Rissalat. I dag får du opskriften på en nem hurtig salat med kolde ris.
Rissalat er sundt, billigt, hurtigt, nærende og mættende. Det er en oplagt stop madspilds-ret, hvis du har en rest kolde ris i overskud.
Der er AL mulig god grund til at lave rissalat af din risrest.
Du kan tilsætte næsten alle slags grøntsager til salaten. Bare brug, hvad du har.
Bare brug lige dét din grøntsagsskuffe byder på. Du kan jo også bare bruge dine favorit grøntsager?
Må ris godt opvarmes og genbruges?
Ja de må de gerne, hvis du er opmærksom på at få dem kølet hurtigt ned. Tag det fra I skal spise og køl resten hurtigt ned.
Jeg har brugt peberfrugt, cherrytomater og majs til denne, men vær kreativ og brug hvad du har.
Rissalat – nem salat med kolde ris & marinade – hurtig opskrift af en rest ris
Ingredienser
- 500 gram kolde ris kold kogt pasta eller bulgur kan også bruges
- 250 gram cherrytomater eller almindelige tomater
- 1 rød peberfrugt andre farver kan bruges. Snackpebre kan også bruge
- 1 rødløg fintsnittet
- 340 gram majs 1 stor dåse
- 1 agurk i tern
Olie eddike marinade:
- 5 spsk. olivenolie
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. dijonsennep
- Salt og hvidløgspeber.
- Evt. friske krydderurter
Sådan gør du
- Bland marinaden
- Snit grøntsagerne
- Bland marinaden i risene og vend grøntsagerne i
- Vend rissalaten rundt og lad den gerne trække lidt tid i køleskabet før servering
Noter
En nem og hurtig salat med kolde ris og de grøntsager, du lige har på lager
Til dagens rissalat brugte jeg cherrytomater, snackpebre, agurk og majs.
Det var lige det min grøntsagsskuffe bød på, på dagen.
Det kan bruge lige de grøntsager du har på lager, måske også rødløg, peberfrugt, friske asparges, små broccoli/blomkålsbuketter?
Måske du kan finde på andre ideer?
Ris fra dagen før har en tendens til at samle sig sammen i en stor klump. Du skal lige løsne risene lidt med en gaffel. Selvom din risrest om aftenen virker kold og stiv, så kan den sagtens bruges alligevel.
Risene vendes bare godt med marinaden, så bliver risene lækre igen.
Risresten kan også bruges i brød, i omelet eller i en gryderet. Smid den ikke ud. Stop madspild. 🙂
Voila. Det var faktisk den rissalat. Nemt ikke?Vi var heldige. Vi havde en rest kød fra dagen før, som vi kunne spise til rissalaten.
Retten fungerer bedst som tilbehør, så der skal gerne en smule kød på bordet også og måske gerne et nybagt brød ? ;-).
Den kan også sagtens spises uden tilbehør og den smager også fint i madpakken.
Den er også helt perfekt som grilltilbehør. Bare spring på.
Det var et enkelt, let og lækkert måltid vi fik stablet på benene i en fart.
Risrest med grønt, en rest kold stegt svinefilet, basilikumpesto og hjemmerørt mayonnaise
1.
2.
Vupti! Nemt og lækkert aftensmad.Pesto er perfekt som dip til gulerodsstave eller iblandet frisk pasta. Jeg elsker det. Det smager bare af sommer og sol!
Pesto er perfekt dyppe-tilbehør til de allerfleste retter ja f.eks. også til en rissalat 🙂
Velbekomme. Håber du synes om retten 🙂
Få flere lækre opskrifter på rissalater her:
1.
2.
Tak for god inspiration til brug af en risrest. Jeg har en enkelt gang forsøgt at bage et brød med ris, men risene blev hårde og næsten uspiselige. Har du en god opskrift?