•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovnSøndag. Solskin. Søndagsrengøring. Simremad. Skønt at fylde sin stegeso, og kunne ile ud på terrassen og hyggelæse i solen, imens maden laver sig selv.

Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf!

Dagens ret til Römertopfen er: kyllingebryst med porrer, majs, bacon, champignon, ost, fløde og et par gulerødder.

En rigtig nem og lækker måde at tilberede kyllingefilet i ovn på. DSC_8916Kyllingen bliver saftig og lækker og får smag af de andre ingredienser og det smarte er, at alt laves færdigt i et og samme fad. Mørt og lækkert kød, der smagte skønt med ris til.

Familien jublede 🙂

Har du ikke en stegeso eller Römertopf, som den også kaldes, så kan retten fint tilberedes i et almindeligt ildfast fad evt. tildækket med stanniol. Du kan også bruge en slow cooker/crock pot.DSC_8932

Her kommer opskriften på kyllingebryst med bacon og porrer i Römertopf:

Kyllingebryst i stegeso – nem kyllingefilet i ovn

Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
Stegesoen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Keyword: kyllingebryst i stegeso, kyllingefilet i ovn
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg kalkunbryst eller kyllingeinderfilet kalkunbryst kan også bruges - skær det i små stykker
  • 125 gram bacon
  • 3-5 porrer fintsnittede
  • 500 gram champignon eller 1 glas
  • 3-400 gram majs 1 stor dåse
  • 2 gulerødder
  • 200 gram ost gerne mozzarella eller Havarti
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand. Fyld begge halvdele.
  • Svits bacon og champignon.
  • Snit porrerne og læg porreskiverne i Römertopfen.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tilsæt bacon, majs og champignon.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Krydr kyllingebrysterne godt på begge sider.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Læg kyllingebrysterne på toppen af fyldet i Römertopfen.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tilsæt fløde. Kog panden af med lidt vand, og tilsæt også stegeskyen til Römertopfen. Skyl også flødekartonen, så du får det sidste fløde med.
  • Tilsæt ost. Skær i skiver og læg osten på toppen.
  • Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Tag evt. låget af nogle minutter til sidst og lad kyllingen få lidt farve
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn
  • Servér retten med ris til
    Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn

Noter

Retten kan laves i et tildækket ildfast fad. 
Retten kan også laves i slow cooker / Crockpot - gå efter en tilberedningstid på 3-4 timer v. low
Retten er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Kyllingebryst i stegeso – nem og lækker kyllingefilet i ovn. Simremad når det er bedst

 DSC_8940

Tilsæt også gerne et par gulerødder eller hvad du nu ellers har i grøntsagsskuffen og en dåse majs.Kyllingebryst i stegeso - nem kyllingefilet i ovn Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve, hvis du undrer dig over udseendet her. DSC_8924Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
DSC_8938Stil evt. stegeso på en bageplade med bagepapir. Når man tilbereder retter med fløde, synes jeg der er en tendens til at fløden bobler ud af alle sprækker på stegesoen, så vær gerne forberedt

Retten duftede fantastisk og den så også himmelsk ud. Uhm familien ventede forventningsfuldt.
DSC_8942Nem og og lækker simremad.

Mørt kyllingebryst og lækre grønsager og en lækker flødesovs – en ægte Römertopf-succes.
DSC_8950 Mørt kød, lækre smagfulde grøntsager.

Jeg kogte en halv pose ris til. Skønt når der er nemme madrester til dagen efter, der hurtigt kan lunes i mikrobølgeovnen sådanne dage.DSC_8952


  •  
  •  
  •  
  •  
  •