Koteletter i fad. I dag får du opskriften på langtidsstegte koteletter i ovn, tilberedt i stegeso eller ildfast fad.

I min mands familie huserer der en ret. “Koteletter i rød sovs”.

Bringer lige en advarsel : Det er en FANTASTISK, lækker men temmelig fedtholdig ret, så er du advaret!Koteletter i fad i ovn - langtidsstegt i stegeso

Retten er i den grad en favoritret herhjemme og kort fortalt inkluderer den disse få og enkle ingredienser:

Koteletter, ketchup og fløde og ikke meget mere.

Koteletter i fad – en sikker vinder! Altid et hit hos børn og voksne. Prøv denne lækre variant med ketchup og persille: koteletter i rød sovs.

Møre koteletter og smagfuld flødesovs. Jeg er sikker på, at retten også vil kunne blive et hit hjemme hos dig. En af familiens helt store livretter, som vi spiser med ris til.

Retten har jeg lavet i min Römertopf, der er en stegeso af rødler.

Du kan sagtens også bare lave retten i et almindeligt ildfast fad, hvis det er godt tildækket. Du kan også bruge din støbejernsgryde, som du sætter i ovnen, eller slow cooker, hvis du har sådan én?Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso

Bare spring på opskriften, du får den lige her.

Møre koteletter i Rømertopf – koteletter i rød flødesauce

Koteletter i fad – langtidsstegt i stegeso. Få en god opskrift her

Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso
Møre koteletter i Rømertopf - koteletter i rød flødesovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 12-14 nakkekoteletter skåret af en hel nakkefilet. Svinekoteletter kan også bruges. Kyllingebryst eller svinemørbrad også
  • 1 håndfuld frisk persille en potte eller 3-4 spsk frysetørret
  • dl fløde brug gerne kaffefløde eller Milda light
  • dl mælk
  • 6 løg evt. også forårsløg i tern
  • 140 gram koncentreret tomatpure
  • 500 ml ketchup - ca.
  • 2 spsk paprika salt og peber

Sådan gør du

  • Stil din Römertopf i blød i vand. Den skal suge vand i 30 minutter. Fyld den underste del og sænk den anden del ned oveni. Brug køkkenvasken.
    Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
  • Skær en hel nakkefilet til koteletter (det er langt det billigste at købe en hel nakkefilet).
    Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
  • Kødet krydres rigeligt med salt peber og paprika. Steg koteletterne. Fedtstof kan undværes
    Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso
  • Imens koteletterne steges, finthakker du 6 løg, forårsløg (hvis du har) og en potte persille. Bland i en skål med fløde, mælk, ketchup, tomatkoncentrat, salt, peber og paprika. Skyl ketchupflasken med vand og tilsæt også denne ketchup-rest.
    Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
  • Når koteletterne er færdigstegte, koges panden af med lidt vand. Stegeskyen blandes i løg/persille/flødeblandingen. Alt skal med og stegekraftskyen er vigtig som smagsgiver. Lad blandingen afkøle
  • Den flydende blanding hældes i Römertopfen og koteletterne lægges i lag ovenpå. Stegesoen bliver godt fyldt. Dæk med folie, så risikerer du ikke at den gode sauce bobler ud, hvis dit låg ikke slutter helt tæt.
    Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso
  • Låget kommes på og fadet sættes i en kold ovn. Stegetid 2 timer v. 175 grader varmluft, eller 3 timer v. 150 grader varmluft, 4 timer v. 125 grader varmluft osv. Bruger du alm. varme, så skru temperaturen yderligere 25 grader op
  • Servér ris til
    Koteletter i fad i flødesauce - opskrift til stegeso

Noter

Retten kan laves i stegeso af glas, i en støbejernsgryde, slow cooker eller et tildækket ildfast fad.
Servér gerne ris til. Fryseegnet.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Langtidsstegte svinekoteletter stegt i stegeso eller ildfast fad – i skøn flødesovs med tomat

Vi plejer at lave retten i et ildfast fad, men her kan meget af den gode flødesovs godt fordampe, hvis fadet ikke er tildækket.

“Aha” tænkte jeg….”Römertopf!”….Låg på stegesoen og minimal fordampning!. Genialt! Væden bliver i koteletterne som kan langtidsstege sig saftige og møre.

Det var en succes! Prøv det! En virkelig lækker og let ret.

