Se lige en fin risalamande cheesecake du kan lave nemt og hurtigt i glas. De pynter så fint på julebordet og er et fint alternativ til den klassiske ris a la mande.

Jeg elsker bare den dejlige juledessert, allermest i den oprindelige version vi spiser juleaften.

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Alligevel så elsker jeg også at eksperimentere med den gode klassiker. Man kan nemlig sagtens spise risalamande på mange forskellige måder.

Det kunne være som appelsinris, som risalamande kage eller som risifrutti med f.eks. rabarber eller jordbærsovs.

Få inspiration og opskrifter på flere risalamande lækkerier nederst i dette indlæg.  Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Den nemme cheesecake, du skal høre om i dag, er lavet helt uden husblas. Jeg har også bare brugt færdig kirsebærsovs på toppen uden stivelse.

Faktisk så kan du lave desserterne på få minutter, hvis du har en rest kold risengrød klar i forvejen. Heldigvis er sådan en portion nem at trylle i mikroovnen.

Det kan jo også være at du har en rest risalamande i overskud? Det kan du nemlig også bruge til de små ostekager.

Hvis du gerne vil have en fast kirsebærgelé på toppen, så kan du sagtens koge den op og tilsætte husblas.

Så skal du bare vente på at geleen stivner i køleskabet, før du kan servere desserterne. Få inspiration i denne opskrift på jule panna cotta.

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Vi nød de små fine cheesecakes som de var og jeg synes faktisk de er rigtigt fine, bare kirsebærsovs ovenpå.

Jeg havde ikke helt små dessertglas nok, så vi måtte have ét af vores fine vinglas i brug.

Se da lige hvor fin en dessert. Den vil man da sagtens kunne servere til festlige lejligheder?

En skøn dessert! Hvis du er vild med risalamande vil du elske den! Bare spring på. 🙂

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Opskriften på de små cheesecakes er rigtig nem og du får den lige her:

Risalamande cheesecake i glas – få en god nem opskrift hér

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
Nemme cheesecakes i glas med crunch og kirsebærsovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Risalamande ostecreme

  • 175 gram kold risengrød du kan også bruge risalamande i stedet og så undvære fløden
  • ½ vaniljestang ell. 2-3 tsk vaniljesukker. Smag til
  • 1-2 spsk sukker ell. flormelis smag til
  • 60 gram neutral flødeost
  • ¾ dl fløde

Bund og drys:

Topping:

  • 10-12 spsk kirsebærsovs (kold) - ca.

Sådan gør du

  • Rør risengrøden med vanilje og sukker. Smag til. Rør flødeosten i. Pisk fløden til skum og vend den i de små cheesecakes
    Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
  • Fordel lidt crumble crunch (eller knuste småkager) i bunden af 4-5 små portionsglas. Tryk bunden lidt fast. Fordel nu ostecremen ovenpå
    Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift
  • Læg et par spsk kirsebærsaucen ovenpå hver glas og lidt crumble crunch på som drys. Dine desserter, er nu klar til servering. Opbevares på køl, til de skal serveres. Crumble knaset bliver blødt efter nogen tid.
    Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Noter

Kan også laves med en rest risalamande
Du kan smelte lidt smør, for at få en mere fast kiksebund
Tilsæt gerne kanel til din crumble crunch. Kan erstattes med knuste vaniljekranse, Bastogne, pebernødder, brunkager, vaniljekranse ell. lign. 
Tilsæt evt. husblas til kirsebærsaucen, for at få en fast kirsebærgelé på toppen. Tjek denne opskrift
Man kan også tilsætte husblas til ostecremen, for at få en mere fast ostecreme
Desserterne kan laves klar i forvejen, men knaset i bunden vil blive blødt efter nogen tid
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Ris a la mande cheesecake uden husblas – nemme desserter, der er hurtige at lave. Juletrifli?

Risalamande cheesecake i glas - nem opskriftDe små desserter var en kæmpe succes! Et hit at de var så nemme at lave. Vi var vilde med dem.

Måske du også indimellem har en rest risengrød eller risalamande til overs? Så er det jo nemt og hurtigt at lave de små cheesecakes.

Vi har også tit neutral flødeost i køleskabet, da jeg tit køber stort ind, når de er på tilbud. Flødeostene kan holde sig længe, bare lige et tip til dig. Skønt at man hurtigt lige kan lave en lille ostekage, når man har lyst . 🙂

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Kan risalamande cheesecake også laves med husblas?

Jeps, man kan sagtens tilsætte husblas til ostecremen, for at få en mere fast ostecreme. Den er dog fint fast og fastere end risalamande, da flødeosten tykner cremen.

Hvis du også bruger husblas til kirsebærsovsen, så vil du kunne lave desserten som en stor fast cheesecake, der kan udskæres i stykker.

Få inspiration i f.eks. denne opskrift på ris a la mande kage. Så tilsætter du bare flødeost til risalamanden.

Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
Risalamande kage med Bastogne kiksebund
Se opskriften her
Ris a la mande kage med Bastogne - opskrift
Hvad kan man bruge som bund i cheesecakes? Få tips og ideer her

Jeg brugte lidt af den hjemmelavede crumble crunch som bund og som drys på toppen. Få en god nem opskrift her. En portion er billig at lave og den rækker langt.

I dagens anledning havde jeg puttet lidt kanel i knaset. Det smagte bare skønt!

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Sådan en portion crunch kan holde sig længe. Den rækker fint til mange desserter.

Crumble crunch til kager & desserter - opskrift
Nem crumble knas lavet på pande eller i ovn
Se opskriften her
Crumble crunch til kager & desserter - opskrift

Man kan også sagtens bruge f.eks. knuste vaniljekranse, knuste pebernødder, Bastognekiks, Digestive ell. lign.

Smelt lidt smør og bland i “knaset”, for at  – få en stiv bund, som i en “rigtig” cheesecake. Få inspiration i opskriften her.

Cheesecake opskrift - nem ostekage med skyr
Nem ostekage med vaniljeskyr og flødeost - uden fløde og uden tilsat sukker
Se opskriften her
Cheesecake med kiksebund - nem opskrift
Vi brugte det sprøde hjemmelavede crumble crunch som bund og det smagte virkelig så lækkert på de små ostekager.

Jeg synes ikke nødvendigvis bunden behøver være fast, når en cheesecake serveres i glas, for her skal den jo ikke skæres ud.

Man kan dog sagtens stivne den med smeltet smør. Du bestemmer. 🙂Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Måske du skulle prøve de små cheesecakes, når du får julegæster?

De vil pynte så fint på dit julebord. De kan sagtens laves i forvejen og stå på køl, til de skal serveres.

Prøv dem som alternativ til risalamande. Måske du har en rest risalamande, du har lyst til at eksperimentere med?

Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift     Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift    Risalamande cheesecake i glas - nem opskrift

Få tips til flere opskrifter på risalamande desserter her:

1.

Risalamande klatkager - opskrift på risklatter
Nemme lækre klatkager af ris a lamande
Se opskriften her
Risalamande klatkager - god nem opskrift

2.

Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert
Lækker ris a la mande dessert med jordbær / rabarber kompot
Se opskriften her
Risifrutti opskrift - nem risalamande dessert

3.

Appelsinris dessert - risalamande med appelsin
Nem dessert med ris, fløde og appelsin
Se opskriften her
Appelsinris dessert - risalamande med appelsin

4.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive

5.

Risalamande - den bedste opskrift til jul
Ris a la mande med vanilje - julens bedste dessert
Se opskriften her
Risalamande - opskrift på den bedste ris a la mande til jul

6.

Risalamande med Amarena kirsebær opskrift
Julens bedste risalamande med kirsebær
Se opskriften her
Risalamande med Amarena kirsebær

Prøv også denne jule panna cotta med kirsebærgelé:

1.

Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele
Nem jule dessert med fløde og kirsebær
Se opskriften her
Jule panna cotta med vanilje & kirsebær gele