Burger boller til pulled pork burgere. Her får du opskriften på lækre burgerboller, du kan servere til pulled pork af svinekød.
Uhm en stegeso er perfekt at stege kød mørt og lækkert i. Svag varme i lang tid, voila! Så er der serveret.
Her får du både opskriften på lækre burger boller og opskrift på saftig, mør og lækker pulled pork tilberedt i Römertopf.
Opskriften på burgerbollerne får du først:
Burger boller til pulled pork – her får du en nem opskrift på gode grove burgerboller
Ingredienser
- 1 liter lunkent vand
- 50 gram gær
- 1½ tsk salt
- 1 tsk sukker
- ½ dl olie
- 150 gram havregryn ca. 5 dl. Kan erstattes med andet groft mel
- 200 gram rugmel - ca. 3-4 dl kan erstattes med andet groft mel
- 1 kg hvedemel ca. gerne Manitobamel
- Pensling:Mælk
- Drys: f.eks. groft salt, hvidløgspeber og sesamfrø
Sådan gør du
- Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie.
- Rør først havregryn, salt og rugmel i. Brug gerne din røremaskine eller brug dejkrogene til elpiskeren.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen og kun lige nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Jo mindre mel, jo bedre, uden at dejen klistrer for meget.
- Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted, ca. ½ time ved stuetemperatur. Vil du gerne speede hævningen op, så kan du stille fadet i ovnen et kvarter ved 30 grader.
- Form boller. Tryk dem gerne lidt flade og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver ca. 16-18 af denne portion. Pensl bollerne med vand/mælk og drys med groft salt, evt. hvidløgspeber og sesamfrø.
- Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted 30 minutter ved stuetemperatur eller 15 minutter i ovnen ved. 30 grader.
- Bag bollerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Serveres straks som burgerboller, eller kan nydes som almindelige boller med ost, marmelade, lun leverpostej...?
Noter
Du kan udskifte rugmel og havregryn med andre grovere meltyper
Kan også bages som franskbrød. Beregn ca. den dobbelte bagetidUhm nogle dejlige burgerboller. Bløde, grove og med rugmel, så de mætter godt.
De er perfekte at bruge til pulled pork, men du kan jo sagtens også bare bruge dem til en bøf af oksekød? Du bestemmer.
Du skal selvfølgelig også have en opskrift på hvordan du laver pulled pork. Det er nemt og helt enkelt.
Sådan laver du pulled pork, nemt, lækkert og langtidsstegt i stegeso
Ingredienser
- 1 marineret nakkefilet eller med rub. Du kan også nøjes med salt og peber
- 2 rødløg
- 4 almindelige løg
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Sæt Römertopfhalvdelene i vand i minimum ½ time. Fyld den nederste del og sænk den anden ned oveni.
- Skræl løgene og læg dem i bunden af Römertopfen, så stegen bliver hævet lidt op
- Hæld vand ved og læg nakkefiletten ovenpå løgene.
- Læg låg på stegesoen og sæt den i en kold ovn v. 90 grader varmluft i minimum 8-9 timer.Kødets kernetemperatur skal være ca. 90-95 grader. Måske din steg er færdig før/efter? Du kan skrue højere op for temperaturen og tilberede stegen over kortere tid
- Kødet er færdigt, når det er helt mørt. Tilberedningstiden afhænger af hvor stor din nakkefilet er. Jeg brugte ikke stegetermometer og gør det sjældent. Efter så mange timer er du sikker på at kødet er mørt.
- Pluk kødet fra hinanden med 2 gafler. Lad imens løgene brune 10 minutter i ovnen v. grill, så bliver de søde og smagfulde og kan bruges som smagfuldt fyld i burgeren.
- Stegeskyen kan jævnes til en god skysovs, du kan bruge som dryp i burgerbollerne
Noter
Nakkestegen kan også tilberedes i slow cooker. Udelad løg i så fald.
Få inspiration til en god rub marinade herLangtidsstegt nakkefilet i Römertopf – mørt og lækkert svinekød. Perfekt til lækre burgere
Tricket med at lægge løg i bunden af stegesoen, er ret smart.
Løgene giver både smag og så gør de også, at stegen bliver hævet op under stegningen. Ellers vil den ligge og “koge” i vandet og det skal en steg jo ikke. 🙂
Når stegen er færdig, kan løgene ristes/grilles 10 minutter i ovnen, imens du plukker kødet.
De bagte løg bliver søde og smagfulde og er lækkert fyld i pulled pork burgerne.
Jævn skysovsen og brug den som burgerdressing. Smart! 🙂
Sovsen smager virkeligt lækkert, og skyen har fået den fineste smag af den lækre nakkefilet og de mange løg.
Sådan laver du burgerboller med hjemmebagte burgerboller og pulled pork svinekød:
- Træk din pulled pork fra hinanden med to gafler
- Fordel lidt stegesky på burgerbollens nederste halvdel
- Læg lidt løg ovenpå og lidt stegesky på toppen.
- Lækker lidt alternativ burgerbolle med pulled pork, skysauce og bagte løb.
Jeg er sikker på at du kan opdrive en nakkefilelt med “rub” – ellers må du eksperimentere med din egen rub.
Du kan også lave pulled pork kun med salt og peber som hér, den bliver også rigtigt lækker. Du og dine smagsløg bestemmer.
Pulled pork giver det møreste kød. Hvorfor hedder det “pulled pork”?
Tja det er kød der er så mørt at det kan trækkes fra hinanden med to gafler
Jep – det er pulled pork og du kan være sikker på mørt kød efter 9 timer ;-.)
En hel lækker marineret pg meget nakkefilet, efter 8 timer i stegesoen. Der var rigeligt burgerboller og kød nok til to dage og til frokostbøtter dagen efter også.
God fornøjelse med dine pulled pork burgere – jeg håber du synes om dem. Jeg er sikker på de bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Hej Gitte. Nu læste jeg ikke hel opskriften igennem. men elsker alle de forskellige måder folk laver deres pulled pork på.. jeg gør det selv på grill i omkring 24 timer ved 100 graders varme, og til en kernetemperatur på 91 grader. men men men.. Rub’en… Jeg tager i Tiger-butikken og køber de poser der hedder Italiensk barbeque. det er super smagfuldt. Det hælder jeg over i en skål, og så blander jeg rørsukker i, lig indtil man knap kan skimte rørsukkeret i pulverblandingen.. Rørsukkeret gør at det krystalliserer og giver en fantastisk smag. Undervejs i stegningen har jeg en… Læs mere »
Hej Gitte
Laver du din egen rub nogle gange ? Jeg har nemlig ledt efter den helt perfekt kombi – der smelter på tungen. Men den er dulme svær at få helt i skabet.
/Kristina
NU skal jeg prøve at lave pulled pork eller noget amdet pulled:-) Alle spiser det og lovpriser det og man kan jo ikke have en mening om noget uden selv at have prøvet det.
Din opskrift ser nem og lækker ud, så jeg giver mig i kast i weekenden!
Herlig opfindelse – og så med en omgang coleslaw til. Ikke et øje tørt……
Jeg er vild med coleslaw, så det er et must for mig …….
I morgen skal vi have burgere med flæskesteg og der kunne jeg godt finde på at lave en portion “slaw” til.
Længe leve rester.