læs mere »
Hej Gitte
Jeg har problemer med at kommentere mere end en gang på dine indlæg, så dette er lige en test.
Så har jeg prøvet dem. For mig total succes, kærsten sagde lidt mindre salt i næste gang – jeg har det med at ville have mere SALT-karamel end de fleste andre 🙂 Mysteriet med formen fortsætter dog, da nogle af mine flød mere ud end andre. Ingen af dem blev dog så jævne som Meyers. Jeg tror, noget af fasonnen hænger sammen med, hvor hårdt jeg trykkede kuglerne. Problemet var, at jeg ikke bare kunne følge opskriften, men ville forsøge med brunet smør, hvilket gjorde at jeg ikke ture smelte sukkeret med smøret, så jeg havde svært ved at få… Læs mere »
Hej Gitte
Efter at have læst dit første indlæg er de kommet på min to-do liste. Jeg har selv Meyers bog, men ikke lagt specielt mærke til dem, før jeg læste din lovprisning.
Mht. Til konsistensen, kan det skyldes at havregrynene har suget mere eller mindre af fugten. Lod du dejen stå længere anden gang, eller var smør/sirup varmere?