Marineret nakkefilet med bulgur, squash og aubergine. I dag får du en rigtig god og nem opskrift til Römertopf.

En nem ret, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad.Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergineEn lækker lækker ret skal du høre om i dag. En ret der ovenikøbet er vældigt sund, er nem at lave og giver mad nok til to dage.

Denne ret kan lave sig selv imens du smækker stængerne op, læser i din yndlingsbog, tager på skovtur, eller sover middagslur?Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergineRömertopfen kom, så og sejrede igen.

Dagens menu var marineret nakkesteg stegt på toppen af bulgur og grøntsager i tomatsovs.

Det gik faktisk rigtigt fint med at tilberede bulgur på den måde.

Et lidt spændende projekt, for bulgur og kød skal jo faktisk slet ikke tilberedes i lige så lang tid.

Projektet lykkedes. Her i huset var vi enige. Det blev den mest smagfulde ret med bulgur, vi nogensinde har smagt! Vildt lækker og smagfuld, men jeg havde også puttet en masse gode grøntsager i.Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine

Har du ikke en Römertopf, så kan retten fint laves i støbejernsgryde med låg. Du vil også kunne lave den i slow cooker. Forbrun gerne lige stegen først, i så fald.

Her kommer den nemme opskrift til dig:

Marineret nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegeso – nem opskrift

Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine
Marineret nakkefilet i Römertopf med bulgur, grøntsager og tomatsovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 50 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg marineret nakkefilet anden steg kan bruges og gerne en større steg. Kalkunbryst kan også bruges
  • 500 gram bulgur gerne fuldkorns gerne fuldkorn. Kan erstattes med f.eks. grødris
  • 4 dåser flåede tomater
  • 2 løg i både
  • 2-3 rødløg i både
  • 1 squash i tern
  • 1 augergine i tern
  • 2 peberfrugt i strimler
  • 3-5 forårsløg skiver
  • 1 liter vand
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand (du skal bruge den største Römertopf, eller nøjes med ½ portion)
    Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine
  • Hæld de flåede tomater og vand i bunden af Römertopfen
    Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegeso
  • Skær grøntsagerne og fordel dem i stegesoen. Drys med rigeligt salt og peber
    Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine
  • Fordel bulguren på toppen. Rør lidt rundt, så bulgur og grøntsager fordeles godt. Øverst placerer du nakkestegen
    Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt temperaturen op på 175 grader varmluft i 2 timer. Er din steg større end 1 kg, skal retten have 2½-3 timer, eller til en kernetemperatur på 65-70 grader
    Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine
  • Servér - gerne med friskbagt brød til med smør
    Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine

Noter

Bulgur kan erstattes med f.eks. risottiris. Andre grøntsager kan bruges
Kan også laves i støbejernsgryde med låg eller slow cooker.  
Få en god opskrift på marinade her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem ret til stegesoen, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad. Kød og tilbehør er klar på samme tid

Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergineNår retten har fået den angivne tid, så tag fadet ud og sæt evt. stegetermometer i stegen for at se om den har fået nok.

Sæt evt. stegen lidt ind i ovnen for sig selv et kvarters tid, imens bulguren trækker med låg på. Så kan stegen få lidt stegeskorpe.

Hvor er det bare nemt at tilberede mad i Römertopfen og det bliver altid lækkert mad.

Jeg bliver ved med forundres positivt over min stegesto. Jeg kan virkelig anbefale dig at anskaffe dig én, hvis du ikke allerede har én i forvejen.Marineret nakkefilet i stegeso m. bulgur, squash & aubergine

Til dagens portion har jeg brugt min største stegeso. Grøntsagerne fylder meget og bulguren udvider sig en del under tilberedningen.

Har du kun en lille Römertopf, så vil du skulle nøjes med en halv portion her.

