Ribsgelé er en skøn frugtgelé du kan bruge som tilbehør til mange retter og desserter også. Du kan lave den med kun 3 ingredienser.

Ribsgéléen har jeg lavet af en portion hjemmelavet ribssaft – super nemt! Mon ikke også du kan bruge ribssaft du kan købe?Ribssaft - opskrift på hjemmelavet saft med ribs

Jeg lavede bare en lille portion, så jeg fik et enkelt glas ribsgelé. Det var en perfekt mængde, som vi kunne nå at få brugt. Du kan selvfølgelig sagtens lave større portion ud fra opskriften nedenfor.

Hvad kan man bruge ribsgelé til?

Ribsgelé smager skønt som tilbehør til “mormormad” som f.eks. forloren hare. Prøv også at tilsætte ribsgelé i vildtsauce til f.eks. nakkesteg stegt som vildt.

Det er jo også en klassiker med lidt ribsgelé på toppen af en gammeldags æblekage med æblekagerasp og flødeskum.

Nederst i dette indlæg får du mere inspiration til hvad du kan bruge ribsgelé til. Du får også opskrifter på andre typer frugtgelé.Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Ribsgelé – nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft
Nem hjemmelavet frugtgelé af ribs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft
Portioner: 1 lille glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Ribsgelé af ribssaft:

  • 2 dl ribssaft Du kan bruge en større mængde end jeg
  • 125 gram sukker

Sådan laver du ribssaft:

  • 250 gram ribs
  • 3-4 dl vand med 3 dl bliver saften mere koncentreret
  • 75 gram sukker ca. smag til
  • 1-2 tsk vaniljesukker udelad vanilje, hvis du skal bruge geléen til det salte køkken

Sådan gør du

Sådan laver du ribssaft:

  • Skyl og nip ribsene for den grønne stilk. Lad bare den lille sorte "dut" sidde på, den bliver siet fra efter kogningen. Kog nu ribsene med vandet i ca. 15-20 minutter, til ribsene er bristet. Pres/mas gerne ribsene under kogningen
    Ribssaft - opskrift på hjemmelavet saft med ribs
  • Hæld ribssaften igennem en si og "mas" dem godt, så al den gode smag kommer med
    Ribssaft - opskrift på hjemmelavet saft med ribs
  • Hæld nu ribssaften tilbage i gryden og tilsæt sukker og evt. vaniljesukker. Kog saften op og smag til om der evt. skal tilsættes ekstra sukker/vaniljesukker.
    Ribssaft - opskrift på hjemmelavet saft med ribs

Sådan laver du ribsgelé:

  • Hæld 2 dl færdigkogt ribssaft i en gryde og tilsæt 125 gram ekstra sukker. Kog ribssaften op, til sukkeret smelter
    Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft
  • Lad ribssaften simre ved svag varme til den tykner. Jo mindre mængde du laver, jo kortere tid tager det. Geléen tykner mere efter afkøling. Dryp gerne lidt gelé på en kold tallerken, så kan du fornemme konsistensen når den er kold.
    Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft
  • Skold et glas og hæld straks ribsgeléen i glasset. Sæt låget på og lad glasset afkøle. Er din gelé for tynd efter afkøling, så kan du koge den op igen, evt. med lidt Melatin/geleringsmiddel/kartoffelmel
    Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Noter

Kan holde sig længe i køleskabet. Brug altid kun rent bestik når du tager fra glasset.
Ribsgelé er lækkert at bruge i æbler med gele - få opskrift her.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Hjemmelavet frugtgelé med ribs – nemt og hurtigt at lave af ribssaft

Det er super nemt at lave ribsgele og endnu nemmere, hvis du har kogt ribssaft i forvejen. Har du ikke dét, så kan du alligevel lave det hurtigt. Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Hvis du bruger mindre vand, så bliver din ribssaft og hermed også din ribsgelé mere koncentreret. Min ribsgelé fik den dejligste smag og se da lige en flot farve!

Ribsgelé er rigtigt lækkert at bruge til hjemmelavet rødkål  eller prøv også æbler med gele. Et hit til middagen til jul.

Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Der er pektin i ribs og det betyder at geléen naturligt tykner. Lad bare geléen simre, til en passende konsistens.

Det er lidt forskelligt hvor lang tid der går. Der er vist mest pektin i ribs der ikke er alt for modne?

Hvis du oplever din ribsgelé ikke vil stivne, så kan du koge den ind længere tid.

Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Du kan også tilsætte tykningsmiddel som f.eks. Melatin/geleringsmiddel eller en smule maizena/kartoffelmel.

Vær dog bare obs. på, at gelé altid tykner mere efter afkøling.

Er din ribsgelé for tynd efter afkøling, så kan du sagtens koge den op igen. Hvis du tykner din gelé med f.eks. Maizena/kartoffelmel, så kan din gelé blive mere uklar, men den smager stadig rigtigt fint.

Spring du bare på og prøv at lave din egen hjemmelavede ribsgelé. Prøv også at lave gelé af anden saft/andre bær.

Tjek f.eks. opskriften på rabarbergelé ud her. Du skulle næsten også prøve at lave rysteribs? Nemt og lækkert tilbehør.

Ribsgelé - nem opskrift på frugtgelé af frugtsaft

Du kan også lave hjemmelavet sirup lidt på samme måde. Prøv f.eks. denne hyldeblomstsirup, jordbærsirup, syrensirup eller myntesirup.

Ribsgelé kan du bruge til disse retter:

1.

Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift
Hjemmelavet rødkål med ribsgele, æblecider og rørsukker
Se opskriften her
Hjemmelavet rødkål med ribsgele - nem opskrift

2.

Skysovs - nem opskrift på brun sovs af stegesky el. bouillon
Nem brun sovs af stegesky
Se opskriften her
Skysovs - nem opskrift på brun sovs af stegesky el. bouillon

3.

Flæskestegssovs - brun sovs til flæskesteg
Nem brun sovs til flæskesteg
Se opskriften her
Flæskestegssovs - brun sovs til flæskesteg

4.

Nakkesteg stegt som vildt - langtidsstegt i ovn
Nakkesteg stegt som vildt - med bacon og flødesovs
Se opskriften her
Nakkesteg stegt som vildt - langtidsstegt i ovn

5.

Forloren hare med bacon, kartofler og vildtsovs
Mormormad - Forloren hare med flødesovs og hasselback-kartofler
Se opskriften her

6.

Gammeldags æblekage med æblekagerasp
Gammeldags æblekage med æblekagerasp og flødeskum
Se opskriften her
Gammeldags æblekage med æblekagerasp

7.

Æbler med gelé - halve æbler med ribsgele
Sukkerkogte æbler med ribsfyld
Se opskriften her
Æbler med gele - halve æbler med ribsgele


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.