Koteletter i fad. I dag får du opskriften på langtidsstegte koteletter i ovn, tilberedt i stegeso eller ildfast fad.
I min mands familie huserer der en ret. “Koteletter i rød sovs”.
Bringer lige en advarsel : Det er en FANTASTISK, lækker men temmelig fedtholdig ret, så er du advaret!
Retten er i den grad en favoritret herhjemme og kort fortalt inkluderer den disse få og enkle ingredienser:
Koteletter, ketchup og fløde og ikke meget mere.
Koteletter i fad – en sikker vinder! Altid et hit hos børn og voksne. Prøv denne lækre variant med ketchup og persille: koteletter i rød sovs.
Møre koteletter og smagfuld flødesovs. Jeg er sikker på, at retten også vil kunne blive et hit hjemme hos dig. En af familiens helt store livretter, som vi spiser med ris til.
Retten har jeg lavet i min Römertopf, der er en stegeso af rødler.
Du kan sagtens også bare lave retten i et almindeligt ildfast fad, hvis det er godt tildækket. Du kan også bruge din støbejernsgryde, som du sætter i ovnen, eller slow cooker, hvis du har sådan én?
Bare spring på opskriften, du får den lige her.
Møre koteletter i Rømertopf – koteletter i rød flødesauce
Koteletter i fad – langtidsstegt i stegeso. Få en god opskrift her
Ingredienser
- 12-14 nakkekoteletter skåret af en hel nakkefilet. Svinekoteletter kan også bruges. Kyllingebryst eller svinemørbrad også
- 1 håndfuld frisk persille en potte eller 3-4 spsk frysetørret
- 2½ dl fløde brug gerne kaffefløde eller Milda light
- 2½ dl mælk
- 6 løg evt. også forårsløg i tern
- 140 gram koncentreret tomatpure
- 500 ml ketchup - ca.
- 2 spsk paprika salt og peber
Sådan gør du
- Stil din Römertopf i blød i vand. Den skal suge vand i 30 minutter. Fyld den underste del og sænk den anden del ned oveni. Brug køkkenvasken.
- Skær en hel nakkefilet til koteletter (det er langt det billigste at købe en hel nakkefilet).
- Kødet krydres rigeligt med salt peber og paprika. Steg koteletterne. Fedtstof kan undværes
- Imens koteletterne steges, finthakker du 6 løg, forårsløg (hvis du har) og en potte persille. Bland i en skål med fløde, mælk, ketchup, tomatkoncentrat, salt, peber og paprika. Skyl ketchupflasken med vand og tilsæt også denne ketchup-rest.
- Når koteletterne er færdigstegte, koges panden af med lidt vand. Stegeskyen blandes i løg/persille/flødeblandingen. Alt skal med og stegekraftskyen er vigtig som smagsgiver. Lad blandingen afkøle
- Den flydende blanding hældes i Römertopfen og koteletterne lægges i lag ovenpå. Stegesoen bliver godt fyldt. Dæk med folie, så risikerer du ikke at den gode sauce bobler ud, hvis dit låg ikke slutter helt tæt.
- Låget kommes på og fadet sættes i en kold ovn. Stegetid 2 timer v. 175 grader varmluft, eller 3 timer v. 150 grader varmluft, 4 timer v. 125 grader varmluft osv. Bruger du alm. varme, så skru temperaturen yderligere 25 grader op
- Servér ris til
Noter
Langtidsstegte svinekoteletter stegt i stegeso eller ildfast fad – i skøn flødesovs med tomat
Vi plejer at lave retten i et ildfast fad, men her kan meget af den gode flødesovs godt fordampe, hvis fadet ikke er tildækket.
“Aha” tænkte jeg….”Römertopf!”….Låg på stegesoen og minimal fordampning!. Genialt! Væden bliver i koteletterne som kan langtidsstege sig saftige og møre.
Det var en succes! Prøv det! En virkelig lækker og let ret.
Sundhedsværdien kan diskuteres, men hvis piskefløde erstattes med Milda 7% eller kaffefløde/mælk, er det vist ikke helt så kriminelt endda.Hold øje med nakkestege på tilbud, for retten bliver meget billigere, hvis du kan finde en billig steg, som du kan skære op til koteletter.
Imens koteletterne steger og du hakker og snitter, stiller du din Römertopf i blød i vand.
Den skal suge vand i 30 minutter, så den har godt med vand i sig, når retten senere skal dampstege. Vandet frigives og retten bliver mør og lækker. Måske har jeg en tendens til at fylde liiiidt for meget i fadet. Hm, hm. Ofte oplever jeg at fyldet bobler ud, så prøv om DU kan mestre begrænsningens kunst? 😉
Jeg har både en stor og en lille Römertopf og til denne ret, er det den store der skal i sving.
