Pærekage med marcipan og nougat. med nougat og marcipan. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig dejlig svampet kage med pærer, marcipan, nougat og ingefær.
Sikke en nem og lækker pærekage jeg bagte i dag.
Ideen opstod, fordi vi havde modne pærer i frugtskålen, der skulle bruges. Voila! Straks fik jeg lyst til at bage en dejlig pærekage og dele opskriften med dig.
Jeg havde overmodne pærer på lager, en rest creme fraiche, lidt marcipan og lidt nougat. Det blev da til en pærekage!
Nougat og marcipan stoppede jeg ned i toppen af kagen.
Ahh! Sprød bagt marcipan og smeltet nougat på toppen sammen med ristede mandler og perlesukker. Crunchy kagetop. Sikke en svampet luksus pæretærte!
Den lækre kage kan du bage med anden frugt også. Syltede pærer, æbler, blommer, rabarber f.eks.?
En skøn kage, der får en lidt svampet konsistens p.g.a. creme fraichen. Det er nemlig genialt at bage med.
Du kan bruge andet surmælksprodukt til kagen. Tykmælk, yoghurt, skyr f.eks.?
Få inspiration til flere opskrifter på pæretærter og pærekager nederst i dette indlæg.
Pærekagen er super nem at lave. Nyd den som den er eller servér creme fraiche, vaniljeis, flødeskum eller vaniljeskyr til.
Opskriften vil jeg da straks dele med dig. Du får den lige her:
Pærekage med marcipan og nougat – svampet pæretærte med nougat og mandler – få opskrift her
Ingredienser
Kagedej:
- 2 æg
- 250 gram sukker
- 3 tsk. vaniljesukker
- 100 gram smeltet smør ønsker du en fedtfattig kage, kan du nøjes med 50 gram
- 2½ dl. creme fraiche - (ca. 250 gram) andet surmælksprodukt kan også bruges f.eks. vaniljeskyr
- 300 gram hvedemel
- 2 tsk. stødt ingefær eller kanel, dine smagsløg bestemmer
- 3 tsk. bagepulver
- 4-5 pærer skåret i tynde både Syltede pærer kan også bruges. Kan erstattes med æbler, brug kanel i så fald
- 50-100 gram marcipan kan udelades
- 25 gram blød nougat kan udelades eller erstattes med anden chokolade
Drys:
- 2 håndfulde mandler grofthakkede
- perlesukker
- Tilbehør: Flødeskum, creme fraiche, vaniljeis, vaniljeskyr?
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Smelt smørret i mikroovnen og tilsæt sammen med creme fraiche.
- Bland ingefær og bagepulver i hvedemelet og sigt det i dejen. Rør til dejen er klumpefri. Pisk ikke. Virker dejen for fast. så tilsæt en spsk creme fraiche ekstra.
- Smør et tærtefad og hæld dejen heri. Mit fad målte 26 cm i diameter og ca. 5 cm højt. En springform af metal vil lede varmen bedre og du kan måske skære lidt af tilberedningstiden.
- Skær marcipan og nougat i små tern og stop stykkerne godt ned i dejen. Du kan også blandet det i dejen, men det er lækkert med sprød bagt marcipan på toppen.
- Skræl pærerne og skær dem i tynde både og stik stykkerne ned i dejen. Bare brug så mange pærer du kan få plads til. Jo flere pærer, jo mere saftig kage. Drys evt. med grofthakkede mandler og perlesukker
- Bag kagen ca. 45 min. v. 150 gr. varmluft (175 gr. alm. ovn) nederst i ovnen. Den er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og gennembagt. Stik i den undervejs. Hold øje med den ikke bliver for mørk. Kagen får en lidt svampet konsistens.
- Nyd kagen med flødeskum, creme fraiche, vaniljeis eller vaniljeskyr til
Noter
Pærer kan erstattes med f.eks. æbler. Syltet frugt kan også bruges.
Pærekagen er fryseegnetEn svampet, saftig og lækker pæretærte med nougat, marcipan og mandler.
Bare brug så mange pærer, du kan få plads til. Jo flere pærer, jo saftigere pærekage.
Kagen blev ekstra svampet, fordi jeg brugte creme fraiche i dejen. Gør du også gerne det, eller brug et andet surmælksprodukt.
Prøv også denne kanelkage med creme fraiche eller denne chokoladekage med creme fraiche. Skønne svampede kager, der er friske i dagevis.
