Osso buco med rødvin. Uhm i dag får du opskriften på lækkert simremad du kan lave i gryde, stegeso eller slow cooker.
Simremad med mørt kød i stegegryde – en perfekt simreret, der smager godt som efterårsmad eller vintermad.
Vi nød den lækre osso buco efter en dejlig, men kold tur til havet.
Lørdag, solskin, havluft, mågeskrig og forårslykke.
Vi tog en tur til vandet i dag for at beundre alt det smukke blå. I morgen starter første forårsmåned – ja, vi overlevede den lange vinter i gen, du og jeg 🙂
Læs her om vores dejlige solskinstur til Bønnerup. Havet gør indtryk.
Vi besøgte fiskemanden, kiggede højt op i himlen, sukkede dybt og trak vejret ind. Det var lykkebringende og saliggørende at kigge ud i horisonten, op i himlen og ned i sandet.
Vel hjemme igen var vi forfrosne med røde næser. Hvad passer bedre en råkold dag end en lun og lækker simreret på komfuret?
Osso Buco blev stoppet i stegegryden, som blev fyldt med rigeligt grøntsager, tomat og rødvin. Simre, simre, simre i minimum 3 timer. Voila. Mørt og smagfuldt oksekød i gryde.
Det var en rigtig lækker ret, og nem at lave også. Du skal blot gå i gang i rigtig god tid, for retten skal simre så længe som muligt.Her kommer opskriften på:
Osso buco med rødvin – nem opskrift i gryde med rødvinssauce
Ingredienser
- 1 kg Osso Buco Der var 3 stk i vores pakke
- 6-8 spsk. hvedemel
- Smør til stegning
- 3 porrer i skiver
- 6 gulerødder i små tern
- 1 rød peberfrugt i strimler
- 2 såser dåser flåede tomater
- 2 tsk tørret timian eller rosmarin friske krydderurter kan også bruges
- 1 flaske rødvin du kan sagtens nøjes med mindre. Rødvin kan også erstattes af ekstra flåede tomater
- Salt og peber
- Evt. 2½ dl fløde kan udelades
- Maizenajævning
- Ketchup
Sådan gør du
- Skær et snit i hinderne på osso buco'en (hvis ikke, vil stykkerne trække sig sammen og opad, som var der spændt en elastik omkring).
- Vend dem i hvedemel og drys med salt og peber.
- Svits osso buco'en på begge sider i smør. Jeg brugte min stegegryde, men du kan sagtens bruge din stegeso/Römertopf i stedet, hvis du foretrækker det. Drys med ekstra salt og peber.
- Gør grøntsagerne klar imens.
- Tag osso buco'en op og hold kødet varmt (f.eks. tildækket med staniol).
- Snit porrer, gulerødder og peberfrugt og svits i resten af smørret i gryden. tilsæt evt. lidt mere smør. Svits ca. 5 minutter. Rør godt.
- Læg osso buco'en ned til grøntsagerne og tilsæt flåede tomater. Tilsæt rødvin og rør godt rundt.
- Læg låget på gryden og lad retten simre i minimum 2½-3 timer, jo længere tid jo bedre. Retten er færdig, når kødet er mørt
- Tilsæt evt. fløde som smagsafrunder og jævn med maizena og smag til med salt, peber og ketchup.
- Servér kartoffelmos, ris eller pasta til
Noter
Retten er fryseegnet Retten smager skønt med kartoffelmos til: Klassisk kartoffelmos Kartoffelmos med grøntsager - grøntsagsmos
Lækkert simremad – mørt oksekød i gryde med rødvinssauce og tomat
Retten kræver ganske få anstrengelser og forberedelserne tager få minutter. Lav et lille snit i hinderne på osso buco kødstykkerne.
Hvis ikke, vil stykkerne trække sig sammen og opad, som var der spændt en elastik omkring.
Jeg brugte en masse gode vinter grøntsager, men brug gerne andre. Lad gerne din grøntsagsskuffe bestemme. Retten kunne godt lige have brugt et stykke med grønt her på toppen, f.eks. lidt persille. Det ville have fået retten til at se ekstra lækker ud, men wow hvor den smager!
Mørt og lækkert oksekød og sikke en lækker rødvinssauce.
Servér gerne otto buco med kartoffelmos eller ris / pasta til.
