•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift

Det er weekend! Det er Römertopf-tid!

1 kilo koteletter på tilbud i supermarkedet betyder lækkert mørt mad i stegesoen – rigeligt til to dage eller mere. Skønt!

Menuen i dag var familiens gode “koteletter i rød sauce”, i dagens anledning peppet op med en ½ liter piskefløde fra fryseren (til overs fra  julens fløde-tilbuds-raid) og 1 kilo gulerødder. Jeg fik også brugt alle køleskabets halvtomme ketchup-flasker. Lidt beauvais- lidt karryketchup, lidt chiliketchup.

Det blev en lækker variant, med gulerødder i. Det var fint smagsmæssigt at få endnu flere grøntsager tilsat og jeg må indrømme, at den fuldfede piskefløde satte prikken over i’et. Jeg plejer at bruge Milda fløde light, men den sande flødevare kommer til sin ret hér. Und dig selv at bruge rigtigt fløde.DSC_1421Retten blev fantastisk lækker. Helt møre koteletter og en fantastisk lækker sauce med god kraftig smag af løg og persille, fornemt afrundet med den blødeste flødesmag.

En skøn opskrift på koteletter i Römertopf med løg, persille, gulerødder og tomatflødesauce.

Retten er oplagt at lave i stegesoen men du kan også lave den i et tildækket ildfast fad eller i en støbejernsgryde – som oftest kan de nemlig også gå i ovnen

Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift

Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
Møre koteletter i stegeso i tomat flødesovs
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Ret: Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
Kategori: Retter til Römertopf, stegeso og slow cooker
Keyword: flødesovs, koteletter i stegeso
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kilo svine- eller nakkekoteletter skær gerne koteletter af en hel nakkesteg
  • 6 store løg i tern jep der skal mange løg i retten
  • 1 kilo gulerødder i tern
  • 3 dl. mælk til at afkoge stegepanden med
  • ½ liter piskefløde
  • 500 ml ketchup f.eks. Beauvais
  • 4 spsk. paprika salt/peber
  • 4 spsk tørret persille eller en potte frisk

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand i 20 minutter. Fyld den nederste halvdel med vand og sænk den øverste halvdel ned oveni. Fyld også den med vand. Du skal bruge din største stegeso til denne ret.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Steg koteletter og krydr med salt/peber og paprika.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Imens koteletterne steger, snitter du løg og gulerødder.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Når koteletterne er færdigstegt, koges panden af med mælken.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Nu skal flødeblandingen laves. Brug en stor skål. Bland mælk, fløde, ketchup, løg, paprika, gulerødder og persille heri.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Bland alle ingredienserne sammen i skålen. Jeg brugte frysetørret persille. Rør godt. Det bliver en tyk tomatsovs.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Hæld vandet fra Römertopfen og fyld lidt af saucen i. Fordel koteletterne i saucen. Hæld lidt mere sauce ovenpå. Bliv sådan ved - lag på lag - indtil der ikke er mere plads i Römertopfen.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Der skal være minimum 2 cm op til kanten på Römertopfen (ellers risikerer du, at saucen bobler ud). Er der ikke plads nok i Römertopfen, fordeler du bare resten i en lille ildfast skål
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn i ca. 3 timer v. 150 grader varmluft.
    Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
  • Servér gerne ris til retten

Noter

Flødesovsen kan blive lidt tynd, men du kan tykne den ved at lade retten simre uden låg den sidste halve time eller ved at blande ½ brev kartoffelmospulver i fløde/ketchupblandingen.
Retten er fryseegnet
Retten kan laves i ildfast fad eller støbejernsgryde der kan sættes i ovnen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Møre koteletter i flødesovs med gulerødder og persille – en skøn ret til stegeso

DSC_1425 Imens koteletterne steger, snitter du løg og gulerødder.

Der er faktisk brugt mange løg og mange gulerødder i denne ret, så det er ikke kun usund flødesovs det hele. DSC_1428Gulerødder klæder retten rigtig godt 🙂DSC_1429

Jeg fik brugt et par halvtomme ketchupflasker. Brug også gerne de ketchupslanter du har? #stopmadspild Skyl tomatflaskerne med lidt vand, for at få det sidste ketchup med ud.DSC_1435Ketchup tænker du nok? Jamen jeg kan sige så meget som at det giver den lækreste smag til denne ret (og mange andre retter også). Jeg smager tit saucer til med ketchup. Jeg er slet ikke ketchup-forskrækket og tro mig, ketchup tryller denne ret ekstra lækker. DSC_1436 Det bliver en tyk tomatsauce. Det er en tynd og lidt mystisk sauce, med de store løgstykker, men fortvivl ej. Når saucen simrer sammen med koteletterne, koger den ind til den lækreste mest smagfulde sauce.  Du kan tage låget af stegesoen af den sidste halve time, så vil flødesovsen tykne lidt mere.DSC_1445 Der skal være minimum 2 cm op til kanten på Römertopfen (ellers risikerer du, at saucen bobler ud).

Er der ikke plads nok i Römertopfen, fordeler du bare resten i en lille ildfast skål, og tilbereder sammen med Römertopfen. DSC_1447Retten simrer i ovnen i ca. 3 timer v. 150 grader varmluft.

Servér retten med ris til eller oliestegte ovnkartofler.

Vi spiste ovnstegte kartofler til retten, nu ovnen alligevel var i gang. Jeg halverede kartofler, penslede med olie og dryssede med salt og lod kartoflerne bage med i ovnen i ca. 1½ time.DSC_1468Når jeg laver mad i Römertopfen, er jeg opmærksom på, at det er temmelig energitungt at lade ovnen varme så længe. Jeg bruger derfor som regel ovnen til andre retter imens. Det er jo det smarte med varmluft. Lav f.eks. kartoffeltilbehør, bag et brød eller en kage.

Hvis du ellers kan få stegetemperaturen til at passe, så er det alletiders idé og energibesparende at bruge ovnen imens Römertopfen alligevel steger. Kan du ikke få stegetemperaturen til at passe, så skru bare lige ovnen op/ned i den korte tid f.eks. småkager skal bage.

Jeg udnyttede ovnvarmen til ovnkartoflerne i dag.

I morgen skal vi have resten af den lækre kotelet-fløderet med ris til. Det hører sig ligesom bedre til og saucen passer lidt bedre til ris, da den bliver lidt tynd.

Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du tage låget af Römertopfen den sidste halve time så den koger lidt ekstra ind. Du kan også drysse lidt kartoffelmospulver i retten inden du sætter den i ovnen. Det var et fantastisk godt og tip jeg fik af en trofast læser her på bloggen. Det er bare en drøngod idé. Fedt at slippe for at hælde saucen op i en gryde og efterjævne. TAK 🙂DSC_1471 Efter ca. 3 timer så løfter du låget af. Den himmelske duft breder sig. Det er en FANTASTISK lækker ret!

Nu er det på tide at råbe “VÆRSGO'” til familien.

Obs. Bringer lige en advarsel: Når du serverer mad i Römertopfen skal du altid huske at sætte den på en bordskåner. Hvis du sætter den på en kold bordplade så kan stegesoen knække. DSC_1473Lækre møre koteletter i tomat flødesovs med en særligt god smag af gulerødder, ketchup, løg og persille. Hertil oliestegte ovnkartofler.

Römertopfen did it again. Kom, så og sejrede. Det går aldrig galt i en stegeso

Bliver denne ret mon også en succes i din familie? 🙂

Hov! Der var jo også dessert på menuen i dag. Løfter sløret for den lækre dessert. Vaniljefromage med den lækreste gourmet kirsebærsauce tilovers fra julen.

Uhm. Sikke en skøn menu! DSC_1499

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •