Purløgsmayo. Her får du en god nem opskrift på mayonnaise med purløg. En skøn krydderurte mayo du også kan lave med andre krydderurter.
Purløgsmayo’en kan du bruge som dip på smørrebrød. Den er også lækker i bagte kartofler eller som dip til grøntsagsstave eller pommes frites.
Mayonnaisen kan du lave lynhurtigt med en stavblender. Du kan bruge en hjemmelavet mayonnaise eller du kan bruge en god købe mayonnaise. 
Purløg har vi i en krukke i haven. Den overvintrer, er meget hårdfør og kommer troligt hver gang sommeren nærmer sig.
For mig er det en sommerbebuder, at kunne plukke frisk purløg til æggemaden, kartoffelmaden eller æggekagen?

Denne purløgsmayo brugte jeg på årets første kartoffelmad. Smørrebrød med kartofler, ristede løg og purløgsmayo er den allerbedste opfindelse!
Få tips til hvad du kan bruge mayonnaisen til nederst i dette indlæg. Her får du også opskrifter på andre lækre mayonnaiser.
Purløgsmayo – nem opskrift på mayonnaise med purløg

Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 6 spsk mayonnaise hjemmelavet eller god købe mayonnaise f.eks. Hellmanns
- 1-2 spsk citronsaft smag til. Kan erstattes med 1-2 tsk hvidvinseddike
- 5-6 spsk purløg - ca. 1 potte fintsnittet. Smag til. Kan erstattes med f.eks. ramsløg, dild eller andre krydderurter
- salt/peber smag til
- evt. lidt dijonsennep
- evt. et nip sukker/honning
Sådan gør du
- Skyl purløg og snit den fint. Blend purløgen sammen med mayonnaise og citronsaft.

- Blend din purløgsmayo til passende konsistens. Smag til med salt/peber og evt. et nip sukker/honning og/eller lidt dijonsennep

- Så er din mayonnaise med purløg klar til brug. Opbevares køligt, til den skal serveres.

Noter
Purløg kan erstattes med andre krydderurter f.eks. persille, ramsløg, estragon eller dild.
Opbevares i tætsluttende beholder i køleskabet. Minimum holdbarhed 2-3 dage.Purløgsmayonnaise med frisk purløg – nemt og hurtigt at lave og så smager det rigtigt lækkert
Har du purløg i haven og mayonnaise i køleskabet, så kan du lave denne purløgsmayonnaise på få minutter. Den smagte skønt på en kartoffelmad.

Det er nemt at lave mayonnaise selv, men tit så bruger jeg bare den gode Hellmanns. Sådan et glas kan holde sig længe.
Hvis du vil lave mayonnaise selv, kan du finde en opskrift lige her:

En frisk mayonnaise med purløg, der smager SÅ lækkert til fiskeretter også.
Prøv lidt på et stykke smørrebrød med laks eller på en rejemad. Perfekt også som dip til grøntsagsstave, måske som tilbehør til grillmad?
Smag den gerne til med lidt dijonsennep og evt. et nip sukker.
Denne purløgsmayonnaise kan du også bruge i en tunsalat. Prøv også at bruge den i dressingen til kartoffelsalat blandet med creme fraiche?
Du kan også erstatte mayonnaise med flødeost? Prøv f.eks. også denne flødeost dip med purløg. En purløgsdressing med creme fraiche er også lækker.


Jeg er vild med mayonnaise med forskellig smag og gerne krydderurter.
På bloggen finder du derfor flere opskrifter – prøv f.eks. ramsløgsmayo, pesto mayo, bearnaise mayo med estragon?
Få flere opskrifter på lækre mayonnaise versioner med smag her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.