Vi spiste ris til, selvom alle de søde mennesker på bloggens side på Facebook insisterede på kartoffelmos.
Tja, har teenagerne mon magten i familien hér?? Datteren insisterede på ris, moren havde tabt på forhånd? 😉
Få gode opskrifter på kartoffelmos, nederst i dette indlæg.
Her kan du se tilberedningsprocessen i billeder fra start til slut. Håber de hjælper dig? Det er ikke en svær ret at lave, den skal blot simre i 100 år eller deromkring. 😉
Sådan laver du Osso buco i gryde med rødvinssauce – se billederne her:
Retten i sig selv tager ikke lang tid at lave. Det er simre-ventetiden der trækker tænder ud. Imens dufter der i huset. Lækkert!
Rødvinssaucen smager stærkt og kraftigt. En ret fyldt med kraft og smag. Rødvin til oksekød er godt, rødvin i saucen er særligt godt!
1 hel flaske til denne ret, er en ordentlig sjat. Du kan jo nøjes med mindre rødvin i sovsen og drikke vinen istedet, hvis du synes? 😉
Jeg tænker du kan bruge mange forskellige slags grøntsager i osso buco?
Jeg brugte timian som krydderi til denne ret, men rosmarin er også lækkert at bruge.
Dengang tilberedte jeg retten i Römertopfen og øj det blev også en lækker ret.
Hvad er osso buco? Hvilken slags udskæring er det? Læs mere her
På Wikipedia er der (selvfølgelig) også skrevet om osso buco. Der må være en Osso buco nørd derude? Her kan du læse lidt mere , hvis du sidder er tænker….Hvad snakker hun om?? Hvad er osso buco?
“Ossobuco (el. Osso buco, fra italiensk osso buco = “knoglens hul”) er en kendt egnsret fra Piemonte samt fra Lombardiet (med hovedbyenMilano) i Italien (fra Milano findes betegnelsen Ossobuco alla milanese). Navnet osso buco henviser til det hul, som er midt i benet, dér hvor marven sidder. Marven er væsentlig for at Osso Buco får den rette smag.
Rettens hovedingrediens er kalveskank skåret på tværs af benet i skiver på et par centimeters tykkelse. Disse sælges ofte i Danmark under navnet “Osso buco”, selvom dette er upræcist. Udover kalveskank indgår oftest tomater, gulerødder, Kepa-Løg, hvidløg, vin, rosmarin, salvie og citronskal i retten.
Den skal koges længe til en tæt og velduftende gryderet. Ordet ossobuco er kendt på dansk siden 1965“
Hold øje med osso buco når du køber ind og slå til, hvis du ser et godt tilbud. Tit kan du få kødstykkerne billigt på frost.
Det er virkelig lækkert oksekød, men det kan godt være lidt dyrt, hvis I er mange omkring spisebordet. Du fortryder dog aldrig dit indkøb.
Er I ikke så mange – storsultne- i din familie, vil I sagtens kunne have mad nok til 2-3 dage.
Lækker ret med oksekød, fyldt med god smag, saft og kraft. 🙂
Få inspiration til lækker kartoffelmos, du kan servere til din osso buco her:
1.
2.
Se også flere lækre opskrifter på osso buco her:
1.
2.
Den friske luft ved havet trætter, eller også er jeg bare afslappet og glad? Ihvertfald er jeg klar til at komme i seng.
Skøn, skøn weekend med tid til at gå tur hånd-i-hånd, tid til at nyde livet, naturen, den friske luft. Endelig falder det gode vejr sammen med en fridag. Det er en GAVE!
Åh, hvor jeg håber, at du har nydt din lørdag lige så meget som jeg har nydt min? <3
Se flere
Hej Gitte
Jeg skal da lige love for det var en ret, der faldt i familiens smag. Så lækkert. Heldigvis faldt jeg over det fløde tip med at komme det i ca. 20 min. Før afslutning.
Hele huserer dufter skønt af den lækre madlavning.
Du og dine ønskes en skøn påske. Tak for inspiration!
Mvh. Frank
Ja vi overlevde vinteren 🙂
I Milano spises osso buco med risotto millanese, så ris MÅ være det rigtige
Har netop købt kød til Osso Buco men ville bruge en opskrift, hvor der toppes med gremolata, men nu ved jeg sørme da ikke rigtigt…..:-)