Sandwichbrød. Uhm her får du en nem opskrift på koldhævede foccacia boller – perfekte som sandwichbrød.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

I dag tog vi sydpå. Til sydfyn og sikke da en god idé! Solen skinnede jo! Forstår pludselig godt alle jer der tager sydpå – hvis det betyder at det er der man skal finde sommeren?

Vi skulle besøge familie og havde sat hinanden stævne på Fåborg Havn.

Madkurven var fyldt med lækre foccacia og skøn chokoladekage.

I dag skal du høre om foccaciabollerne. De lækre boller brugte vi som sandwichbrød /skovturs /madpakkebrød til turen og de var helt perfekte.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Vi skulle tidligt op og foccacia boller er jo bedst hvis de tilberedes på dagen.

Jeg plejer at bruge denne opskrift. For at vi kunne nå dagens program, var jeg dog nødt til at bruge en koldhævet dej i dag. Ved du hvad? Det gik rigtigt fint! Over al forventning. Det blev drønlækre brød!

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Dejen blev lavet aftenen før og hævede i køleskab natten over. Her til morgen kunne jeg lægge dej på pladen. Voila!

Lækre sandwichbrød der blev færdige kun 20 minutter.

Nemt og sikke lækre sprøde boller vi kunne nyde i Fåborg i dag! Geniale brød med koldhævet dej!

Jeg brugte det gode Tipo 00 mel, som har en særligt god bageevne. Du kan købe den gode mel i langt de fleste butikker. Kig ved specialmelet, der gemmer de gode melposer sig 😉

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Jeg iler med at bringe dig opskriften på foccacia bollerne der blev brugt som sandwich brød.

De er geniale som turboller, madpakkebrød, lækre frokostbrød, buffetbrød?
Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Opskriften er nem og du får den lige her:

Sandwichbrød – koldhævede foccacia boller – få en god nem opskrift hér

Lækre foccaciabrød lavet af koldhævet dej
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 timer 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 10 timer 35 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 14 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 14 dl koldt vand
  • 5 gram gær
  • 230 gram havregryn 7 dl ca.
  • 1,5 kg tipo 00 eller Manitoba mel alm. hvedemel kan også bruges
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk honning
  • Pensling/drys: olivenolie, oregano, groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning
  • Tilsæt havregryn, salt og mel. Dejen bliver som tyk havregrød
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
  • Dæk dejfadet til og stil dejen til hævning i køleskab i minimum 10 timer, gerne natten over
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg dejklatter på en bageplade med en ske og dryp med olivenolie
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
  • Stik fingre godt ned i bolledejen, så der formes små fordybninger. Efterfyld med lidt mere olie. Drys med oregano og groft salt
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
  • Bag bollerne ca. 15-18 minutter v. 200 grader varmluft (ell. 225 grader alm. ovn)
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
  • Kig til bollerne et par gange. De er færdige når de er gyldne og sprøde og lyder hule når du banker dem under bunden. Bag dem ikke for længe.
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
  • Nydes lune eller lad dem afkøle, hvis de skal bruges til sandwich.
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
  • Forslag til fyld: salat, hønsesalat, rødløg / ost+peberfrugt
    Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Noter

Dejen kan holde sig 3-4 dage i køleskab, så du behøver ikke bage hele portionen på én gang.
Du kan også bage brødet som et helt bradepandebrød og så bruge det som et madbrød
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Hvor er det nemt at lave foccacia boller til sandwich, når man bruger en koldhævet dej!

På dagen hvor der skal laves sandwich skal dejen bare i ovnen og bollerne serveres eller smøres til tur sandwich.

Sådan laver du sandwichbrødene – de lækre foccacia brød. Se billederne her:

Her ser du den nemme tilberedningsproces fra start til slut:

Lækre sprøde foccacciaboller, der får en lækker smag af god olivenolie, salt og oregano.
Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Koldhævede boller får den lækreste krumme som du kan se her. Store hævehuller. En sej krumme og en sprød skorpe.

Der er rimeligt meget havregryn i bollerne, så de er faktisk også fyldt med fibre. Man opdager dog næsten ikke havregrynene i de “hvide” brød.

Fantastiske sandwichbrød disse foccacia boller og super nemt at dejen kan koldhæves!

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Vores sandwich bolle favorit er ubetinget versionen med hønsesalat med rødløg og et saltdrys.

Uhm! Bollerne forsvandt som dug for solen.
Sandwichbrød - koldhævede foccacia bollerVi smurte også nogle med ost og peberfrugt. Dem er der også altid godt salg i.

Du kunne også lave sandwich med chorizo, med rullepølse, med paté og peberfrugt?

Er der børn med på tur fungerer en bolle med leverpostej og rødbede RIGTIGT godt. Så godt, at voksne sagtens kan finde på at snuppe én også. 🙂
Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Dagens skønne sandwichbrød på den nemme koldhævede måde. Klart mere realistiske brød, som jeg vil lave næste gang familien skal have brød med på tur.

Se om du ikke kan opdrive noget tipo 00 eller Manitoba mel, der altså booster brød på en rigtig god måde.

Vildt at brødet her hæver så flot op, med kun 5 gram gær?Koldhævning er altså bare super smart, for du kan nøjes med meget lidt gær.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Skøn dag i det fri. Klart mere sommerferieagtigt, når solen skinner. Man bliver glad. Lalleglad. Let og lys i sindet.

Man kunne næsten komme til at glemme at arbejdet kalder i næste uge? NÅ men hamsterhjulet skal jo holdes snurrende og august kan stadigvæk godt blive rigtig fin? Sommeren slutter jo ikke, bare fordi arbejdslivet kalder?

Det har været en skøn sommerferie <3

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller

Få flere lækre opskrifter på foccacia boller her:

1.

Foccacia brød i bradepande med hvidløg
Lækkert foccacia hvidløgsbrød i bradepande, med hvidløgssmør og persille
Se opskriften her
Foccacia i bradepande med hvidløg og persille

2.

Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Se opskriften her
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

3.

Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Se opskriften her
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich

4.

Sandwichbrød - koldhævede foccacia boller
Lækre foccaciabrød lavet af koldhævet dej
Se opskriften her

5.

Foccacia med pesto i bradepande - madbrød
Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Se opskriften her
Nemt og lækkert madbrød i bradepande - prøv et lækkert foccacia brød med pesto og tomat. Dejen skal ikke æltes. Det er SÅ nemt at lave. Få opskriften her

6.

Foccacia bradepandebrød med tomat - nem opskrift
Foccacia / bradepandebrød med rosmarin og tomat
Se opskriften her
Foccacia bradepandebrød med tomat opskrift

7.

Boller og brød med tipo 00 mel
Lækre sandwich - foccaciaboller med Tipo 00 eller Manitoba mel
Se opskriften her