Sandwichbrød. Uhm her får du en nem opskrift på koldhævede foccacia boller – perfekte som sandwichbrød.
I dag tog vi sydpå. Til sydfyn og sikke da en god idé! Solen skinnede jo! Forstår pludselig godt alle jer der tager sydpå – hvis det betyder at det er der man skal finde sommeren?
Vi skulle besøge familie og havde sat hinanden stævne på Fåborg Havn.
Madkurven var fyldt med lækre foccacia og skøn chokoladekage.
I dag skal du høre om foccaciabollerne. De lækre boller brugte vi som sandwichbrød /skovturs /madpakkebrød til turen og de var helt perfekte.
Vi skulle tidligt op og foccacia boller er jo bedst hvis de tilberedes på dagen.
Jeg plejer at bruge denne opskrift. For at vi kunne nå dagens program, var jeg dog nødt til at bruge en koldhævet dej i dag. Ved du hvad? Det gik rigtigt fint! Over al forventning. Det blev drønlækre brød!
Dejen blev lavet aftenen før og hævede i køleskab natten over. Her til morgen kunne jeg lægge dej på pladen. Voila!
Lækre sandwichbrød der blev færdige kun 20 minutter.
Nemt og sikke lækre sprøde boller vi kunne nyde i Fåborg i dag! Geniale brød med koldhævet dej!
Jeg brugte det gode Tipo 00 mel, som har en særligt god bageevne. Du kan købe den gode mel i langt de fleste butikker. Kig ved specialmelet, der gemmer de gode melposer sig 😉
Jeg iler med at bringe dig opskriften på foccacia bollerne der blev brugt som sandwich brød.
De er geniale som turboller, madpakkebrød, lækre frokostbrød, buffetbrød?
Opskriften er nem og du får den lige her:
Sandwichbrød – koldhævede foccacia boller – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 14 dl koldt vand
- 5 gram gær
- 230 gram havregryn 7 dl ca.
- 1,5 kg tipo 00 eller Manitoba mel alm. hvedemel kan også bruges
- 1 tsk. salt
- 1 tsk honning
- Pensling/drys: olivenolie, oregano, groft salt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning
- Tilsæt havregryn, salt og mel. Dejen bliver som tyk havregrød
- Dæk dejfadet til og stil dejen til hævning i køleskab i minimum 10 timer, gerne natten over
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Læg dejklatter på en bageplade med en ske og dryp med olivenolie
- Stik fingre godt ned i bolledejen, så der formes små fordybninger. Efterfyld med lidt mere olie. Drys med oregano og groft salt
- Bag bollerne ca. 15-18 minutter v. 200 grader varmluft (ell. 225 grader alm. ovn)
- Kig til bollerne et par gange. De er færdige når de er gyldne og sprøde og lyder hule når du banker dem under bunden. Bag dem ikke for længe.
- Nydes lune eller lad dem afkøle, hvis de skal bruges til sandwich.
- Forslag til fyld: salat, hønsesalat, rødløg / ost+peberfrugt
Noter
Hvor er det nemt at lave foccacia boller til sandwich, når man bruger en koldhævet dej!
På dagen hvor der skal laves sandwich skal dejen bare i ovnen og bollerne serveres eller smøres til tur sandwich.
Sådan laver du sandwichbrødene – de lækre foccacia brød. Se billederne her:
Her ser du den nemme tilberedningsproces fra start til slut:
Lækre sprøde foccacciaboller, der får en lækker smag af god olivenolie, salt og oregano.
Koldhævede boller får den lækreste krumme som du kan se her. Store hævehuller. En sej krumme og en sprød skorpe.
Der er rimeligt meget havregryn i bollerne, så de er faktisk også fyldt med fibre. Man opdager dog næsten ikke havregrynene i de “hvide” brød.
Fantastiske sandwichbrød disse foccacia boller og super nemt at dejen kan koldhæves!
Vores sandwich bolle favorit er ubetinget versionen med hønsesalat med rødløg og et saltdrys.
Uhm! Bollerne forsvandt som dug for solen.
Vi smurte også nogle med ost og peberfrugt. Dem er der også altid godt salg i.
Du kunne også lave sandwich med chorizo, med rullepølse, med paté og peberfrugt?
Er der børn med på tur fungerer en bolle med leverpostej og rødbede RIGTIGT godt. Så godt, at voksne sagtens kan finde på at snuppe én også. 🙂
Dagens skønne sandwichbrød på den nemme koldhævede måde. Klart mere realistiske brød, som jeg vil lave næste gang familien skal have brød med på tur.
Se om du ikke kan opdrive noget tipo 00 eller Manitoba mel, der altså booster brød på en rigtig god måde.
Vildt at brødet her hæver så flot op, med kun 5 gram gær?Koldhævning er altså bare super smart, for du kan nøjes med meget lidt gær.
Skøn dag i det fri. Klart mere sommerferieagtigt, når solen skinner. Man bliver glad. Lalleglad. Let og lys i sindet.
Man kunne næsten komme til at glemme at arbejdet kalder i næste uge? NÅ men hamsterhjulet skal jo holdes snurrende og august kan stadigvæk godt blive rigtig fin? Sommeren slutter jo ikke, bare fordi arbejdslivet kalder?
Det har været en skøn sommerferie <3
Få flere lækre opskrifter på foccacia boller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Her er hvad jeg har gjort i over 40 år: I stedet for brød har jeg bagt boller, som er letbagte, ca. 10 min. I fryseren med dem. Hver dag siden har vi fået nybagte boller hver dag. I min kombiovn får de mikro, til de er tøet op; derefter bages de ca. seks min. ved 225° varmluft. På den måde er jeg altid leveringsdygtig af sprøde, friskbagte boller af forskellig slags. Man kan også tage dem op aftenen før og putte dem i en frysepose. For tiden har jeg altid noget hvid hvede og meget grove havregryn malet til… Læs mere »
Mums hvor ser de altså bare gode ud, hvor længe tror du sådan ca. dejen kan stå i køkeskabet, tænker det kunne være skønt med friskbagt madpakkebrød, hver dag
Mums de skal prøves til lørdagens udflugt, men lige et spørgsmål. Tipo 00 er super godt men på billedet ser det ud som om der står durum mel og det er vel ikke det samme eller tager jeg fejl?