Det er weekend! Det er Römertopf-tid!
1 kilo koteletter på tilbud i supermarkedet betyder lækkert mørt mad i stegesoen – rigeligt til to dage eller mere. Skønt!
Menuen i dag var familiens gode “koteletter i rød sauce”, i dagens anledning peppet op med en ½ liter piskefløde fra fryseren (til overs fra julens fløde-tilbuds-raid) og 1 kilo gulerødder. Jeg fik også brugt alle køleskabets halvtomme ketchup-flasker. Lidt beauvais- lidt karryketchup, lidt chiliketchup.
Det blev en lækker variant, med gulerødder i. Det var fint smagsmæssigt at få endnu flere grøntsager tilsat og jeg må indrømme, at den fuldfede piskefløde satte prikken over i’et. Jeg plejer at bruge Milda fløde light, men den sande flødevare kommer til sin ret hér. Und dig selv at bruge rigtigt fløde.Retten blev fantastisk lækker. Helt møre koteletter og en fantastisk lækker sauce med god kraftig smag af løg og persille, fornemt afrundet med den blødeste flødesmag.
En skøn opskrift på koteletter i Römertopf med løg, persille, gulerødder og tomatflødesauce.
Retten er oplagt at lave i stegesoen men du kan også lave den i et tildækket ildfast fad eller i en støbejernsgryde – som oftest kan de nemlig også gå i ovnen
Koteletter i stegeso med tomat & fløde opskrift
Ingredienser
- 1 kilo svine- eller nakkekoteletter skær gerne koteletter af en hel nakkesteg
- 6 store løg i tern jep der skal mange løg i retten
- 1 kilo gulerødder i tern
- 3 dl. mælk til at afkoge stegepanden med
- ½ liter piskefløde
- 500 ml ketchup f.eks. Beauvais
- 4 spsk. paprika salt/peber
- 4 spsk tørret persille eller en potte frisk
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand i 20 minutter. Fyld den nederste halvdel med vand og sænk den øverste halvdel ned oveni. Fyld også den med vand. Du skal bruge din største stegeso til denne ret.
- Steg koteletter og krydr med salt/peber og paprika.
- Imens koteletterne steger, snitter du løg og gulerødder.
- Når koteletterne er færdigstegt, koges panden af med mælken.
- Nu skal flødeblandingen laves. Brug en stor skål. Bland mælk, fløde, ketchup, løg, paprika, gulerødder og persille heri.
- Bland alle ingredienserne sammen i skålen. Jeg brugte frysetørret persille. Rør godt. Det bliver en tyk tomatsovs.
- Hæld vandet fra Römertopfen og fyld lidt af saucen i. Fordel koteletterne i saucen. Hæld lidt mere sauce ovenpå. Bliv sådan ved - lag på lag - indtil der ikke er mere plads i Römertopfen.
- Der skal være minimum 2 cm op til kanten på Römertopfen (ellers risikerer du, at saucen bobler ud). Er der ikke plads nok i Römertopfen, fordeler du bare resten i en lille ildfast skål
- Sæt Römertopfen i en kold ovn i ca. 3 timer v. 150 grader varmluft.
- Servér gerne ris til retten
Noter
Møre koteletter i flødesovs med gulerødder og persille – en skøn ret til stegeso
Imens koteletterne steger, snitter du løg og gulerødder.
Der er faktisk brugt mange løg og mange gulerødder i denne ret, så det er ikke kun usund flødesovs det hele. Gulerødder klæder retten rigtig godt 🙂
Jeg fik brugt et par halvtomme ketchupflasker. Brug også gerne de ketchupslanter du har? #stopmadspild Skyl tomatflaskerne med lidt vand, for at få det sidste ketchup med ud.Ketchup tænker du nok? Jamen jeg kan sige så meget som at det giver den lækreste smag til denne ret (og mange andre retter også). Jeg smager tit saucer til med ketchup. Jeg er slet ikke ketchup-forskrækket og tro mig, ketchup tryller denne ret ekstra lækker.
Det bliver en tyk tomatsauce. Det er en tynd og lidt mystisk sauce, med de store løgstykker, men fortvivl ej. Når saucen simrer sammen med koteletterne, koger den ind til den lækreste mest smagfulde sauce. Du kan tage låget af stegesoen af den sidste halve time, så vil flødesovsen tykne lidt mere.
Der skal være minimum 2 cm op til kanten på Römertopfen (ellers risikerer du, at saucen bobler ud).
Er der ikke plads nok i Römertopfen, fordeler du bare resten i en lille ildfast skål, og tilbereder sammen med Römertopfen. Retten simrer i ovnen i ca. 3 timer v. 150 grader varmluft.
Servér retten med ris til eller oliestegte ovnkartofler.
Vi spiste ovnstegte kartofler til retten, nu ovnen alligevel var i gang. Jeg halverede kartofler, penslede med olie og dryssede med salt og lod kartoflerne bage med i ovnen i ca. 1½ time.Når jeg laver mad i Römertopfen, er jeg opmærksom på, at det er temmelig energitungt at lade ovnen varme så længe. Jeg bruger derfor som regel ovnen til andre retter imens. Det er jo det smarte med varmluft. Lav f.eks. kartoffeltilbehør, bag et brød eller en kage.
Hvis du ellers kan få stegetemperaturen til at passe, så er det alletiders idé og energibesparende at bruge ovnen imens Römertopfen alligevel steger. Kan du ikke få stegetemperaturen til at passe, så skru bare lige ovnen op/ned i den korte tid f.eks. småkager skal bage.
Jeg udnyttede ovnvarmen til ovnkartoflerne i dag.
I morgen skal vi have resten af den lækre kotelet-fløderet med ris til. Det hører sig ligesom bedre til og saucen passer lidt bedre til ris, da den bliver lidt tynd.
Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du tage låget af Römertopfen den sidste halve time så den koger lidt ekstra ind. Du kan også drysse lidt kartoffelmospulver i retten inden du sætter den i ovnen. Det var et fantastisk godt og tip jeg fik af en trofast læser her på bloggen. Det er bare en drøngod idé. Fedt at slippe for at hælde saucen op i en gryde og efterjævne. TAK 🙂 Efter ca. 3 timer så løfter du låget af. Den himmelske duft breder sig. Det er en FANTASTISK lækker ret!
Nu er det på tide at råbe “VÆRSGO'” til familien.
Obs. Bringer lige en advarsel: Når du serverer mad i Römertopfen skal du altid huske at sætte den på en bordskåner. Hvis du sætter den på en kold bordplade så kan stegesoen knække. Lækre møre koteletter i tomat flødesovs med en særligt god smag af gulerødder, ketchup, løg og persille. Hertil oliestegte ovnkartofler.
Römertopfen did it again. Kom, så og sejrede. Det går aldrig galt i en stegeso
Bliver denne ret mon også en succes i din familie? 🙂
Hov! Der var jo også dessert på menuen i dag. Løfter sløret for den lækre dessert. Vaniljefromage med den lækreste gourmet kirsebærsauce tilovers fra julen.