Rabarberkage i bradepande. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker rabarberkage med kokos, bagt i ovnens store bradepande.
Har du masser af rabarber i din have og skal du bage kage til mange, så kig med her.
I dag får du opskriften på en bradepandekage med rabarber, hvor der bliver kage nok til mange lækkersultne munde.
Jeg bagte kagen til sommer-vejfest i sommerhuset og selvom vi forsynede os flere gange, var der stadigvæk rigeligt med kage.
Jeg vil tro, at der er er kage til 30 personer i denne kage.
Vi spiste kagen som dessert med vaniljeis til og kagen var virkelig en succes.
Skal du bage kage til en stor flok, er det derfor en oplagt kage, især hvis du har rabarber i haven.
Jeg brugte 1 kg rabarber til kagen, så du får tyndet godt ud i dit rabarberbed. 🙂
Har du ikke rabarber i haven, kan du sagtens bruge anden frugt også. Æbler, pærer, jordbær måske?
Kagen er rigtig nem at lave – kig med her:
Opskrift på rabarberkage i bradepande – få en god opskrift på nem kage med rabarber og kokos hér:
Ingredienser
- 8 æg
- 400 gram smør smeltet
- 2 spsk vaniljesukker
- 800 gram sukker + ca. 1-200 gram til ekstra drys
- 500 gram hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 4 dl kokosmel
- 4 dl mælk
- 1 kg vaskede rabarber i skiver Rabarber kan erstattes af anden frugt/andre bær
- Drys: Sukker/rørsukker Er dine rabarber meget syrlige, så drys med rigeligt sukker
Sådan gør du
- Vask og rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 1 cm (husk at lade den nederste del blive på, der gemmer den bedste smag sig). Hæld rabarberstykkerne i en skål og drys med lidt af sukkeret ( 4-5 spsk). Lad dem trække i sukkeret, imens du rører kagedejen sammen
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker og rør smørret i.
- Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælken lidt efter lidt
- Smør ovnens store bradepande med smør og hæld dejen heri.
- Fordel rabarberskiverne på toppen af kagen og pres dem lidt ned i dejen. Drys med sukker/rørsukker. Sukkeret giver kagen en lækker karamelliseret overflade
- Bag kagen nederst i ovnen ca. 1 time v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Servér kagen lun eller afkølet og gerne med vaniljeis eller flødeskum til
Noter
Servér gerne vaniljeis eller flødeskum til.
Kagen er fryseegnetDu kan bruge anden frugt til kagen
Nem bradepandekage med rabarber og kokos – til 30 personer. God med flødeskum eller vaniljeis til
Rabarberkagen er nem at lave og den er smart at lave, hvis du skal lave kage til mange.
Du kan også lave en stor portion og så dele kagen i 4 dele og så fryse ned til en dag du får kaffegæster måske?
Rart at have bagværk i fryseren der nemt kan varmes og vække glæde.
Jeg tømte sommerhus-naboens rabarberbed til kagen. Det var godt at jeg dryssede med rigeligt sukker på toppen, for rabarberne var ret syrlige.
Vi spiste vaniljeis til kagen, og det søde/syrlige gav hinanden perfekt modspil. En perfekt kage, der vakte jubel til sommerfesten.
Kage-jubel er bare den allerbedste jubel 🙂
Rabarberkagen vil kunne serveres både til kaffebord og som en lækker dessert. Vi spiste den som dessertkage med kaffe og is til. Uhm. 🙂
Nogen siger, at rabarber er bedst at bruge før Sankt Hans, men det er slet ikke min erfaring.
Jeg bruger løs af rabarberne hele sæsonen. Det er en frodig og gavmild plante, man bare kan blive ved med at høste af. Brug du også gerne dine rabarber hele sæsonen, det ville da være ærgerligt andet?
Der er forskel på rabarber, nogle sorter er mere syrlige end andre, så prøv dig lidt frem med sukkermængden.
Synes du at din rabarberkage er blevet lidt for syrlig, så servér gerne vaniljeis til eller vend lidt vaniljesukker i flødeskummet.
Det er også et smart trick 🙂Dagens rabarberkage var en succes og kommer hermed på listen over bloggens populære bradepandekager
Det er bare så super smart med bradepandekager, når man skal servere kage til mange.
Bradepanden kan nemt tages “med under armen” til fest, til kollegerne, i skole, på skovtur, eller hvad du nu ellers kan finde på.
God fornøjelse med bageriet til dig – jeg håber du synes om kagen 🙂
Få inspiration og opskrifter på flere lækre bradepandekager hér:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Nu er jeg (desværre) gået i gang med denne opskrift og efter jeg har tilsat alt sukkeret ril rabarberne. Kan jeg se, at der skal piskes æg, sukker og vanilliesukker sammen. Men ingen mængdeangivelse af sukkeret. Tænker noget af de 800 g sukker muligvis skulle have været i der