Når du bager med surmælksprodukter kan du også spare lidt på fedtstoffet, men kagerne bliver alligevel svampede. Smart!
Hvis du bager med f.eks. vaniljeskyr og nøjes med 50 gram smør, så kan du også lave denne kage i en mere fedtfattig version. Du bestemmer. 🙂
Prøv f.eks. også denne fedtfattige citronmåne.
Du kan også prøve denne nemme pærekage, der er bagt helt uden fedstof?
Fra start til slut til færdig kage går der ca. 1 time. Dejen kan du røre på få minutter og så klarer ovnen resten af arbejdet.
Pærekagens svampede konsistens gør det lidt svært at tjekke hvornår den er færdig. Den er bedst, når den stadig er svampet og lidt klæg i konsistensen.
Bare stik i den undervejs, og se om der hænger dej vej. Sænk evt. temperaturen, hvis marcipanen på toppen bliver for mørk.
Her ser du den nemme kageproces i billeder:
Sådan laver du den svampede pærekage med marcipan og marcipan – se billederne her:
Uhm den lune tærte blev færdig og hvad spiser man mon til?
Jeg havde en stor bøtte vaniljeskyr på lager. Perfekt! Det er nemlig lækkert som tilbehør til kager. Det er jo også lige lidt sundere end flødeskum eller creme fraiche. Et godt fedtfattigt alternativ.
Måske du også lige skulle tjekke din frugtskål?
Hvis du får lyst til at bage kagen med æbler, så brug gerne kanel i stedet for ingefær. Æbletærter med kanel er jo også bare så lækre.
Dette var en helt genial stop madspilds-kage, hvor jeg kunne få brugt op til flere rester herhjemme. Skønt at kunne trylle nyt liv i flere ingredienser.
Jeg elsker at bage, men det har du jo nok luret. Skønt at kunne hygge om familien med lækker kage. Det nyder de også, kan du tro.:-)
I morgen skal min mand på tur, så der får han da pærekagen med.
Der bliver kage til mange i denne kage. 10-12 personer eller deromkring? Selvfølgelig helt afhængigt af hvor lækkersultne I er.
Måske du også skulle prøve denne pærecrumble eller en klassisk gammeldags pæretærte også med marcipan og nougat.
Få flere opskrifter på pæretærter og pærekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Helt i orden 🙂 men har du et udgangspunkt for hvor minimum af mel ift væske ?
Okay 🙂 men hvordan kan det være at forholdet mellem mel og yoghurt/skyr/tykmælk er så forskelligt i kagerne og hvad er forskellen på dem ? Hvilken en af dine opskrifter med syrmælksprodukt og lidt smør tror du egner sig bedst til appelsin/marcipan kage ? Bare så jeg ikke går helt galt i byen ??
Er denne her mon bedre og hvad er forskellen i konsistensen/kagen ?
https://nogetiovnen.dk/sproed-saftig-rabarberkage-med-skyr-mandler-og-marcipan/
Ahh derfor 🙂 1000 tak for svaret. Hehe ja det tror jeg. Tror 1/2 dl er en god ide og så skal af appelsinen og så lidt revet marcipan i 🙂 og evt med nougatbetræk. Så blir det en rigtig juletærte. Tror du der er en opskrift der egner sig bedre ? Kan bare godt li tanken om at det ikke er pund til pund smør/sukker/mel men en lidt mere fedtfattig udgave. Synes tit pund til pund bliver for tung og specielt med marcipan i
Kan se opskriften er den samme som den her jeg har brugt før (hvor jeg brugte skyr og den blev for fast dejen) Der er den bare halveret men begge kager er i en tærteform … Hvor stor er din tæereform her ift. i den anden opskrift siden dejen er doblet op ?
https://nogetiovnen.dk/paeretaerte-med-ingefaer-mandler-og-fed-okologisk-creme-fraiche/
Hej Gitte 🙂 Du laver altså bare nogle gode opskrifter… Lige efter mit hoved… Jeg skal høre om ikke du kan hjælpe med at kreere en opskrift ? Jeg skal bage til min bibelstudiegruppe på tirsdag og ville lave en julet kage med noget appelsin, marcipan og nougat og faldt over denne her opskrift… Tænker lidt at lave en grunddej og så tilsætte ½-1 dl appelsinsaft og 150 g revet marcipan af den nye grove fra Odense og så betrække kagen med nougat eller putte nougaten i… Hvad tænker du og hvordan mon opskriften skal se ud ? Noget af… Læs mere »