Mandarin kage med kokos. Uhm her får du opskriften på en dejlig nem mandarinkage.
I dag får du opskriften på en rigtig nem og meget lækker kage med kokos og mandariner.
En skøn kage, der er super nem at lave og som bliver utrolig saftig. En lækker kage til et kagebord eller som dessert med creme fraiche til.
Mandarinkagen er en meget enkel kage, der er hurtig at lave. En opskrift som du sagtens kan eksperimentere med.
Jeg har brugt mandariner, fordi vi lige havde en masse til overs fra julen, men du kan sagtens bruge anden frugt eller andre bær.
Kagen kan også sagtens laves uden frugt.
Prøv også kagen med appelsin – uhm så vil du pludselig kunne trylle en lækker appelsinkage til jul?
Få inspiration til flere lækre kokoskager nederst i dette indlæg.Jeg elsker bare lækre sprøde saftige kokoskager!
Kokosmel gør kager ekstra saftige og når/hvis du tilsætter frugt, vil du opleve, at kagerne bliver endnu saftigere.
En lynhurtig kage at lave. Faktisk så kan dejen til kagen røres sammen på kun 5 minutter. På ½ time kan kagen være klar. Jeg bagte kagen i weekenden og her i dag onsdag, er kagen stadigæk som nybagt. Den holder sig saftig og frisk i dagevis!
Mandarin kagen smager så godt, at den kandiderer til at være én af mine yndlingskager. Ja jeg ved godt at min liste er ved at være lidt lang 🙂
Nu skal jeg ikke trække spændingen længere.
Jeg iler med at bringe dig opskriften på den gode mandarin kage med kokos her:
Mandarin kage med kokos – nem lækker opskrift på kokoskage
Ingredienser
- 2 æg
- 100 gram smør smeltet
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 1 dl mælk
- 125 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl kokosmel
- 5 mandariner kan udelades eller erstattes med andre bær/anden frugt. Prøv også med appelsin
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør sukker og vaniljesukker i
- Pisk æggene i. Jeg brugte en gaffel, men du kan også bruge en dejskraber. Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
- Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte en tærteform på ca. 25-28 cm.. Hæld halvdelen af dejen heri
- Skræl mandarinerne og læg dem i både på dejen
- Hæld resten af dejen ovenpå
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen. Tjek kagen undervejs
- Kagen kan nydes lun eller afkølet. Servér gerne creme fraiche til. Opbevar kagen tildækket på køkkenbordet. Kagen holder sig frisk i mange dage
Noter
Kagedejen kan også bruges til muffins. Halvér bagetiden i så fald
Kagen kan spises lun, men smager også godt kold. Frisk i dagevis men kan også fryses.Mandariner kan udelades eller erstattes med anden frugt/andre bær
Kokoskage med mandariner – en skøn kage med kokos, der kan være klar på ½ time. God som dessert også
Mandarinkagen er super svampet og saftig og smager rigtigt godt.
Kagen vil være perfekt at servere på et kagebord. Den er oplagt at bage, hvis du får uventede gæster eller bare bliver akut lækkersulten en aften.
De ingredienser du skal bruge, er få og enkle. Det smarte er, at kagen kan varieres i så mange afskygninger – få inspiration nedenfor.Kagen er så nem at lave, at børn f.eks. sagtens vil kunne bage den selv.
Mandarin kagen kan også sagtens nydes som dessert – prøv at servere lidt creme fraiche eller vaniljeis til. Uhm en lækker dessertkage!
Dagens opskrift på kokoskage er en gammel opskrift klassiker på nogetiovnen.dk.
En kageopskrift jeg har eksperimenteret en del med efterhånden.
Få inspiration og opskrifter på mange andre lækre kokoskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Dagens mandarin kage skal du altså glæde dig til at prøve. Den er et scoop og så god, at jeg da vist hellere må skynde mig at tage patent på opskriften 🙂
Mon det er saften fra mandarinerne der gør, at kagen forbliver svampet og fugtig i dagevis? Jeg tror det. En helt genial kage.
Mange kager bliver tørre med tiden, men det gør denne kage med kokos ikke. Uhm. Prøv også at bage kagen som muffins, det kan man nemlig også.
Hvis du vil fryse kagen efter bagningen, så vil jeg foreslå dig at fryse den i formen.
Kagen er nemlig så svampet/fugtig at den godt kan være lidt porøs, hvis du skal have lirket et stort stykke op.
Det kan dog fint lade sig gøre at skære mindre stykker ud, så ingen problemer der. Spring du bare på kagen.
Helt vildt, som der kom gang i gætteriet 🙂
Hvis du endnu ikke følger Noget i ovnen’s side på Facebook, så kig forbi. Der er også plads til dig. Snart rummer vi 53.000 følgere på siden. Vildt! Herligt heppekor og en skøn gruppe, med livlig debat og mange kommentarer.
Jeg ved at I er mange på Facebook, der ivrigt sidder og venter på opskriften, så jeg skynder mig at trykke på udgiv knappen 🙂
God fornøjelse med kagen til dig. Glæd dig. Den er skøn! 🙂
Kan lave mandarin kagen i airfryeren
Kan man bruge denne opskrift til at bage muffins??
Hej
jeg havde forvildet mig til at købe en dåse med mandariner, og da din opskrift kom op, fandt jeg endelig en mulighed for at bruge dem. Jeg erstattede juice fra dåsen med mælk 1:1 og puttede alle syltede mandariner på /i kagen istedet for friske. Om det var pga. ændring i væsken eller min ovn, at kage skulle have 10 min bagetid ekstra, ved jeg ikke, men god blev den. Har fået ordre på at lave den igen! 😋