Rissalat.  I dag får du opskriften på en nem hurtig salat med kolde ris.

Rissalat er sundt, billigt, hurtigt, nærende og mættende. Det er en oplagt stop madspilds-ret, hvis du har en rest kolde ris i overskud.

Der er AL mulig god grund til at lave rissalat af din risrest.

Du kan tilsætte næsten alle slags grøntsager til salaten. Bare brug, hvad du har.

Bare brug lige dét din grøntsagsskuffe byder på. Du kan jo også bare bruge dine favorit grøntsager?

Må ris godt opvarmes og genbruges?

Ja de må de gerne, hvis du er opmærksom på at få dem kølet hurtigt ned. Tag det fra I skal spise og køl resten hurtigt ned.

Rissalat - nem salat med kolde ris & marinade

Jeg har brugt peberfrugt, cherrytomater og majs til denne, men vær kreativ og brug hvad du har.

Rissalat – nem salat med kolde ris & marinade – hurtig opskrift af en rest ris

Rissalat - nem salat med kolde ris & marinade
Rissalat med peberfrugt og cherrytomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Rissalat med peberfrugt og cherrytomat- brug din risrest.
Kategori: Stop madspild
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram kolde ris kold kogt pasta eller bulgur kan også bruges
  • 250 gram cherrytomater eller almindelige tomater
  • 1 rød peberfrugt andre farver kan bruges. Snackpebre kan også bruge
  • 1 rødløg fintsnittet
  • 340 gram majs 1 stor dåse
  • 1 agurk i tern

Olie eddike marinade:

  • 5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Salt og hvidløgspeber.
  • Evt. friske krydderurter

Sådan gør du

  • Bland marinaden
  • Snit grøntsagerne
  • Bland marinaden i risene og vend grøntsagerne i
  • Vend rissalaten rundt og lad den gerne trække lidt tid i køleskabet før servering
    Rissalat med peberfrugtog cherrytomat

Noter

Rissalaten kan også laves med kold pasta, ris eller bulgur.
Marinaden kan bruges som grundmarinade til rissalat, bulgursalat, pastasalat eller som dryp på en grøn salat. 
Du kan bruge andre grøntsager til rissalaten
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og hurtig salat med kolde ris og de grøntsager, du lige har på lager

Rissalat - nem salat med kolde ris & marinade

Til dagens rissalat brugte jeg cherrytomater, snackpebre, agurk og majs.

Det var lige det min grøntsagsskuffe bød på, på dagen.

Det kan bruge lige de grøntsager du har på lager, måske også rødløg, peberfrugt, friske asparges, små broccoli/blomkålsbuketter?

Måske du kan finde på andre ideer?Rissalat - nem salat med kolde ris & marinade

Ris fra dagen før har en tendens til at samle sig sammen i en stor klump. Du skal lige løsne risene lidt med en gaffel. Selvom din risrest om aftenen virker kold og stiv, så kan den sagtens bruges alligevel.

Risene vendes bare godt med marinaden, så bliver risene lækre igen.

Risresten kan også bruges i brød, i omelet eller i en gryderet. Smid den ikke ud. Stop madspild. 🙂Rissalat - nem salat med kolde ris & marinade

Voila. Det var faktisk den rissalat. Nemt ikke?Rissalat - nem salat med kolde ris & marinadeVi var heldige. Vi havde en rest kød fra dagen før, som vi kunne spise til rissalaten.

Retten fungerer bedst som tilbehør, så der skal gerne en smule kød på bordet også og måske gerne et nybagt brød ? ;-).

Den kan også sagtens spises uden tilbehør og den smager også fint i madpakken.

Den er også helt perfekt som grilltilbehør. Bare spring på.Rissalat - nem salat med kolde ris & marinade

Det var et enkelt, let og lækkert måltid vi fik stablet på benene i en fart.

Risrest med grønt, en rest kold stegt svinefilet, basilikumpesto og hjemmerørt mayonnaise

1.

Pesto med basilikum & mandler basilikumpesto
Lækker basilikumpesto med mandler
Se opskriften her
Pesto med basilikum og mandler

2.

Aioli nem opskrift på hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli
Se opskriften her
Hjemmelavet mayonnaise på 1 minut - og nem aioli

Vupti! Nemt og lækkert aftensmad.Rissalat - nem salat med kolde ris & marinadePesto er perfekt som dip til gulerodsstave eller iblandet frisk pasta. Jeg elsker det. Det smager bare af sommer og sol!

Pesto er perfekt dyppe-tilbehør til de allerfleste retter ja f.eks. også til en rissalat 🙂

Velbekomme. Håber du synes om retten 🙂

Få flere lækre opskrifter på rissalater her:

1.

Rissalat med ærter, tomater & forårsløg - nem
Rissalat med forårsløg, ærter og cocktailtomater
Se opskriften her

2.

Rissalat med hamburgerryg fedtfattig opskrift
Sund rissalat med røget hamburgerryg og oreganodressing
Se opskriften her


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.