Leger gå i dåsen og finder søde salte små fristelser

Det er mandag. Det er gråvejr. Regnen siler ned. Familien skulle for første gang i 5 uger op kl. 6. Nogen i familien skulle på arbejde. Andre holder fri, men bliver alligevel vækket af den tidlige morgenuro i hjemme.

Klokken 6 føles som at stå op midt om natten! En grå tung dyne af træthed har ramt. Træthed der lammer al initiativ og tankevirksomhed. Vi er jo nogen der lige skal bruge uger på at finde ud af at gå tidligt i seng når man skal tidligt op. Det indre ur skal lige vendes rundt efter en lang ferie.

Idag kører vi på halv kraft. Når ikke rigtigt igang med dagens dont. Overspringshandler.

Sådan en dag kalder på lidt ekstra kaffe og lidt ekstra sukker til at friske hjernen og kroppen kunstigt op. Sådan en dag gælder det om at glæde sig over de små ting i hverdagen.

Små ting som f.eks. små søde salte fristelser som gemmer sig i dåsen hér. Så gider jeg altså godt lege “gå i dåsen” når indholdet er så lækkert! Hvad mon der gemmer sig? Gæt med…

Dåsen er nyindkøbt. Kunne ikke stå for det jordbærsøde motiv. Manden min siger godt nok at vi ikke har brug for eller plads til flere bøtter. MEEN. Nu er den i hus og den er fyldt (eller halvfyldt) med det lækreste indhold.

Har du mon gættet hvad det er?

Løfter lidt mere slør her :

Kan du gætte det nu? Rigtige kendere kan måske? Som du kan ane, er det ikke mig der er mesterkokken idag. Desværre kan jeg ikke tage æren. Indholdet er færdigkøbt…

Løfter lidt mere slør :

Jep. Den er god nok. Det er karameller! Ja og det er ikke kun karameller men verdens BEDSTE karameller. Saltkarameller fra Karamelkogeriet på Bornholm.

Saltkarameller lyder lidt bizart. Men hvis du kan li’ snickers f.eks. så prøv at forestil dig den salte smag gemt i en flødekaramel. Er sikker på at du vil blive solgt ligesom mig, hvis du smager én. Når du har suttet karamellen færdig, gemmer der sig små saltkorn på din tunge. Ah! Hvor er de skønne!

Har kastet min kærlighed på de kære små! <3 <3 <3

Gid jeg kunne lange én ud til dig dér bag skærmen. En smagsprøve og du vil være solgt. Ganske rigtigt som der på karamellen står er de: “Fuldstændig uimodståelige” 🙂

 

Ah suk. Ja hvem der mon bare kunne lave sådan nogle selv!? Og I kan tro at jeg har eksperimenteret. Det KAN faktisk lade sig gøre! Læs om min gode kollegas saltkarameleksperiment her http://thinkingspace.dk/?p=3520 som også, ligesom jeg, har hentet inspiration fra Ann-Christine fra Valdemarsro

Jeg har eksperimenteret med mindre fedtholdig fløde (milda 7%) eller kaffefløde som også fint kan bruges.

Jeg skal nok snart få lavet en ny saltkarameller og skrive om dem her på bloggen. Idag har jeg dog købt denne pose saltede peanuts som straks satte mig igang med at tænke. Kunne man mon lave de lækre saltkarameller i en saltpeanut-variant? Lidt a la snickers? Man kunne jo overtrække dem med chokolade bagefter og så faktisk næsten få en snickers?

Skal nok vende tilbage men foreløbigt leger jeg “gå i dåsen”. Min allerkæreste mand og datter var i byen forleden og gjorde mig rigtig glad ved at hjembringe en lille fyldt pose med de lækre saltkarameller.

Når de er sluppet op, vil jeg lave mine egne!  Nogle naturel, kun med salt og nogle med saltede peanuts. Kan kun forestille mig at det vil blive godt! 🙂

Vi ses.

P.S.: Leger helst “gå-i-dåsen” alene, når indholdet er så dyrebart som her.  🙂

Mere inspiration

3
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Karen Engell Dalsgaard

Hehe – ja, det er også derfor jeg ikke gør så meget ud af det søde køkken. Jeg vil også gerne have et par kalorier til overs i budgettet til rødvin 🙂

Karen Engell Dalsgaard

Jeg må hellere holde godt øje her hos dig – de karameller lyder plombeudtrækkende lækre. Har faktisk aldrig prøvet at lave karameller, men den der snickersvariant – smovs 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer