Römertopfen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer

DSC_8927Søndag. Solskin. Søndagsrengøring. Simremad. Skønt at fylde sin Römertopf, og kunne ile ud på terrassen og hyggelæse i solen, imens maden laver sig selv.

Fantastisk opfindelse, sådan en Römertopf!

Dagens ret til Römertopfen er: kyllingebryst med porrer, majs, bacon, champignon ost, fløde og et par gulerødder.

Her kommer opskriften på kyllingebryst med bacon og porrer i Römertopf: 

Römertopfen fyldes med kyllingebryst, fløde, bacon, ost, porrer
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 stykker kyllingebryst eller et kalkunbryst skåret i skiver
  • 1 pakke bacon
  • 3-5 porrer fintsnittede
  • 1 glas champignon
  • 1 dåse majs
  • Et par gulerødder
  • 200 gram ost gerne mozzarella eller Havarti
  • ½ liter fløde gerne madlavningsfløde

Sådan gør du

  • Sæt Römertopfen i blød i vand. Fyld begge halvdele.
  • Svits bacon og champignon. Gem vandet fra champignonerne og put det i Römertopfen senere.
  • Snit porrerne og læg porreskiverne i Römertopfen.
  • Tilsæt bacon og champignon.
  • Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve.
  • Krydr kyllingebrysterne godt på begge sider.
  • Læg kyllingebrysterne på toppen af fyldet i Römertopfen.
  • Tilsæt fløde. Kog panden af med lidt vand, og tilsæt også stegeskyen til Römertopfen. Skyl også flødekartonen, så du får det sidste fløde med.
  • Tilsæt ost. Skær i skiver og læg osten på toppen.
  • Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.

 DSC_8940DSC_8915 DSC_8916Tilsæt også gerne et par gulerødder eller hvad du nu ellers har i grøntsagsskuffen. og en dåse majs.DSC_8922 Svits imens kyllingebrysterne. Jeg klippede dem over i halve, hvis du undrer dig over udseendet her. DSC_8921DSC_8924DSC_8932Læg låget på Römertopfen. 2 timer ved 150 grader varmluft.
DSC_8938Stil evt. Römertopfen på en bageplade med bagepapir. Når man tilbereder retter med fløde, synes jeg der er en tendens til at fløden bobler ud af alle sprækker på Römertopfen. Det skete også her. Øv, hvorfor mon?

Men uanset flødens fordampning, så duftede retten fantastisk og den så også himmelsk ud.
DSC_8942Uhm! Lækker og farvestrålende mad. Mørt kyllingebryst og lækre grønsager, men flødesaucen? Hvad blev der lige af den? En halv liter var pist væk og fordampet. Øv Smagen fejlede intet, men øv savnede den forsvundne sauce!
DSC_8950Uanset sauce eller ikke, så var også denne Römertopf-ret en succes. Mørt kød, lækre smagfulde grøntsager. Uhm!

Jeg kogte en halv pose ris til. Skønt når der er nemme madrester til dagen efter. Mandag er nemlig min lange dag på job. Er først hjemme 19.30. Skal lige vænne mig til de dér aften- og weekendvagter! Skønt med nem lækker restemad, der hurtigt kan lunes i mikrobølgeovnen sådanne dage.

See you. Frisk på en ny uge? Jeg prøver at booste noget energi frem i min krop ved at gå tidligt i seng. Alle kneb gælder 🙂DSC_8952

Mere inspiration

28
Skriv en kommentar

13 Kommentar tråde
15 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
12 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Heidi Jensen

Hvor mange porre bruger du?

Marie

Lige til info, stegesoen kan sagtens komme i varm oven, den skal blot stå i vand 1 time inden. Det har jeg altid gjort og den er endnu ikke knækket

Dorte

Står stegesoen i ovnen mens den varmer op?

Karina

Hejsa, vil prøve denne ret. Men kan se du skrive man skal gemme vandet fra champignonerne og tilsætte det senere. Men kan ikke se hvornår du tilføre det?

Bente

Hej
Et hurtig spørgsmål hvor mange porre skal der i retten? ?
Mvh Bente

Ann Marie Berggren

Hej Gitte.
Købte en Rømertopf for et år siden men først nu har jeg taget mig sammen til at prøve den! Jeg har med glæde læst dine mange opskrifter med Rømertopf -retter og nu skulle det være! Kyllingebryst med porrer og bacon var én af de retter jeg havde lyst til at prøve. Glæder mig til at smage om en times tid! Tak for en rigtig god side med mange spændende opskrifter!
Hilsen Ann Marie

Heidi Larsen

Hejsa..
Din opskrift lyder super lækker og skal da afprøves.. blot et lille men 🙂 går da ud fra at der nok har sneget sig en lille skrivefejl ind da du i din ingrediens liste har skrevet 8 stk Kalkunbryst…. som der nok også kan bruges, men lige nu så er overskriften jo misvisende… hehe 🙂
Ville nu blot lige gøre dig opmærksom på det.. ingen kritik.. 😉
Venlig Hilsen Heidi

Mikkel

Hej Gitte

Godt råd: du skal bruge anden væske (boullion, vin, vand) i det meste af stegetiden. Fløden skal ikke før de sidste 20/30 minutter. Så få din sovs.

Vh
Mikkel

Heidi

Hej Gitte
Uhm lækker inspiration 🙂 udskiftede bacon og champignon med gulerødder, kogte panden af med en del karry og kokosmælk og tilsatte madlavningsfløde 🙂 det blev super lækkert og cremet og masser af sauce 🙂
Tak for en super blog 🙂
Hilsen Heidi

Linda Skovgaard

Hej Gitte,

Ærgerlig at energien ikke nåede frem 😉

Jeg har købt kyllingeinderfilet i ABC Lavpris http://abc-lavpris.dk/
Men jeg er bange for du har langt til nærmeste ABC?
I aften skal vi prøve gryderetten 🙂

Mvh. Linda

Linda Skovgaard

Hej Gitte,

Tirsdag-energi er hermed afsendt 😉

Mange tak for hurtigt svar! Har fundet frossen kyllingeinderfilet til 16,67 kr. pr. kilo!
Det må da være oplagt til sådan en gryderet 🙂 Uhh glæder mig allerede til at lave den, og ikke mindst spise den!

Linda Skovgaard

Hej Gitte,
Uhm det lyder godt 🙂
Har du nogen ide om ca. hvor mange gram kylling der var?
Tænker en hvidløgs friskost kan bruges istedet for havarti?
Det har vi nemlig altid i køleskabet..
Ønsker dig god mandags-energi og god fornøjelse med dit nye job 🙂

A + K = ♥

Lækkert og efterårsagtigt – jeg elsker alt-i-en-gryde 😀

– Anne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer