Koteletter med pasta og tomat – alt lavet i ét og samme fad. En helt ny måde at lave koteletter i fad på.
Mad til to dage, med kun et kvarters forberedelse?
Jo det kan faktisk lade sig gøre, hvis du laver One Pot Pasta, eller one pan er det jo faktisk, for retten er lavet i et fad.
One Pot retter er SÅ smarte, især på sene og travle hverdage. Alt laves færdigt i ét og samme fad, både kød, grøntsager og tilbehør.
Selv opvasken går som en leg
Kort fortalt blandes pasta og grøntsager og kødet lægges på toppen. Herefter hældes fløde, bouillon eller tomatsauce ved. En tur i ovnen og voila, så er der serveret.
I dag skal du høre om endnu en:
Koteletter med pasta og tomat – one pot pasta i ovn i tomatsovs.
Så nem en ret og den smager super lækkert.
Jeg har brugt køleskabets forhåndenværende grøntsager, og du kan bruge lige dem der er på lager i dit.
Brug bare opskriften nedenfor som inspiration.
Få inspiration til flere nemme mad i fad retter nederst i dette indlæg.
Koteletter med pasta og tomat i ovn – koteletter i fad på en ny måde
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 4 svinekoteletter gerne marinerede ellers må du krydre dem ekstra godt. Du kan også bruge kyllinge- eller kalkunbryst.
- 2 løg i tern
- 1-2 peberfrugter i tern
- 6 gulerødder i tern
- 500 gram fuldkornspasta skruer
- 1 dåse flåede tomater
- 250-500 gram cocktailtomater
- 2½ dl fløde gerne kaffefløde
- 1 liter bouillon svine- grøntsags eller anden bouillon
- Salt/peber
Sådan gør du
- Hvis du har et støbejernsfad, så svits løg, koteletter og grøntsager direkte i fadet, ellers kan du også bare blande alle tingene sammen: løg i tern, peberfrugt, gulerodstern og pasta.
- Tilsæt pasta, ukogt. Jeg brugte skruer.
- Opløs bouillonterninger i kogende vand og hæld bouillon, flåede tomater og fløde ved
- Læg koteletterne på toppen af fadet
- Steg One Pot fadet ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft, Vend koteletterne undervejs og prop også pastaskruerne ned, så de ikke udtørrer på toppen.
- Fadet er færdigt, når koteletterne er sprøde og al væden er opsuget Hold øje med at det ikke branker.
Noter
Du kan bruge andre grøntsager til retten
Retten er fryseegnetOne Pot Pasta med grøntsager og kød er nemt, sundt og lækkert aftensmad
Koteletter med pasta i ovnen er en nem og lækker servering. En god ret at servere som nem aftensmad en travl hverdag.
Se billeder af den nemme fremstilingsproces her:
Sådan laver du One Pot Pasta med koteletter og tomat, se billederne her:
One Pot er en perfekt ret, når det skal gå stærkt i køkkenet.Det smarte er, at alt laves færdigt på én og samme tid.
Ovnen klarer arbejdet, og du slipper for at holde øje med gryder, potter og pander.
Måske du funderer over om pastaen ikke koger ud, af de mange minutter i ovnen? Det gør den slet ikke. Pastaen gratinerer nærmest og saft, kraft og smag fra kød og grønt bevares i retten.
Prøv også denne one pan med pasta, kylling, bønner og tomat eller denne one pan med kylling og kartofler i fad
Kødet blev heller ikke tørt. Det blev en virkelig lækker ret, hvor alle ingredienser fik fin smag fra hinanden.
One Pot er et genialt koncept – jeg er fan. Bon appetit – håber retten smager dig :-).
Hvis du gerne vil have mere inspiration til Mad i fad retter, så klik her
Få flere opskrifter på mad i fad retter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvilken boullion smag bruger du. Kylling er det jo nok ikke. Bruger du grønsags, eller kan man få svinebullion?
Kære Gitte
Er 4 koteletter ikke for lidt? – Hvis det er til to dage til 4 personer ?Eller tænker du at det hele skal fordobles?
Knus fra
Pia