Marineret nakkefilet med bulgur, squash og aubergine. I dag får du en rigtig god og nem opskrift til Römertopf.
En nem ret, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad.En lækker lækker ret skal du høre om i dag. En ret der ovenikøbet er vældigt sund, er nem at lave og giver mad nok til to dage.
Denne ret kan lave sig selv imens du smækker stængerne op, læser i din yndlingsbog, tager på skovtur, eller sover middagslur?Römertopfen kom, så og sejrede igen.
Dagens menu var marineret nakkesteg stegt på toppen af bulgur og grøntsager i tomatsovs.
Det gik faktisk rigtigt fint med at tilberede bulgur på den måde.
Et lidt spændende projekt, for bulgur og kød skal jo faktisk slet ikke tilberedes i lige så lang tid.
Projektet lykkedes. Her i huset var vi enige. Det blev den mest smagfulde ret med bulgur, vi nogensinde har smagt! Vildt lækker og smagfuld, men jeg havde også puttet en masse gode grøntsager i.
Har du ikke en Römertopf, så kan retten fint laves i støbejernsgryde med låg. Du vil også kunne lave den i slow cooker. Forbrun gerne lige stegen først, i så fald.
Her kommer den nemme opskrift til dig:
Marineret nakkefilet med bulgur, squash og aubergine i stegeso – nem opskrift
Ingredienser
- 1 kg marineret nakkefilet anden steg kan bruges og gerne en større steg. Kalkunbryst kan også bruges
- 500 gram bulgur gerne fuldkorns gerne fuldkorn. Kan erstattes med f.eks. grødris
- 4 dåser flåede tomater
- 2 løg i både
- 2-3 rødløg i både
- 1 squash i tern
- 1 augergine i tern
- 2 peberfrugt i strimler
- 3-5 forårsløg skiver
- 1 liter vand
- Salt/peber
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand (du skal bruge den største Römertopf, eller nøjes med ½ portion)
- Hæld de flåede tomater og vand i bunden af Römertopfen
- Skær grøntsagerne og fordel dem i stegesoen. Drys med rigeligt salt og peber
- Fordel bulguren på toppen. Rør lidt rundt, så bulgur og grøntsager fordeles godt. Øverst placerer du nakkestegen
- Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt temperaturen op på 175 grader varmluft i 2 timer. Er din steg større end 1 kg, skal retten have 2½-3 timer, eller til en kernetemperatur på 65-70 grader
- Servér - gerne med friskbagt brød til med smør
Noter
Bulgur kan erstattes med f.eks. risottiris. Andre grøntsager kan bruges
Kan også laves i støbejernsgryde med låg eller slow cooker. Få en god opskrift på marinade herEn nem ret til stegesoen, hvor alt bliver færdigt i ét og samme fad. Kød og tilbehør er klar på samme tid
Når retten har fået den angivne tid, så tag fadet ud og sæt evt. stegetermometer i stegen for at se om den har fået nok.
Sæt evt. stegen lidt ind i ovnen for sig selv et kvarters tid, imens bulguren trækker med låg på. Så kan stegen få lidt stegeskorpe.
Hvor er det bare nemt at tilberede mad i Römertopfen og det bliver altid lækkert mad.
Jeg bliver ved med forundres positivt over min stegesto. Jeg kan virkelig anbefale dig at anskaffe dig én, hvis du ikke allerede har én i forvejen.
Til dagens portion har jeg brugt min største stegeso. Grøntsagerne fylder meget og bulguren udvider sig en del under tilberedningen.
Har du kun en lille Römertopf, så vil du skulle nøjes med en halv portion her.
Sådan laver du nakkefilet med bulgur, squash og aubergine – se processen i billeder trin for trin hér:
Det var en færdigmarineret nakkesteg jeg købte. Du kan også sagtens marinere en fersk nakkesteg med olie og yndlingskrydderier eller pesto?
Få nogle gode opskrifter på marinade her:
1.
2.
3.
Du kan også sagtens erstatte nakkestegen med kalkunbryst eller lignende.
Da jeg skulle sætte min Römertopf i ovnen opdagede jeg at jeg havde fyldt toppen og brugte bunden som låg.
Det så lidt fjollet ud, men det fungerede faktisk fint, for bunden er bredere og har mere plads.
En lækker lækker servering. Kødet blev supermørt og bulguren også.
Smagen var rigtig fin. Der er rimeligt meget løg i retten, men det giver god smag, sammen med de flåede tomater og grøntsagerne.Du skal også tilsætte rigeligt salt og peber. Der skal et pænt lag til. Se selv, kokken har beviser. 🙂
Det smarte med Römertopf mad er, at både hovedret, tilbehør, grønt og sauce laves færdigt i ét. Smart!
Jeg sender hermed retten min allerbedste anbefaling.
Tænk at sundt mad kan smage så godt. Jeg kan næsten høre kiloene rasle af. 😀
Prøv også nakkesteg stegt som vildt i stegeso, det smager super godt. Du kan også grille en nakkefilet? Prøv også en lækker nakkesteg med karry og æbler i stegeso.
Du kan også prøve at lave en lille nakkefilet i airfryer?
Få flere opskrifter med nakkesteg eller nakkefilet her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Nå men jeg har hygget mig gevaldigt i dag.
Især har jeg muntret mig med en livlig ostedebat der har været på bloggens Facebookside. Jeg flashede min morgenostemad og proklamerede at jeg nu officielt er blevet sådan én der spiser brie-ostemadder!
Sikke en livlig debat der opstod om ost, da jeg efterlyste jeres yndlingsoste. Man kan blive meget oste-oplyst af at læse med her, min oste-indkøbsseddel er i hvert fald blevet rigtig lang!
Skønt med alle jeres bidrag, både hér og på Facebook-siden.:-)