Cookies med olie. Uhm her får du opskriften på nogle lækre sprøde småkager med tranebær og hvid chokolade.

Laktosefri kager, hvis du undlader chokoladen og erstatter med f.eks. nødder?
Cookies med olie, tranebær & hvid chokoladeHurtige nemme cookies klar på ingen tid. Sprøde og velsmagende. Ingredienser der altid er i køkkenskabet. Næsten.

I dag afprøvet med disse herligheder jeg fandt i køkkenskabet – tranebær og hvid chokoladeCookies med olie, tranebær & hvid chokolade

Ja tak til verdens nemmeste cookies! Dagens variant med hvid chokolade og tranebær.

På  Noget i ovnens Facebook-side spurgte jeg om dagens opskrift skulle handle om dagens søndagsoksesteg eller om søndagscookies.

Jeg må sige at valget var let. Stemningen var klart til kage. Der må sidde mange lækkersultne derude, så her kommer der en dejlig småkageopskrift til jer  🙂Cookies med olie, tranebær & hvid chokolade

Dagens lækre cookies med hvid chokolade og tranebær adskiller sig ved at de er lavet med olie i stedet for smør. Det giver kagerne en god og sprød konsistens og faktisk gør dem også laktosefrie.

Måske du skal bage kager til nogen der er laktoseintolerante? Så vil disse cookies være et godt bud.

Småkagerne er også perfekte at lave, hvis du er lækkersulten, men er løbet tør for smør i køleskabet.

Småkagerne er taknemmelige, for du kan putte alle mulige lækkerier i: nødder, peanuts, lakrids, skumfiduser eller hvad du nu ellers kan finde på?Cookies med olie, tranebær & hvid chokolade

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Cookies med olie, tranebær og hvid chokolade – få en god nem opskrift her

Cookies med olie, tranebær og hvid chokolade
Lækre småkager med olie, tranebær og hvid chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Cookies med olie, tranebær og hvid chokolade
Portioner: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 1-2 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl smagsneutral olie raps- eller solsikkeolie Kan erstattes af 100 gram smeltet smør
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 håndfulde tørrede tranebær kan udelades eller erstattes af f.eks. nødder
  • 100-150 gram hvid chokolade anden chokolade kan bruges, men chokolade kan også udelades. Skal udelades, hvis du ønsker helt laktosefri småkager

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk æg, sukker og vanilje til en hvid æggesnaps. Brug elpisker. Tilsæt olie
  • Bland natron og bagepulver med hvedemel og vend hvedemelet i
  • Hak chokoladen og tranebærrene groft og tilsæt.
  • Sæt dejen på pladen med to teskeer. Der kan være ca. 25-30 stk. pr.plade.
  • Bag cookies'ene 8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
  • Lad cookies'ene afkøle på en bagerist.
  • Kagerne kan nydes straks, men kan også gemmes i en kagedåse, så forsvinder de ikke så hurtigt. 😉

Noter

Hvis du vil lave kagerne helt laktosefri, så skal du undlade hvid chokolade og erstatte med f.eks. nødder?
Du kan erstatte tranebær med f.eks. peanuts, nødder, lakrids, skumfiduser, Daim-chokolade eller hvad du nu ellers er vild med
Du kan tilsætte 1-2 spsk kakao til kagerne og få lækre kakaocookies
Småkagerne kan holde sig 1-2 uger i tætsluttende kagedåse
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Lækre kager med hvid chokolade og tranebær – sprøde hurtige laktosefrie småkager – hvis du undlader chokoladen

Kagerne flyder en del ud, som du nok kan se, så de bliver ret store. Helt sprøde, farligt fristende og lækre.

Kombinationen af hvid chokolade og tranebær er et kæmpe hit men du kan bruge alle slags lækkerier til kagerne.

Småkagerne er nemme at forvandle til chokoladecookies – kakaopulver og lidt mørk chokolade i stedet for. Voila 🙂Cookies med olie, tranebær & hvid chokolade

Småkagerne med tranebær og hvid chokolade er nemme at lave, så billederne her:

Du kan bruge lige præcis det chokolade du har, jeg fandt hvide chokoladefrøer i køkkenskabet.

fDu kan jo også bruge mørk chokolade, men altså hvid chokolade, vanilje og tranebær kan  noget sammen, så prøv dette først. Bare lige et tip fra mig til dig 🙂

Vildt at 3 chokoladefrøer havde fået lov til at overleve i køkkenskabet. De smager godt som de er, men smager også rigtigt godt i kage 🙂DSC_3281

Hold da op hvor blev det nogle lækre kager! og sikke en minimal indsats.

De vakse vil ane at det er denne opskrift på cookies med brun farin og Kitkat jeg har eksperimenteret med.

Jeg har bare brugt hvidt sukker i stedet og reduceret lidt i mængden.  Jeg har også pisket æggesnapsen med elpisker, farincookies’ene rørte jeg bare med gaffel. Det gik nu også fint.  Begge opskrifter kan anbefales.

Disse cookies kan være færdige på under en halv time, alt inklusive. Farligt nemme kager.

Lav dem til uventede gæster, en dag du får kaffegæster, til et fødselsdagsbord, hvis dit barn skal dele kage ud i klassen, som kollega-kager osv. osv.

Et godt bud på dejlige kager, hvis I har laktoseallergi i familien eller du får laktoseintolerante gæster på besøg. Erstat så bare lige den hvide chokolade med andre lækkerier, f.eks. nødder?

Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebærHeldigvis har jeg søde kolleger og søde naboer der gerne vil spise med.

Cookies’ene med brun farin og Kitkat tog jeg med på lørdagsvagt på biblioteket og det vakte jubel, da jeg kom med en kagedåse under armen.

I dag leverede jeg et fad kager over til naboen. De stakler. De var punkteret med bilen og kunne ikke få hjulet af. De skulle skynde sig af sted, men hjulet ville ikke slippe. Imens øsregnede det. De blev pjaskvåde.

Desværre kunne jeg ikke hjælpe med hverken lånebil eller muskelkraft, men et fad kager kunne jeg levere.

Håber søndagen hermed blev løftet bare lidt, på den søde måde 🙂Nemme sprøde cookies med hvid chokolade og tranebærGod fornøjelse med kagerne til dig 🙂