Sundhedsværdien kan diskuteres, men hvis piskefløde erstattes med Milda 7% eller kaffefløde/mælk, er det vist ikke helt så kriminelt endda.Koteletter i fad - langtidsstegt i stegesoHold øje med nakkestege på tilbud, for retten bliver meget billigere, hvis du kan finde en billig steg, som du kan skære op til koteletter. Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso

Koteletter i fad - langtidsstegt i stegesoImens koteletterne steger og du hakker og snitter, stiller du din Römertopf i blød i vand.

Den skal suge vand i 30 minutter, så den har godt med vand i sig, når retten senere skal dampstege. Vandet frigives og retten bliver mør og lækker. Koteletter i fad - langtidsstegt i stegesoMåske har jeg en tendens til at fylde liiiidt for meget i fadet. Hm, hm. Ofte oplever jeg at fyldet bobler ud, så prøv om DU kan mestre begrænsningens kunst? 😉

Jeg har både en stor og en lille Römertopf og til denne ret, er det den store der skal i sving.

Har du kun en lille, så skal du måske nøjes med kun at skære en lille steg op?Koteletter i fad - langtidsstegt i stegesoDet er SMART med en Römertopf, for man kan jo tage på skovtur imens ovnen laver aftensmaden eller hygge sig ude i haven måske?

Man kunne jo invitere gæster og vupti, var maden klar til servering, og alligevel ville der være god tid til at hygge om gæsterne

Römertopf er en genial måde at lave mad på!

Maden brænder ikke på men bliver mør og velsmagende. Det KAN ikke gå galt. En succes hver gang. Römertopf-mad er SÅ lækkert!

Kan du mon fornemme det her?

Saftige bløde, møre koteletter, lidt sprøde alligevel. Smør-møre. Du kan sagtens tage gebisset ud 😀Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso

Denne ret med koteletter i rød flødesovs med tomat, er en af vores LIVRETTER!

Hvis du synes, at nakkefilet har lidt for meget fedt i sig, så brug gerne almindelige koteletter.

I en stegeso vil også disse blive møre og lækre også selvom de langtidssteges.

Har du ikke en Römertopf kan et almindeligt ildfast fad også bruges.

Husk at tildække hele retten med folie i så fald. Du kan også langtidsstege i en støbejernsgryde med glaslåg. Det fungerer også fint.

Sådan laver du koteletter i fad i rød flødesovs – se billederne her

Jeg har nu altså forelsket mig i min Römertopf.

Fremover bliver familiens “Koteletter i rød sauce-livret” lavet i den. Basta! Vi spiste og spiste. Ja familien spiste næsten 1 kg kød på en dag. Ups. 🙂

Du kan eksperimentere med at tilsætte andre ingredienser. Jeg forsøgte med forårsløg denne gang. Det gik ganske fint.

Prøv også gerne med andre grøntsager. Gulerodstern måske? Den søde gulerodssmag vil gå godt til fløde/paprika-smagen.Koteletter i fad - langtidsstegt i stegesoVi serverede retten med kogte ris og mikrobølgeovns dampede majskolber til.

Majskolber i mikroovn - nem opskrift
Nemme majskolber i mikroovnen
Se opskriften her
Majskolber i mikroovn saftige - nem opskrift

Halløj, sikke et lækkert måltid. Anbefalingen er nu hermed givet videre til dig 🙂Koteletter i fad - langtidsstegt i stegeso

Kan du nøjes med en lille portion, så kan koteletter i fad laves i airfryer. Få opskrift her

Prøv også denne nakkesteg i stegeso med tomat flødesovs eller disse koteletter i stegeso med ananas og karry.

Få flere opskrifter på koteletter i stegeso her:

1.

Koteletter i stegeso med grøntsager - opskrift
Møre nakkekoteletter i stegeso - med porrer, fløde, tomat og løg
Se opskriften her
Koteletter i stegeso med grøntsager - opskrift

2.

Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs
Møre koteletter i fad i Römertopf
Se opskriften her
Paprika koteletter i stegeso - med flødesovs

3.

Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
Møre koteletter i stegeso i tomat flødesovs
Se opskriften her
Koteletter i stegeso med tomat & flødesovs

4.

Koteletter i karry med mango & kokosmælk
Koteletter i karry med mango & kokosmælk - opskrift til stegeso
Se opskriften her
Koteletter i karry med mango & kokosmælk


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.