Koteletter i fad. Uhm i dag får du opskriften på lækre møre koteletter i fad tilberedt i ovnen.
Findes der noget så lækkert, som koteletter i fad? Nej vel? Nogen gange er de nemme, enkle, klassiske retter dem der holder længst.
De får ofte flest stemmer i familien, når der skal vælges aftensmad. Sådan er det ihvertfald i min familie. 🙂
Møre koteletter i fad er et godt eksempel på en køkken klassiker, der holder og som nu har holdt i flere generationer.
Mormor mad kunne vi kalde det? Mormors koteletter i fad er bare de bedste.
Nogle gange, især på råkolde dage, kan trangen til koteletter i fad komme over én. Sådan en trang kan være svær at modstå. Det skal man da heller ikke så. 🙂
Af samme grund blev der tryllet koteletter i fad i sommerhuset for nylig. En kæmpeportion. Uhm.
Skønt med mad til flere dage og til fryseren.
Nedenfår får du en god nem klassisk opskrift på koteletter i fad. Min version med bacon, paprika, champignon og fløde. Tilsæt selvfølgelig også gerne cocktailpølser.
Servér gerne ris eller pasta til.
Opskriften får du lige her:
Koteletter i fad – gammeldags opskrift med bacon, paprika og fløde. Få den hér
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 8-10 svinekoteletter eller nakkekoteletter svinemørbrad eller kyllingebryst kan også bruges
- 4 løg i tern i tern
- 250 gram champignon eller 2 glas
- 250 gram bacon i skiver eller tern
- 6 gulerødder skåret i små tern ca. ½ kg
- 2 svinebouillonterninger
- 4 spsk. paprika
- Salt/peber
- 2 dåser flåede tomater
- 140 gram koncentreret tomatpure
- ½ liter kogende vand
- ½ liter fløde piskefløde, madlavningsfløde el. kaffefløde
- Jævning Meljævning/maizenajævning
- evt. cocktailpølser kan udelades
Sådan gør du
- Svits koteletterne og krydr dem godt med salt/peber og paprika. Kan med fordel laves i en bradepande, der både kan bruges på komfur og i ovn
- Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken tildækket med stanniol.
- Klip bacon i strimler og svits i stegeskyen fra koteletterne sammen med bouillonterningerne.
- Svits løg og champignon med, når bacon'en har stegt lidt. Skræl gulerødderne og skær dem i tern og tilsæt. Tilsæt paprika og lidt mere salt og peber.
- Læg koteletterne tilbage i fadet og hæld løg/bacon/champignon over og til slut flåede tomater.
- Hæld koncentreret tomatpure på panden sammen med kogende vand. Lad flødesovsen simre lidt
- Lad saucen simre lidt. Tilsæt fløde og lidt jævning. Hæld evt. cocktailpølser ved
- Tildæk fadet med stanniol og lad det stege i ovnen i minmum 45-60 min. v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Jo længere tid, jo bedre og mere møre koteletter. Retten kan også tilberedes i sautérpande
- Tag stanniolen af det sidste kvarter.
- Servér ris til og gerne flute og grøn salat. Rør evt. en hvidløgssmør til.
Noter
Retten kan også tilberedes i sautérpande
Tilsæt gerne cocktailpølserDu kan lave retten uden fløde, hvis du ønsker en mere kalorielet version.
Servér gerne ris, pasta eller hasselback kartofler tilKan laves med både svinekoteletter, nakkekoteletter, svinemørbrad og kyllingebryst eller kalkunbryst i skiver
Kan fryses er fryseegnet.Lækre, møre og velsmagende svinekoteletter eller nakkekoteletter i fad – langtidsstegte koteletter i ovn
Jo længere tid du giver koteletterne i ovnen, jo bedre koteletter får du. That’s it.
Har du begrænset tid, kan koteletterne sagtens laves på ½-1 time. Det bedste resultat får du ved langtidsstegning i et par timer eller længere f.eks. i stegeso. Se f.eks. en opskrift lige her.
Koteletter er geniale til simreretter, og især nakkekoteletter bliver møre, smagfulde og saftige.
Bare lige et tip. Du kan finde flere opskrifter på koteletter i stegeso lige her 🙂
Sådan laver du koteletter i fad med bacon og fløde – se billederne her:
Det kan næsten ikke gå galt, når der fyldes så mange lækkerier ovenpå koteletterne.
Bruger du rigtig piskefløde, vil du ikke fortryde det. Fløden både smager godt og giver retten en lækker cremet konsistens.
Brug gerne rigtig piskefløde når laver koteletter i fad. Madlavningsfløde eller kaffefløde kan dog også bruges.
Fløde-light-produkter kan bruges, men oh la la, flødesovs bliver altså så meget bedre, hvis du bruger rigtig piskefløde.
Min familie er i hvert fald ikke i tvivl. Der skal FLØDE i flødesovsen! 🙂
Bruger du nakkekoteletter, skal du dog nok nøjes med kaffefløde eller madlavningsfløde, da de afgiver en del ekstra fedtstof til retter. Uhm – lækre møre koteletter i fad. Smagfuld tomatsovs med fløde og serveret med ris til. Så nemt og lækkert!
Måske mormor-serveringen “Koteletter i fad” snart skal på menuen hjemme hos jer? 🙂
Kan du ikke overskue projektet i hverdagene, så lav retten i weekenden. Lav så stor en portion, at der er rigeligt til mandag eller til din fryser.
Nem aftensmad på hverdage er bare det allerbedste 🙂
Bon appetit!
Få flere gode nemme opskrifter på koteletter i fad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Vi lavede det i dag efter denne opskrift, dog brugte vi kyllingeinderfilet. Det kan bestemt anbefales. Det blev så lækkert, og der var ingen klager over, at der er rester til i morgen.
Tak
Ser rigtig god ud, jeg laver det ofte uden tomat, men men fløde/madlavningsfløde, æbler og bacon,
Lækker opskrift skal prøvast 🙂
Hej Gitte
Min mormor lavede kotteletter i fad med friske cherrytomater.
Jeg har hos en kollega fået det med annasskiver på toppen, tænker at man her kan gå all the way og bruge kokosmælk
Lækkert, men ikke velegnet til pantryet her på skibet, så jeg må vente til at afprøve din opskrift til vi er tilbage på heden;-)