Cremet pasta bacon. Prøv en pasta carbonara inspireret pastaret med fløde, æg, bacon og parmesan.
Prøv en nem lækker ret, du kan lave på næsten kun 10 minutter, hvis du bruger frisk pasta. Jamen det er jo genialt!
Pastaretter er bare det nemmeste “fastfood”, du selv kan lave, ofte kun med få enkle ingredienser.
Pasta er langt de fleste børn og voksne vilde med, så det er altid en sikker succes ved middagsbordet.
Det er næsten basisingredienserne til en spaghetti carbonara, du skal bruge.
Der er dog fløde i denne ret, så det er ikke helt en carbonara, men godt smager den nu alligevel.
Fløden gør pastaretten ekstra cremet, men du kan selvfølgelig også sagtens nøjes med æg. Få en klassisk opskrift på pasta carbonara her.
Aftensmad på et kvartér og jep det er ikke lyv.
Bruger du frisk pasta/fettucine, så kan du koge pastaen på få minutter. Imens den koger, så steger du bacon og rører æggeblandingen sammen. Voila!
En super hurtig ret du kan lave med få enkle ingredienser.
Få flere nemme lækre opskrifter på pastaretter nederst i dette indlæg.
Opskriften er nem og du får den lige her
Cremet pasta med bacon – opskrift med fløde og æg
Ingredienser
- 500 gram pasta. Jeg brugte frisk fettucine anden pasta kan bruges, spaghetti også
- 2 hele æg (m. æggehvide) eller 3-4 pasteuriserede æggeblommer
- 2-2½ dl. fløde kaffefløde el. piskefløde
- ½-1 dl pastavand
- 50 gram friskrevet parmesan ca. kan udelades, eller du kan nøjes med mindre. Kan erstattes med anden ost
- 100 gram bacon i strimler gerne mere. Kan erstattes med andet kød, kylling eller pepperoni, chorizo?
- Salt/peber
Sådan gør du
- Klip bacon i små stykker og svits på en pande. Kog kogende vand i elkedlen (så går det hurtigere) og kog nu pastaen, efter anvisningerne på pakken.
- Pisk sammen med fløde og friskrevet parmesan. Krydr med salt og peber.
- Når baconen er sprødstegt og pastaen færdigkogt, så fordeler du pastaen på panden med bacon. Du behøver ikke lade den dryppe af. Suppler med ½-1 dl pastavand. Gem pastavandet. Måske du skal supplere med mere.
- Hæld æggeblandingen på pastaen og varm retten op 1-2 minutter, før du slukker for blusset. Bliver din æggemasse for varm, kan den gryne.
- Smag til og krydr evt. med ekstra salt/peber og evt. lidt citron
- Pastaen er nu klar til servering
Noter
En evt. rest kan gratineres i ovn eller airfryer dagen efter
Tilsæt lidt hvidløg eller champignon skiver og rist dem med sammen med bacon. Retten er også lækker med ærter eller med spinat. Bacon kan erstattes med f.eks. kylling, chorizo, pepperoni, rejer ?En cremet pastaret med bacon, fløde og æg – næsten som en pasta carbonara, men ikke helt.
Skøn ret, som min mand og jeg lige har spist til aftensmad. Lækkert!
Vi er kun to herhjemme nu, så med denne ret har vi mad nok til 2 dage. Perfekt, for resten er nemlig så lækker at gratinere i ovn eller airfryer dagen efter.
Nem mad i 2 dage i træk, ja tak. 🙂
Vi spiste en masse gulerodsstave til, for lige at få lidt grøntsager indenbords også.
Tips til opskriften.
Opskriften er meget enkel, men du kan sagtens eksperimentere med den. Tilsæt f.eks. champignon skiver og rist dem med sammen med bacon. En cremet pastaret med svampe ogs fløde er nemlig også rigtig god.
Retten er også lækker med ærter eller med spinat.
Bacon kan erstattes med f.eks. kylling, chorizo, pepperoni, rejer?
Enkle pastaretter er så lækre. Italienerne bruger også meget få ingredienser i deres pastaretter. Det er ikke altid mange ingredienser gør pastaretter bedre.
Prøv f.eks. også denne enkle Pasta Alfredo, der er en meget nem pastaret kun med pasta og fløde,
Denne Cacio e pepe er også skønt og den er lavet bare med fløde og peber.
Få flere lækre opskrifter på pastaretter ved at klikke her
Rigtig god fornøjelse med din cremede pasta!
Tjek også disse nemme opskrifter på retter med pasta her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.