Mørbrad i baconsvøb og flødekartofler i Römertopf

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3634

Römertopfen er en fantastisk opfindelse. Jeg siger det igen og igen og jeg fortsætter.

Også i dag fik vi lavet en lækker ret i den geniale stegeso. Kl. 15.30 (ja man skal starte tidligt!) blev Römertopfen fyldt op med Mørbrad i baconsvøb og flødekartofler med forårsløg og peberfrugt.

Uhm hvor blev det en lækker ret! 3 timer simrede retten i ovnen (på 150 grader varmluft), og det var helt tilpas. Jeg var lidt spændt på om mørbraden ville blive stegt for lang tid, men det gik helt fint. Den blev supermør.

DSC_3620

I de tre timer det tog, blev huset gjort forårsrent. Sikke en glorie der kan pudses her! Lækker mad OG rengøring og endda på samme tid. Det er det mest geniale ved Römertopf. At maden laver sig selv, imens man har travlt med andre ting (f.eks. læse bog, nyde solen ELLER gøre rent) 🙂

DSC_3607

Her kommer opskriften på mørbrad i Römertopf: 

Lækker mørbrad i baconsvøb på bund af lækre flødekartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 48 minutter
Ret: Mørbrad i baconsvøb og flødekartofler
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: bacon, flødekartofler, svinemørbrad
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • kilo kartofler i skiver
  • 1 afpudset mørbrad
  • 1 pakke bacon
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 gul eller rød peberfrugt
  • 4-6 skiver ost.
  • 5 fed hvidløg
  • 1/4 piskefløde/madlavningsfløde
  • ½ liter bouillon med 2 bouillonterninger. Let afkølet
  • Salt/peber.

Sådan gør du

  • Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
  • Forårsløg skæres i skiver og peberfrugten i tern.
  • Alt blandes med kartoflerne. Hvidløgsfeddene presses og blandes godt med kartoflerne.
  • Osteskiverne skæres i mindre stykker og fordeles godt i kartoflerne. Du kan også bruge revet ost, nogen gange er det bare nemmere og billigere med "familieosten" fra køleskabet?
  • Afkølet bouillon og fløde hældes på. Du kan sagtens bruge fedtreduceret fløde.
  • Mørbraden krydres med salt og peber og baconen svøbes rundt om og lægges lægges på toppen af kartoffelfadet
  • Jeg synes tit mine flødekartofler bliver for tørre, så prøvede, som et eksperiment, at hælde ½ liter bouillon ved. Det var en succes!
  • Fadet kom i ovnen 3 timer v. 150 grader varmluft. Det sidste kvarter uden låg, for at baconen kunne blive helt sprød.

 DSC_3611

DSC_3617

DSC_3626

Uhm. Kartoflerne var flødeagtigt gode og fulde af smag og mørbraden lækker mør (uden at være tørstegt). Baconen blev fint sprød. 
DSC_3632Imens Römertopfen stegte, lavede jeg nogle hurtige hvidløgsmarinerede gulerødder.

Lynopskrift : Gulerødder, olie og presset hvidløg vendes rundt og bages i minimum ½ time. De ser lidt triste ud, men smager fantastisk. Prøv at dyp dem i aioli. Så kan jeg spise TO kilo gulerødder tilberedt på den måde (ej måske ikke to kilo, men tæt på! 😉
DSC_3636

Lækker mørbradsteg med sprødt bacon. Jeg svømmer lige lidt væk over lidt store billeder hér. Kan du tilgive mig? Bacon frister ALTID, håber ikke jeg lokker dig i fordærv nu? 😉DSC_3638 Mørbraden var lækker saftig. Uhm! DSC_3641 og kartoflerne superlækre også. DSC_3644 Römertopfen er en fantastisk opfindelse!DSC_3647 En, to, tre. På tre timer var der lækker simremørt mad i Römertopfen.

Denne ret får 5 stjerner. Selv mine børn var begejstrede, og de er ellers nogle ret hårde kritikere.

Bon appetit. Har du ikke allerede anskaffet dig en Römertopf, så synes jeg at den skal stå øverst på din ønskeseddel 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

43
Skriv en kommentar

21 Kommentar tråde
22 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
19 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Michael

Super lækkert, ´næste gang prøver jeg uden Bouillon , brugte lidt mindre end opskrift og der var lidt for meget væde alligevel,, men maden og opskrift mums

Michael smidt

Spændende opskrift
Står i oven, men er godt nok frygteligt bange for at væden bliver noget tyndt sjask, næste gang må blive uden bouillon , men det dufter utroligt godt

Karen-Marie

Hej
Jeg vil prøve og lave retten med mørbradhoveder, tror du de skal have kortere tid i ovnen, end hvis man bruger hele mørbrad? Mvh Karen-Marie

Rita

Hej.
Jeg vil prøve retten, men hvidløgene….hører de tll i retten eller er de tiltænkt gulerødder?
Hilsen
Rita

Kaspar

Hej. Det så lækkert ud at jeg bare måtte prøve. Efter 3 timer var mørbrad stort set færdig ( spørgsmål om 15 min mere ) men mine flødekartofler ikke i nærheden af at være færdige. Og jeg har kun brugt 0,5 liter fløde.. Hvad gør jeg forkert . Skal stegesoen være varm inden jeg smider det hele i den. Det er en ler stegeso gør det nogen forskel?

