DSC_3503

 Mørbrad i baconsvøb. Guacamole og rissalat. Det blev dagens onsdagsmenu. Den var sund. Den var lækker. Den var hurtigtlavet. Hverdagsmad når det er allerbedst!

Igen er det en menu der kan gøres lidt klar dagen i forvejen. På dag 1 skal du koge ½ kg ris og sætte til afkøling. På dag 2 laver du rissalaten, guacamolen og mørbrad i svøb.

Her kommer opskriften: DSC_3514

Du skal bruge:

Mørbrad i svøb:

1 mørbrad og 1 pakke bacon
DSC_3462Afpuds mørbraden for hinder og omvikl mørbraden med bacon.
DSC_3464 Steg mørbraden ved middel varme på en pande med smør. Vendes mange gange, så den bliver stegt på alle sider. DSC_3466 Rissalat: 

½ kg ris, gerne fuldkorns (eller lidt mere, afhængtigt af hvor mange personer I er omkring middagsbordet?)

4 tomater

1 rød peberfrugt

2 rødløg

Evt. ½ agurk i tern eller andre foretrukne grøntsager?

Sennepsmarinade:

½ dl. af din bedste olivenolie

2 tsk dijonsennep

3 spsk hvidvinseddike

Hvidløgspeber/salt.

3 fed Frisk eller 1 spsk. frysetørret hvidløg

DSC_3468

DSC_3475 Krydr med salt og peber, gerne hvidløgspeber. Den er god!DSC_3477

Tilsæt hvidløg (jeg havde en pose tørret hvidløg fra Tigerbutikken, der kom 1 spsk.i)DSC_3479 Tilsæt dijonsennepDSC_3480 Vask, rens og snit grøntsager.DSC_3481 DSC_3484 Bland grøntsager og sennepsmarinade med ris.DSC_3485 DSC_3488 Sæt rissalaten til afkøling. Den har godt af at trække. Jo længere tid jo bedre. Føles den lidt for tør, så hæld en ekstra sjat olie/hvidvinseddike i. Smag evt til.

Guacamole med skyr:

Mos 6 avocado.

Tilsæt 2 spsk mayonnaise light

Tilsæt ½ dl. skyr

Tilsæt 2 fed friskpressede hvidløg og groft salt.

DSC_3489 DSC_3490 Så er der lækker guacamole! Voila. Hurtigt. Sundt. Smukt!!DSC_3491 Nu er mørbraden færdig. Den er velduftende og sprødstegt på alle sider. Jeg vil skyde på at min mørbrad stegte en halv time i alt?DSC_3495 Skær skiver. Lækker mør saftig mørbrad. Uhm. Jeg elsker den! Mørbrad er jo normalt fedtfattigt, men med bacon omkring så tjah. Men bacon – intet stikker bacon? Bacon giver en fantastisk smag omkring en mørbrad. Du skulle også prøve at tilberede den på grill. Endnu bedre!DSC_3501Så er der serveret. En lækker, sund og nem onsdagsmenu. Nem, hvis man altså husker at koge risene dagen før? Er du så heldig at der er en rest til dagen efter, så tag gerne en en frokostbøtte med på jobbet eller i skole.

Dagens indlæg blev en billedfortælling, uden så mange ord. Går det mon an? Der kommer flere ord igen i morgen 😉

God fornøjelse med den lækre hverdagsmenu 🙂

DSC_3518