Se lige en fin risalamande cheesecake du kan lave nemt og hurtigt i glas. De pynter så fint på julebordet og er et fint alternativ til den klassiske ris a la mande.
Jeg elsker bare den dejlige juledessert, allermest i den oprindelige version vi spiser juleaften.
Alligevel så elsker jeg også at eksperimentere med den gode klassiker. Man kan nemlig sagtens spise risalamande på mange forskellige måder.
Det kunne være som appelsinris, som risalamande kage eller som risifrutti med f.eks. rabarber eller jordbærsovs.
Få inspiration og opskrifter på flere risalamande lækkerier nederst i dette indlæg.
Den nemme cheesecake, du skal høre om i dag, er lavet helt uden husblas. Jeg har også bare brugt færdig kirsebærsovs på toppen uden stivelse.
Faktisk så kan du lave desserterne på få minutter, hvis du har en rest kold risengrød klar i forvejen. Heldigvis er sådan en portion nem at trylle i mikroovnen.
Det kan jo også være at du har en rest risalamande i overskud? Det kan du nemlig også bruge til de små ostekager.
Hvis du gerne vil have en fast kirsebærgelé på toppen, så kan du sagtens koge den op og tilsætte husblas.
Så skal du bare vente på at geleen stivner i køleskabet, før du kan servere desserterne. Få inspiration i denne opskrift på jule panna cotta.
Vi nød de små fine cheesecakes som de var og jeg synes faktisk de er rigtigt fine, bare kirsebærsovs ovenpå.
Jeg havde ikke helt små dessertglas nok, så vi måtte have ét af vores fine vinglas i brug.
Se da lige hvor fin en dessert. Den vil man da sagtens kunne servere til festlige lejligheder?
En skøn dessert! Hvis du er vild med risalamande vil du elske den! Bare spring på. 🙂
Opskriften på de små cheesecakes er rigtig nem og du får den lige her:
Risalamande cheesecake i glas – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Risalamande ostecreme
- 175 gram kold risengrød du kan også bruge risalamande i stedet og så undvære fløden
- ½ vaniljestang ell. 2-3 tsk vaniljesukker. Smag til
- 1-2 spsk sukker ell. flormelis smag til
- 60 gram neutral flødeost
- ¾ dl fløde
Bund og drys:
- 60 gram crumble crunch knas - gerne med kanel kan erstattes med knuste vaniljekranse/pebernødder/Bastognekiks, Digestive
Topping:
- 10-12 spsk kirsebærsovs (kold) - ca.
Sådan gør du
- Rør risengrøden med vanilje og sukker. Smag til. Rør flødeosten i. Pisk fløden til skum og vend den i de små cheesecakes
- Fordel lidt crumble crunch (eller knuste småkager) i bunden af 4-5 små portionsglas. Tryk bunden lidt fast. Fordel nu ostecremen ovenpå
- Læg et par spsk kirsebærsaucen ovenpå hver glas og lidt crumble crunch på som drys. Dine desserter, er nu klar til servering. Opbevares på køl, til de skal serveres. Crumble knaset bliver blødt efter nogen tid.
Noter
Tilsæt evt. husblas til kirsebærsaucen, for at få en fast kirsebærgelé på toppen. Tjek denne opskrift
Man kan også tilsætte husblas til ostecremen, for at få en mere fast ostecreme Desserterne kan laves klar i forvejen, men knaset i bunden vil blive blødt efter nogen tidRis a la mande cheesecake uden husblas – nemme desserter, der er hurtige at lave. Juletrifli?
De små desserter var en kæmpe succes! Et hit at de var så nemme at lave. Vi var vilde med dem.
Måske du også indimellem har en rest risengrød eller risalamande til overs? Så er det jo nemt og hurtigt at lave de små cheesecakes.
Vi har også tit neutral flødeost i køleskabet, da jeg tit køber stort ind, når de er på tilbud. Flødeostene kan holde sig længe, bare lige et tip til dig. Skønt at man hurtigt lige kan lave en lille ostekage, når man har lyst . 🙂
Kan risalamande cheesecake også laves med husblas?
Jeps, man kan sagtens tilsætte husblas til ostecremen, for at få en mere fast ostecreme. Den er dog fint fast og fastere end risalamande, da flødeosten tykner cremen.
Hvis du også bruger husblas til kirsebærsovsen, så vil du kunne lave desserten som en stor fast cheesecake, der kan udskæres i stykker.
Hvad kan man bruge som bund i cheesecakes? Få tips og ideer her
Jeg brugte lidt af den hjemmelavede crumble crunch som bund og som drys på toppen. Få en god nem opskrift her. En portion er billig at lave og den rækker langt.
I dagens anledning havde jeg puttet lidt kanel i knaset. Det smagte bare skønt!
Sådan en portion crunch kan holde sig længe. Den rækker fint til mange desserter.
Man kan også sagtens bruge f.eks. knuste vaniljekranse, knuste pebernødder, Bastognekiks, Digestive ell. lign.
Smelt lidt smør og bland i “knaset”, for at – få en stiv bund, som i en “rigtig” cheesecake. Få inspiration i opskriften her.
Vi brugte det sprøde hjemmelavede crumble crunch som bund og det smagte virkelig så lækkert på de små ostekager.
Jeg synes ikke nødvendigvis bunden behøver være fast, når en cheesecake serveres i glas, for her skal den jo ikke skæres ud.
Man kan dog sagtens stivne den med smeltet smør. Du bestemmer. 🙂
Måske du skulle prøve de små cheesecakes, når du får julegæster?
De vil pynte så fint på dit julebord. De kan sagtens laves i forvejen og stå på køl, til de skal serveres.
Prøv dem som alternativ til risalamande. Måske du har en rest risalamande, du har lyst til at eksperimentere med?
Få tips til flere opskrifter på risalamande desserter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Prøv også denne jule panna cotta med kirsebærgelé:
1.