Pernilla Møller

Hej søde Gitte
Lavede retten i går. Jeg kan ikke tilslutte mig den halve liter bouillon.. Det sejlede i “vand”, som vi de sidste 3 kvarter uden låg (blev det til) fiskede fra med en ske og smed ud for at få lidt substans. Fulgte ellers opskriften ? Og det smage skøøøøøøøønt. Laver den næste gang uden bouillon ?

Karen-Marie

Hej
Jeg undrer mig lidt over der kun står et halv kilo kartofler i opskriften er det korrekt, når det er en opskrift til 4 til 6 personer? Jeg går ud fra gulerødderne bare skal med i ovnen den sidste halve time ved 150 grader?
God jul
🙂 Karen-Marie

Sasja Marianne

Hej Gitte. Jeg faldt over din opskrift da jeg gerne vil lave svinemørbrad i stegeso i morgen, men har lige nogle spørgsmål; hvor mange er opskriften til? Tror du man vil kunne lave den med kartoflerne i bunden og så 3 mørbrad? Tænker 1 kilo kartofler i stedet. Men hvor længe skal det mon i så fald have? Mange hilsner fra Sasja 🙂

rita lykkebo

Hej Gitte.
Uha, det smagte godt.Jeg har også fået tilladelse til at lave det en anden gang.

Frank

Hej Gitte ☺ Retten pirrede også min nysgerrighed. Lavet i dag og statistisk var der glæde hos 3 ud af 4. Den sidste kunne været hevet i land med en sovs ☺ typisk teenager! Jeg havde ikke så megen tid. Derfor 175 grader i knap 2 timer. Af med låget på Römer og 15 min til især bacon. Alt mørt og Virkelig velsmagende. 2 kaffefløde og 2 stk. Oksekødsterninger benyttet. Min væde var også skilt. Om det er kaffefløde eller osten er jeg ikke klar over. Må bare bage de gulerødder næste gang. For, der bliver en næste gang med… Læs mere »

Fru

Hej 🙂
Skal den sættes ind i en kold ovn, eller opvarmet?

God jul 🙂

Ulla

Hej Gitte.
Kan jeg lave denne ret uden en rømertopf, for sådan en har jeg ikke. Vi skal have gæster i weekenden og har svinemørbrad i fryseren. Så hvis der er en anden opskrift som er lige så god uden rømertopf så sig bare til. På forhånd mange tak for hjælpen.
VH
Ulla

Karina Hansen

Jeg har prøvet at lave retten 2 gange..den smager dejligt..både kartofler og mørbrad bliver møre. men..men..hver gang skiller fløden.. det ser ikke pænt ud og jo ikke noget man vil servere for gæster 🙁

Jacob Olsen

Jeg lavede den for en uge siden
men min svinemørbrad blev for tør 🙁
kartoflerne var dog super 🙂 og smagte super godt
jeg vil helt sikkert lave den igen men tror jeg ligger mørbraden i efter en time
med et stegetermometer i så den ikke for meget
vh
Jacob

Elin Stage

Hej Gitte,

Mange tak for dit svar 🙂 Jeg lavede retten med svinemørbrad og det blev meeeget lækkert. Kødet var simplethen så mørt. Jeg brugte min stegeso til oksemørbrad til nytår, den gang dog til en anden opskrift jeg fandt på nettet. Også denne gang blev kødet rigtig mørt og lækkert 🙂

Jacob Olsen

Jeg prøver denne ret i dag …den ser super lækker ud og så passer den sig selv

Helle Knudsen

Jeg synes det lyder super lækkert, så selvfølgelig skal det prøves 😛

Elin Stage

Åh, hvor lyder det are lækkert! Tak for super inspiration. Et hurtigt (dumt) spørgsmål: er det svinemørbrad eller oksemørbrad? Kh

Carina

Lækker opskrift..
Jeg er enig i det ikke rigtig har noget med flødekartofler at gøre, men det gjorde nu ikke noget..
Jeg skar kartoflerne helt tynde så de blev fint møre.. Mht til det madmor skriver med for meget væde tænker jeg at det kan have noget at sige hvilken størrelse rømertopf man bruger.. Jeg har en stor dyb en og der var ingen problemer..
Tak for inspiration 🙂

Madmor

Smagen var god, men det var ikke flødekartofler, men bouillon kartofler.. De var ikke møre efter 3 timer og mørbraden var halv tør.. To gang måtte jeg tage væske fra, da det løb over.. Måske man skulle koge skive kartoflerne først, kun bruge fløden også håbe kødet ikke blev tørt.. Smagte som sagt ok, men vellykket var det F.. Ikke..!!

Marianne

Uhm dette ser lækkert ud. Hvor mange personer er retten til?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer