Mazarinmuffins med syltetøj. Uhm her får du opskriften på nogle nemme små mazarinkager med marcipan og syltetøj.
I morgen kommer venner og familie til tidlig fødselsdagstamtam og YES, så er der en anledning til at BAGE igen. MANGE kager. Fedt
Min fridag brugte jeg på at holde “fri” i køkkenet. Så er jeg vist i mit rette element 😉
Der blev produceret mad, brød og kager i lange baner:
Ølkage, rugbrød, mazarinkager med syltetøj, drømmekage med marcipan, nutellacookies med marcipan og så lige 10 liter spaghetti bolognese til skrub-af-mad.
I dag får du opskriften på de lækre mazarinkager med syltetøj og glæd dig, de er et hit 🙂
Små mazarinkager med makroner, marcipan og tyttebærsyltetøj.
Er du VIMMER hvor blev de gode!
Opskriften har jeg udviklet helt fra bunden, så sejren er jo endnu større så. Det er samtidig også små stop madspilds-kager.
Jeg fik brugt en rest makroner, en pose mandelmel, der havde gemt sig i bunden af køkkenskabet og resten af en bøtte vaniljeskyr. Stop madspilds-kager af de allerbedste bedste!
Har ikke skyr, så kan det erstattes med andet mælk eller andet surmælksprodukt. Mandelmel kan sagtens også erstattes med almindeligt hvedemel.
Det er nogle rigtigt nemme muffins med marcipan. De smager super godt, bare spring på.
Her kommer opskriften på:
Mazarinmuffins med marcipan og syltetøj – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 3 æg
- 2 dl sukker
- 2 tsk. mandelessens
- 150 gram mel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 gram mandelmel mal evt. dine egne mandler. Kan erstattes med hvedemel
- 125 gram smeltet smør
- 2 dl. vaniljeskyr tykmælk/cremefraiche ell. lign. kan også bruges
- 125 gram knuste makroner ca. ½ pose
- 100 gram groftrevet marcipan
- 50 gram syltetøj gerne en syrlig syltetøj som tyttebær eller hindbær. Brug også gerne friske bær. Kagerne kan også laves uden syltetøj/bær
- Pynt: Evt. hvide chokoladeknapper eller let flormelisdrys chokoladeknapper kan udelades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt mandelessens og smeltet smør
- Tilsæt vaniljeskyr (eller andet surmælksprodukt.
- Bland bagepulver med mel og rør det i dejen sammen med mandelmel
- Tilsæt groftrevet marcipan og knuste makroner (makroner knuses nemmest i en pose, med en kagerulle eller med håndkraft)
- Fyld muffinsforme halvt op med dej. Gem 1/3 af dejen.
- Læg 1 tsk syltetøj ovenpå dejen og slut af med 1 spsk. dej øverst
- Bag de små mazarinkager ca. 17-20 minutter v. 175 grader varmluft (ell. 200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne, sprøde og gennembagte
- Pynt evt. kagerne med chokoladeknapper straks de er kommet ud af ovnen, så chokoladen smelter. Du kan også pynte med et fint drys flormelis i stedet eller et par friske hindbær måske?
Noter
Lækre mazarinkager med syltetøj og makroner – nemme mazarin muffins
Lyder det svært? Det håber jeg ikke. Jeg synes jo også ingredienslisten ser lidt lang ud? Sådan virker det ikke, når først bagningen går i gang. Hurtige kager, er det faktisk at bage.
Det bliver nogle FANTASTISKE små mazarinkager og wow – jeg tænker de vil smage endnu mere fantastisk med friske hindbær f.eks.?
De små mazarinkager smager så godt, at du fint kan servere dem som en fornem dessert når du får gæster.
Kagerne vil passe godt til den fineste kagebuffet, som fornemme klassenstime-kager eller som kollegakager. De vil også være perfekte at servere på et fødselsdagsbord, som det jeg skal servere i morgen.
Små underskønne kager og sæt gerne dit eget præg på dem. Friske bær, lidt chokolade i måske, et andet surmælksprodukt?
Du kan fint udelade chokoladeknapper på toppen, eller erstatte af lidt glasur/flormelis-drys måske?
Kagerne bliver konfektagtige, marcipanagtige og mazarinagtige. De bliver svampede, fugtige, søde og syrlige.
Syrligt tyttebærsyltetøj var genialt at putte i, som modspil til det søde. Det var et forsøg og et komplet eksperiment, fordi jeg lige havde den slags syltetøj på lager. Men det lykkedes, og sikke et godt match!
Kagerne vil være fine som små julekager men er også gode resten af året – om sommeren er det oplagt at bruge friske bær og halløj, en lækkerbisken 🙂
Her kan du se hele bageprocessen i billeder, måske billederne gør det nemmere at forstå?
Sådan laver du mazarinkager med marcipan og syltetøj – se billederne her:
Fra start til slut, tog kagerne under 1 time at lave og der bliver MANGE kager!
Sikke et fad der nu står og venter på gæsternes ankomst i morgen. Håber gæsterne både er sultne og lækkersultne!
Gæsterne kommer til frokost og her skal vi spise slagterens gode slagterplanke – herefter kage/dessertbord og, hvis nogen kan spise mere, er der 10 liter bolognese til skrub-af-mad.
Det er sikkert som amen i kirken! Ingen gæster kommer til at gå sultne hjem 😉
Rigtig god weekend til dig. Håber du vil nyde den med mad, kage og kærlighed ad libitum <3
Få inspiration til flere lækre opskrifter på muffins med marcipan her:
1.
2.
3.
4.
5.