Sådan laver du nakkefilet med bulgur, squash og aubergine – se processen i billeder trin for trin hér:

Det var en færdigmarineret nakkesteg jeg købte. Du kan også sagtens marinere en fersk nakkesteg med olie og yndlingskrydderier eller pesto?

Få nogle gode opskrifter på marinade her:

1.

Sennepsmarinade med honning og timian
En nem og lækker marinade til kød, kartofler og grøntsager
Se opskriften her
Sennepsmarinade med honning og timian

2.

Barbecue marinade - BBQ sauce opskrift
Nem og lækker BBQ marinade til kød og grill
Se opskriften her
Stegt flæsk i barbecue med øl - svinebryst i ovn

3.

Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill
Opskrift på marinade - perfekt til grill
Se opskriften her
Marinade til kylling og svinekød - perfekt til grill

Du kan også sagtens erstatte nakkestegen med kalkunbryst eller lignende.

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegesoDa jeg skulle sætte min Römertopf i ovnen opdagede jeg at jeg havde fyldt toppen og brugte bunden som låg.

Det så lidt fjollet ud, men det fungerede faktisk fint, for bunden er bredere og har mere plads.Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegeso

En lækker lækker servering. Kødet blev supermørt og bulguren også.

Smagen var rigtig fin. Der er rimeligt meget løg i retten, men det giver god smag, sammen med de flåede tomater og grøntsagerne.Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegesoDu skal også tilsætte rigeligt salt og peber. Der skal et pænt lag til. Se selv, kokken har beviser. 🙂Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegeso

Det smarte med Römertopf mad er, at både hovedret, tilbehør, grønt og sauce laves færdigt i ét. Smart!

Jeg sender hermed retten min allerbedste anbefaling.

Tænk at sundt mad kan smage så godt. Jeg kan næsten høre kiloene rasle af. 😀

Nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegeso

Prøv også nakkesteg stegt som vildt i stegeso, det smager super godt. Du kan også grille en nakkefilet? Prøv også en lækker nakkesteg med karry og æbler i stegeso.

Du kan også prøve at lave en lille nakkefilet i airfryer?

Få flere opskrifter med nakkesteg eller nakkefilet her:

1.

Nakkefilet i stegeso - langtidsstegt nakkesteg
Nakkefilet i Römertopf med løg og gulerødder i tomat & flødesovs
Se opskriften her
Nakkefilet i stegeso - langtidsstegt nakkesteg

2.

Nakkesteg i stegeso stegt som vildt opskrift
Nakkesteg i Römertopf stegt som vildt med bacon og flødesauce
Se opskriften her

3.

Nakkefilet i stegeso med karry, løg og æbler
Lækker mør nakkesteg med løg og æbler i karrysauce
Se opskriften her

4.

Pulled pork i stegeso med kartofler - nem opskrift
Lækker pulled pork nakkesteg stegt på bund af kartofler, gulerødder og løg.
Se opskriften her
Pulled pork og stegte kartofler i Römertopf

5.

Nakkefilet i stegeso med pesto flødekartofler
En mør og lækker marineret nakkesteg med pesto flødekartofler
Se opskriften her
Marineret nakkesteg i stegso og pesto flødekartofler

6.

Nakkefilet i airfryer - saftig lækker opskrift
Saftig og lækker nakkesteg stegt i airfryeren
Se opskriften her
Nakkefilet i airfryer - saftig lækker opskrift

Nå men jeg har hygget mig gevaldigt i dag.

Især har jeg muntret mig med en livlig ostedebat der har været på bloggens Facebookside. Jeg flashede min morgenostemad og proklamerede at jeg nu officielt er blevet sådan én der spiser brie-ostemadder!

2015-05-17 09.42.07

Sikke en livlig debat der opstod om ost, da jeg efterlyste jeres yndlingsoste. Man kan blive meget oste-oplyst af at læse med her, min oste-indkøbsseddel er i hvert fald blevet rigtig lang!

Skønt med alle jeres bidrag, både hér og på Facebook-siden.:-)