Røsti på pande. Lækre sprøde kartoffelrøsti lykkedes det mig at lave til aftensmad i dag.
Endelig!……..Endelig lykkedes det at trylle helt perfekte Pommes Røsti. Lækre røsti – sprøde, faste og fyldt med smag.
Få opskriften på hvordan du laver perfekte røsti! Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Opskriften er nem og enkel og du behøver kun ganske få ingredienser.
Pommes røsti fylder en del på stegepanden, så du skal bruge en stor pande.
Lav gerne de sprøde Rösti-kartoffelkager af flere omgange. Du kan også forstege på pande og så stege dem færdige i ovnen.
Når du serverer kartofler som Pommes Røsti, kan man spise rigtigt mange, fordi de smager så godt.
Der skal derfor skrælles og rives mange kartofler, når du laver røsti.
De sprøde kartofler skal helst serveres straks. Måske det er smartest at lave dem en dag, hvor I ikke bliver så mange omkring middagsbordet?
Du kan også lave de lækre pommes røsti i ovnen.
Røsti i ovn vil skulle stege ca. 1 time v. 175 grader varmluft på en bageplade beklædt med med bagepapir. Pensl dem godt med olie.
Kartoflerne smager skønt, som tilbehør til alt. Servér gerne en lille klat aioli til, det vil være et hit.Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Røsti på pande – få en nem opskrift på lækre kartoffelrøsti her
Ingredienser
- 8-10 kartofler ca. 8-1000 gram
- 1 løg
- 1 æg
- 4-5 spsk rasp
- Salt/peber
- Olie til stegning rigeligt
Sådan gør du
- Riv kartofler og løg på rivejern eller foodprocessor. Kram vandet af, så godt du kan.
- Rør rasp, æg og krydderier i
- Varm olien op på en pande.. Fordel 1 stor spsk. kartoffelblanding på panden og tryk den lidt flad
- Steg Rösti'ene ca. 3-4 minutter på hver side ved middel varme. Vend dem forsigtigt, når de har skiftet farve til mørk-gylden.
- Hold godt øje med at de ikke bliver for mørke. Skru evt lidt ned for panden og tilsæt evt. også lidt ekstra olie. Du skal bruge rigeligt olie - de suger som en svamp 🙂
- Pommes Rösti'ene serveres straks, men vil nok også kunne holdes varme i ovnen på 100 grader til de skal serveres
Noter
Kartoffelrøsti kan også laves i ovn:
Læg dem på en bageplade, tryk dem flade og steg i ovnen v. 175 grader varmluft til de er sprøde og lækre, ca. 30-45 minutter. Pensl dem godt med olie før stegningenSprøde og lækre pandekager med kartofler. Kartoffelrøsti med æg stegt på pande er et hit – kaldes også hash brown
De bedste røsti! Helt sprøde, knasende og med en rigtigt lækker smag. I USA kaldes de populære røste for hash brown. Uhm de er gode, uanset navnet.
Rasp tilsatte jeg som et forsøg. Tit er problemet med Rösti, at der er for meget væde ved og så bliver de nemt for porøse.
Raspen fungerede super godt som “bindemiddel”? Det var en super god idé!
Pommes Røsti’ene var fint sammenhængende, så brug du også gerne rasp-tippet.
Kartoflerne vejede jeg ikke præcist af, men der var 8-10 mindre kartofler. Jeg vil tro, at der var 800-1000 gram? Arbejdsprocessen var nem og du ser lidt billeder her af processen fra start til slut.
Sådan laver du de populære sprøde kartoffel røsti – se billederne her:
De sprøde kartoffel rösti var et hit i min familie og opskriften stryger direkte ind på listen over min families favorit-livretter.
En vinder-opskrift! Jeg tror, at der venter os mange røsti forude 🙂
Jeg er allerede fuld af gode ideer. Jeg vil prøve en krydderurter-variant og hvad med en bacon-version måske? Spændende! Det skal prøves! 🙂Rigtig god fornøjelse med Pommes Rösti-opskriften til dig. Jeg er sikker på at den også bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere lækre røsti og kartoffel opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
Jeg brugte 4 store kartofler, 4 spsk rasp, 1 løg og lidt ost. Jeg måtte op på 4 æg, og alligevel så det ikke ud som billedet
Vil prøve opskriften og server rösti med bacon og spejlæg, som let aftensmad, evt. med lidt lækkert grønt til
Super lækre. Det er aldrig lykkedes for mig før men din opskrift virker! Jeg brugte en rund udstikker som form når jeg lagde kartoffelblandingen på panden,de blev flotte og runde og lidt tykke. Overskydende røsti kom i fryseren og blev bagt en anden dag til noget kylling. De blev fantastiske så bare lav rigeligt.
Wauv – det virker! Jeg har også forsøgt mig med Rösti igennem mange år, men uden at finde løsningen. Nu prøvede jeg din metode i aften – og de er perfekte! Tak!
Jeg har også bøvlet med røstier igennem et par år. Din opskrift er den bedste indtil nu.? 4 stk blev lavet på panden og 4 stk blev formet i en cylinder 8 cm Ø og lavet i ovnen ved 200 °C i 30 min. De pandestegte vandt med flere længder: sprøde, pænt gyldne og bløde inderst. De ovnlavede var pænt gyldne, nok lidt for tykke (egen fejl) og noget faste i det. De mangler jo også det fedtstof, som panden så rigeligt gav de andre. Næste gang må jeg prøve med tynde cylinderformede på panden. Man må jo eksperimentere ….… Læs mere »
Hej Gitte
Et tip omkring at få væsken fra revne kartofler og løg – ind i stort kokkeviskestykke rul rundt og lav en pølse og så vrid – lige så meget som du kan få væske ud (der vil stadig være væske tilbage, men i meet mindre grad end ved “håndvridning”.
Jeg lavede så et tvist: revet parmasanost ned i kartoffel-løg blandingen – uff det var godt
Det lyder rigtig lækkert. Kan de steges i ovnen hvis jeg gerne vil undgå for meget olie?