Har du kun en lille, så skal du måske nøjes med kun at skære en lille steg op?Det er SMART med en Römertopf, for man kan jo tage på skovtur imens ovnen laver aftensmaden eller hygge sig ude i haven måske?
Man kunne jo invitere gæster og vupti, var maden klar til servering, og alligevel ville der være god tid til at hygge om gæsterne
Römertopf er en genial måde at lave mad på!
Maden brænder ikke på men bliver mør og velsmagende. Det KAN ikke gå galt. En succes hver gang. Römertopf-mad er SÅ lækkert!
Kan du mon fornemme det her?
Saftige bløde, møre koteletter, lidt sprøde alligevel. Smør-møre. Du kan sagtens tage gebisset ud 😀
Denne ret med koteletter i rød flødesovs med tomat, er en af vores LIVRETTER!
Hvis du synes, at nakkefilet har lidt for meget fedt i sig, så brug gerne almindelige koteletter.
I en stegeso vil også disse blive møre og lækre også selvom de langtidssteges.
Har du ikke en Römertopf kan et almindeligt ildfast fad også bruges.
Husk at tildække hele retten med folie i så fald. Du kan også langtidsstege i en støbejernsgryde med glaslåg. Det fungerer også fint.
Sådan laver du koteletter i fad i rød flødesovs – se billederne her
Jeg har nu altså forelsket mig i min Römertopf.
Fremover bliver familiens “Koteletter i rød sauce-livret” lavet i den. Basta! Vi spiste og spiste. Ja familien spiste næsten 1 kg kød på en dag. Ups. 🙂
Du kan eksperimentere med at tilsætte andre ingredienser. Jeg forsøgte med forårsløg denne gang. Det gik ganske fint.
Prøv også gerne med andre grøntsager. Gulerodstern måske? Den søde gulerodssmag vil gå godt til fløde/paprika-smagen.Vi serverede retten med kogte ris og mikrobølgeovns dampede majskolber til.
Halløj, sikke et lækkert måltid. Anbefalingen er nu hermed givet videre til dig 🙂
Kan du nøjes med en lille portion, så kan koteletter i fad laves i airfryer. Få opskrift her
Prøv også denne nakkesteg i stegeso med tomat flødesovs eller disse koteletter i stegeso med ananas og karry.
Få flere opskrifter på koteletter i stegeso her:
1.
2.
3.
4.
Tupperware har også en slags ‘Römertopf’ og den er næsten ligeså god!
Det var skidesjovt at lave mad på kollegiet, selvom min nabo havde haft et halv års ophold på en husholdningsskole!
Tak for det, Helle!
Skift evt paprika ud med karry og brug kokosmælk i stedet for fløde og tilsæt champignoner….mmmmmmeeee
Hej Gitte
Efter inspiration fra dig 🙂 er jeg igang med at søge efter en Rømertopf, og jeg er godt klar over at det skal være en 5 liters da jeg har to teenage drenge på matriklen. Men nogen steder står der at den er uden glasur, og de fleste steder står der ikke noget om det. Hvad er bedst?
Mange madglade hilsner
Birthe
Hej. Er der nogen der har prøvet at lægge risen i bunden af stegeboen, og i så fald med hvilket resultat? Jeg tænker om den drikker meget af skyen, bliver brændt el.?
Tak for dine dejlige opskrifter. Jeg har brugt dem flere gange og altid med held. Jeg har glemt at kommentere dem når jeg har lavet dem. Den sidste var koteletter i rømertopf. Den gjorde virkelig lykke for os og vore gæster. ” En ret for guder”. ???
Den ret er jeg vokset op med hos min far, dog i en smule anden version ? Her er løg og forårsløg skiftet ud med majs og champignon, ellers er retten den samme ?
Hej Gitte
73 årig, der kun er startet med, at lave mad for få år siden, siger dig tusind tak for dine opskrifter. Nu er jeg blevet mesterkok blandt gutterne
Jamen selvfølgelig car det hos dig jeg fandt opskriften
Jeg vil bare gerne vide hvor meget ketchup der skal i. 🙂
En lille flaske findes i mange forskellige størrelser…
Hej Tak for en dejlig blog, som jeg (selvfølgelig) faldt over ved et rent tilfælde, da jeg sad og skulle planlægge fødeindtaget. Jeg er også kæmpefan af Römertopf’et mad, og bruger også “trickket” med at skære en nakkefilet i skiver. Et tip er at prøve at stege dem sammen med noget olie i karry på panden, og smide dem i topf’en sammen med fintsnittet hvidkål (og en masse andre grøntsager). Kål og karry kan SÅ godt lide hinanden. Jeg bruner i øvrigt kun kødet på panden – det er af gode grunde ikke nødvendigt at gennemstege det 🙂 Til nytårsmiddagen… Læs mere »