Rabarbergalette. Her får du opskriften på en lækker og meget nem rabarberkage. En sprød galette med rabarber. Skøn kage, der smager godt og er hurtig at lave.
Først nu prøver jeg at lave galette og den var en stor succes!
Det er en meget nem måde at bage rabarberkage eller rabarbertærte på. Den opskrift kommer jeg til at bruge mange gange fremover.
Genialt med en kage, du kan bage helt uden form.
Hvad er galette?
En galette er en type fransk tærte, der traditionelt er lavet af nem mørdejsbund med smør. Dejen rulles ud og kan fyldes med enten frugt, grøntsager eller kød. En galette bages uden form.
Dejen folder man op over fyldet, så der kommer den karakteristiske galette kant. En galette bliver flad og ofte rund og har en stor åbning i toppen, hvor fyldet kan ses. Læg derfor gerne frugten i et fint mønster.
En galette, du vil servere som kage eller dessert, skal sødes med sukker i dejen. En dessert galette kan fyldes med bær eller frugt.
Du kan også undlade sukker i dejen og fylde din galette med f.eks. grøntsager eller kødfyld og servere den som hovedret?
En galette kaldes vist også for en fransk tærte?
Det er nemt at lave en galette og du skal bruge få ingredienser. Dejen minder meget om en mørdej.
Der er dog sirup og æg i denne dej, så den er nem og hurtig at samle.
Jeg rullede bare dejen ud direkte på det bagepapir, kagen skal bages på. Nemmere bliver det ikke.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme rabarberkager.
Opskriften er super nem og du kan se den lige her
Rabarbergalette – nem opskrift på sprød galette med rabarber
Ingredienser
Galette dej:
- 200 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver for at få dejen mere luftig, kan sikkert godt udelades
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 100 gram koldt smør i små tern
- 3 spsk vand
- 3 spsk sirup både lys/mørk kan bruges
- 40 gram sukker
- ½ sammenpisket æg resten skal bruges til pensling
Rabarber fyld:
- 200 gram rabarber skåret i smalle stængler. Anden frugt kan bruges f.eks. æbler, pærer, blommer, brombær?
- 4 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
Pensling og drys:
- ½ sammenpisket æg resten af ægget fra dejen
- perlesukker eller almindeligt sukker
- evt. mandelflager
Sådan gør du
Galette dej:
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt smør og ½ sammenpisket æg. Saml dejen med vand og sirup tilsat lidt af gangen, til dejen kan samles til en kugle
- Stil dejen i køleskabet, gerne et kvartérs tid, imens du ordner rabarberne
Rabarber fyld:
- Skyl rabarberne og skær dem ud i f.eks. 3-4 cm stykker. Bruger du store stængler, så skær dem ud, så tykkelsen passer med de tynde stængler. Dup rabarberne tørre og bland dem med sukker, vaniljesukker og majsstivelse. Lad dem trække.
Sådan samler du din galette:
- Rul din galette dej ud på et stykke bagepapir - ca. 3-5 mm tyk. Drys lidt mel på bagepapiret først, så dejen ikke klæber. Fordel rabarberne på bunden men lad 2-3 cm af kanten være fri. (se billede). Fordel rest af sukkermarinaden på rabarberne.
- Brug bagepapiret til at "vippe" dejen op over rabarberne med. Træk/fold den godt indover rabarberne (se billede). Pens dejen godt med resten af det sammenpiskede æg og drys både dej og rabarber med perlesukker.
- Bag din rabarbergalette på 2. nederste rille ca. 30-35 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) eller til den er sprød, gyldenbrun og rabarberne møre. Kagen får mest smag, og bliver mest sprød, med en god afbagning.
- Lad rabarbergaletten afkøle lidt, før du flytter den over på et fad og skærer den ud til stykker. Drys kagen med lidt flormelis. Servér gerne vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.
Noter
Sprød galette med rabarber – en nem rabarbertærte, du kan bage uden form.
Wow en lækker kage, jeg kunne nyde i solskin på sommerhusterrassen.
Virkelig god smag og den bedste kombination af syrligt/sødt og mørdej med smørsmag. Nam nam. 🙂
Min rabarbergalette er lidt mørk i farven.
En kage med mørdej får nemlig den bedste smag, og bliver mest sprød, hvis den får en god afbagning, synes jeg.
Du kan dog sagtens tage din galette ud af ovnen lidt før. Den må godt være lysere, men bare den er sprød og fast i konsistensen.
Det er nemmest er skære stykker af rabarbergaletten, når den er afkølet lidt.
Rabarbergaletten kan nydes som den er, men den er ekstra lækker med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche til.
Bare brug helt det samme tilbehør som du plejer at servere til andre rabarberkager /rabarbertærter.
Du bestemmer selv størrelsen på dine rabarberstykker. Små, store, aflange? Stænglerne skal helst bare være lige tykke.
Hvordan du lægger rabarberne på galette dejen, bestemmer du også selv. Er du mere kreativ end jeg, kan du lægge dem i et fint mønster. 🙂
1 stk. nybagt rabarbergalette på kagefadet. Halløj den var god! Knasende sprød og lækker. En ny dessertkage favorit har set dagens lys.
Den galette kage kommer vi til at lave mange gange denne sommer, du og jeg, er jeg sikker på. 🙂
Jeg glæder mig også til at prøve at lave galetten med anden frugt/andre bær også.
Hvis du er til nemme rabarberkager, så prøv også denne rabarbertærte med mørdej og marcipan eller denne rabarbertærte med marcipan.
Disse butterdejssnitter med rabarber og marcipan er også super nemme og lækre.
Hvis du gerne vil se flere opskrifter med rabarber, så klik her
Prøv også disse kager med rabarber:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.