Cookies med kanel. Få en god nem opskrift på kanel cookies med chokolade og kardemomme her.
Nemme sprøde småkager med kardemomme, kanel og chokolade på kagemenuen.
I dag havde jeg nemlig ud af det blå fået en friformiddag. Når man har aftenvagt på biblioteket, betyder det, at man har gode formiddagstimer til fri disposition.
Så skønt og solen skinnede! Fantastisk – jeg sneg mig ud i solkrogen med bog og te. Skønt, og der var også tid til at bage…
Hurtigt fik jeg lagt planer. Jeg ville bage lækkerier til sønnike der udmattet pruster over lange skoledage p.g.a. den nye skolereform.
Onsdag og torsdag kommer han først hjem 16.30.
Jeg tror da nok lige, at der er en skoledreng der godt kunne bruge en småkage og et glas mælk så. 🙂
Planen var egentlig kanelsnegle, men lige i dag orkede jeg ikke rigtigt en dej der klistrede og hænger i.
Gruble, gruble. Hvis nu man er vild med kanelsnegle-fyld, så må man da kunne bage cookies med kanel-snegle-krydderi og smag? Det prøver vi da! 🙂
Igen var det denne cookies-grundopskrift der blev eksperimenteret med.
Det er så nem en opskrift og den er blevet transformeret og forvandlet til et utal af lækre cookies.
Kagerne bliver sprøde og knasende lækre og er supernemme at bage. Cookie grundopskriften har f.eks. ført til disse med kakao og Nutella og disse cookies med mandler og marcipan.
Dagens version med kanelsnegle-smag blev også rigtigt lækre, sprøde og velsmagende. Julesmag tjo, kanelsnegle-smag jep.
Småkagerne vil smage godt som julesmåkager til jul men også resten af året.
Her kommer opskriften på de nemme sprøde cookies:
Cookies med kanel, chokolade & kardemomme – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 4 æggeblommer
- 2 dl. flormelis
- 2 dl farin
- 1 spsk. kanel
- ½ spsk. kardemomme kan evt. udelades eller erstattes med stødt nellike
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. natron
- 3 dl. mel
- 100 gram grofthakket chokolade kan udelades
- evt. tilsæt en håndfuld grofthakkede mandler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Blødgør smørret i mikrobølgeovnen.
- Rør flormelis, farin og æggeblommer i smørret. Tilsæt vaniljesukker. Dejen kan røres med en ske.
- Bland natron, kanel og kardemomme i melet og rør det i smørblandingen. Tilsæt chokolade.
- Sæt kagerne på en bageplade med god afstand med to teskeer. Der kan være 25 småkager pr. bageplade.
- Bag kagerne 7-8 minutter. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
- Lad kagerne afkøle på en bagerist. Dine cookies bliver sprøde og lækre når de er helt afkølede
Noter
De sprøde cookies med kanel og kardemomme smager næsten som Bastogne
Der breder sig den lifligste duft af kanel og kardemomme når du bager disse cookies.
Den skønneste juleduft, som faktisk også vil vække jubel, selvom det er om sommeren 🙂
Kagerne vil være helt oplagte at bage til jul, så bare spring på.
Småkagerne er ikke én af de traditionelle julesmåkage-klassikere, men du kan tro, at de vil blive populære alligevel 🙂
Så bliver det næsten ikke større. Bastogne er toppen og tænk at vi selv kan bage dem:-)
Fra start til slut kan du bage 2 plader cookies på en halv time. Hurtige småkager, der er så nemme at lave, at du sagtens kan lade dine børn gå i køkkenet og bage en portion alene.
Dejen smager FANTASTISK og vil også kunne bruges som cookie dough i Ben-og Jerry-lignende is.
Sådan laver du cookies med chokolade, kanel og kardemomme – se billederne her:
Der var et fad lækre småkager til den sent hjemvendte udmattede skoledreng.
Jeg tror gerne han ville have en mor der kunne trylle hjemmebagte småkager hver dag. Skønt at komme hjem til småkager og mælk hver dag.
Min søn kunne ikke spise alle cookies’ene selv, så der er også smagsprøver til mine kolleger.
Dåsen er fyldt, selvom lækkersultne fingre har sneget sig i kagedåsen flere gange i løbet af eftermiddagen.
GODT jeg har sådan nogle gode kolleger der ALTID gerne vil lege testsmagere. Skal vi vædde? Inden en time er gået, vil kagedåsen tom.
Vi sender disse cookies vores allerbedste anbefalinger. Dem må prøve. De er gode til jul og resten af året også. 😉
Få flere gode opskrifter på cookies med krydderier her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Synes der er cookies alle vegne pt … bliver da nød til snart at bage en omgang!
Lækkert med både kanel og kardemomme, kan ikke få nok kardemomme.
– Hvordan kan det være du bruger de der chokolade chunks? Er det ikke lige så let at bruge en god kvalitets chokolade og hakke den? Eller de kan måske noget særligt?
Hilsen La Cucina Nada