Madtærter. Uhm skønne tærter med bacon, løg og ost. I dag får du opskriften på sprød og saftig løgtærte med bacon og ost, lavet af en grov tærtedej.
Der bliver 2 tærter ud af denne opskrift og jeg kan love dig for, at de smager skønt!
Fuldkornstærterne vil være et hit til frokost eller buffet. De vil også forsvinde som dug for solen, hvis du serverer dem som aftensmad med en grøn salat til.
Det er nemt at lave løgtærterne og du skal bruge få og enkle ingredienser. Madtærterne er rimeligt billige at lave også, så bare spring på.
Tærterne er med saftigt fyld og med sprød bund. De mætter godt – de er et hit 🙂
Yoghurt naturel i tærtefyld og i tærtedejen – et godt tip til dig. Det kan sagtens erstattes med creme fraiche, tykmælk eller andet surmælksprodukt.
Jeg har brugt yoghurt naturel i både bund og fyld og det er altså bare et rigtigt godt trick, til dig der skal bage madtærter.
Surmælksprodukt gør bunden sprødere og gør også at du kan reducere i mængden af fedtstof.
Hvis du bruger f.eks. tykmælk eller A38 ell. lign. i tærtedejen, bliver din tærtebund fedtfattig. Smart og klart sundere.
Surmælksprodukt gør tærtefyldet ekstra luftigt saftigt – uhm et hit.Jeg har brugt fuldkornshvedemel til denne tærtedej og det giver en sprødere tærtebund.
Maizena-blandingen gør æggeblandingen luftig og det gør, at at tærten hæver op. (det er faktisk et trick du også kan bruge i æggekage).
Opskriften på dagens madtærter er rigtig nem. Du kan sagtens udskifte fyldet med andet yndlings-tærtefyld.
Prøv en lækker porretærte, en broccolitærte, en skinketerne? Du bestemmer 🙂
Få en god opskrift på grove madtærter med bacon, løg og ost – saftige løgtærter
Ingredienser
Tærtebund:
- 80 gram smør blødt
- 150 gram hvedemel
- 150 gram fuldkornshvedemel kan erstattes med havregryn eller hvedemel
- 1½ dl. yoghurt naturel kan erstattes med tykmælk, creme fraiche, A38 eller lignende. Mælk kan også bruges
- ½ tsk salt.
Tærtefyld:
- 250 gram bacon i skiver eller tern du kan halvere mængden
- 8-10 løg i skiver - rødløg kan også bruges
- 5 fed hvidløg kan udelades
Æggeblanding:
- 3 dl. yoghurt naturel kan erstattes med tykmælk, creme fraiche, A38 eller lignende. Mælk kan også bruges
- 10 æg
- 200 gram revet ost kan udelades
- Salt/hvidløgspeber.
- 2 tsk. Maizena
- ½ dl mælk
Sådan gør du
Tærtebunde:
- Smuldr smørret med mel og salt
- Saml dejen med yoghurt naturel ell. lign
- Hvis dejen fortsat er for tør, så tilsæt et par spsk. vand.
- Smør to tærteforme. Mine tærteforme målte 28 cm. i diameter.
- Del dejen i to klumper og rul dejen ud med kagerulle eller pres dejen ud i tærteformene med fingrene. Lad dejen komme så langt op af kanten, som muligt.
- Prik dejen med en gaffel og forbag bundene 10 minutter v. 150 grader varmluft.
Tærtefyld:
- Klip bacon i tern og svits det på en tør pande.
- Skær løgene i skiver og steg dem med sammen med bacon. Pres hvidløgsfeddene og svits med.
- Læg gerne låg på panden, så løg/baconblandingen dampsteger (så bliver løgene ikke så tørre).
Æggeblanding:
- Bland æg med tykmælk og krydderier.
- Bland halvdelen af den revne ost i æggeblandingen. Bland Maizena med ½ dl mælk og tilsæt.
- Fordel løg/baconblandingen i de forbagte tærter.
- Hæld æggeblandingen over. Fordel resten af osten på toppen af tærterne.
- Bag tærterne 35-40 minutter v. 150 grader varmluft. Tærterne er færdige, når de er sprøde på toppen og æggeblandingen stivnet
- Lad gerne tærterne hvile 5 minutter før servering.
- Servér grøn salat, tomatsalat eller tzatziki til tærterne.
Noter
Tærterne er fryseegnede
Du kan bage 1 stor tærte i et stort firkantet fad ca. 30x40 cmLøg kan erstattes med rødløg eller f.eks. 5-7 porrer eller 1-2 broccoli i små buketter
Yoghurt naturel kan erstattes med tykmælk, creme fraiche, A38 ell. lignSprøde løgtærter med bacon og ost – lækkert tærtefyld og grov tærtebund. Perfekte tærter til frokost og aftensmad
Jeg har brugt en masse løg i disse madtærter. Her i min familie elsker vi bare løgtærter!
Du bestemmer lidt selv baconmængden. 125 gram bacon pr. tærte, synes jeg ikke var i overkanten.
Man kan sagtens nøjes med mindre, hvis du gerne vil reducere lidt på fedtstoffet i tærterne.Jeg synes det smager rigtigt godt med revet ost i en tærte, men du kan jo selvfølgelig sagtens udelade ost.En skøn løgtærte klar til at komme i ovnen.
Imens tærterne bager, kan du lave en grøn salat eller en tomatsalat måske?
Fuldkornsløgtærte med tzatziki og en sød tomat
En nem og lækker sommermenu, der du’r om vinteren også 🙂
Få flere gode opskrifter på tærter – madtærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.