Scones med havregryn. Her får du opskriften på sunde, grove scones med havregryn. Nemme boller bagt uden gær og de mætter godt p.g.a. fibre fra havregrynene.
Hvorfor er det nu lige, at det er smart at bage scones?

Jamen det er jo fordi, at det er det nemmeste bagværk man kan bage. Dejen kan røres sammen på 5 minutter og den skal slet ikke hæve.
Scones til eftermiddagsteen er derfor det mest impulsive bagværk du kan bage.
Du kan også sagtens nå at bage dem til morgenkaffen. Det er klart hurtigere, end at køre til bageren og de fylder også bedre i maven, end bagerbrød.
Jeg har bagt scones mange gange og du kan finde en del opskrifter på bloggen efterhånden. Få mere inspiration nederst i dette indlæg.
De scones du skal høre om i dag, er en variant med havregryn – skønne scones – og mættende som en god grovbolle.
Ingredienserne er få og med garanti nogle du har hjemme i dit køkken, vil jeg tro, så bare sæt i gang. 🙂
Jeg har brugt 5 dl tykmælk i dejen, fordi vi lige havde en rest og det gør scones’ene ekstra saftige og smagfulde.
Du kan bruge alle slags surmælksprodukter eller mælk/kærnemælk eller hvad du nu ellers har på lager. Bruger du mælk kan det være, at du skal bruge lidt ekstra mel.
Når du bruger surmælksprodukter bliver bagværk ekstra saftigt/svampet og du kan nøjes med mindre fedtstof. Jeg tænker du også sagtens kan udelade eller nøjes med mindre smør i disse ?
Scones er et oplagt weekendbage-projekt eller et projekt en eftermiddag du er tidligt hjemme måske? Får du gæster til brunch, vil de også være oplagte.
Opskriften på de lækre scones kommer lige her:
Scones med havregryn – opskrift på grove sunde scones

Ingredienser
Scones dej:
- 150 gram havregryn ca. 5 dl
- 300 gram hvedemel ca. 5 dl
- 40 gram sukker
- 1 spsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 5 dl tykmælk/yoghurt naturel/A38/creme fraiche ell. lign. Mælk kan også bruges.
- 50 gram smør gerne blødt. Jeg tænker du sagtens kan udelade eller nøjes med mindre smør?
Pensling og drys:
- 2-3 spsk tykmælk eller andet surmælksprodukt
- havregryn kan udelades eller erstattes med sesam, græskarkerner, chiafrø el. lign.
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser, men gem lidt mel til senere æltning. Smuldr smørret i og bland tykmælken i.

- Ælt dejen og tilsæt mel, til dejen ikke længere hænger i fad og fingre. Dejen kan æltes med håndkraft eller røres med røremaskine.

- Form små boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med tykmælk/mælk og drys med f.eks. havregryn, sesam, græskarkerner.

- Bag scones'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune, også under bunden.

- Så er dine scones klar til servering.

- Nydes lune med smør, ost, syltetøj, pålægschoklade eller hvad du nu har lyst til.

Noter
Scones er allerbedst på bagedagen, men kan lunes i mikroovn dagen eller efter optøning.
Du kan tilsætte grofthakket chokolade, revet æble eller moset banan til dine scones
Nemme boller uden gær. På under ½ time, kan du have en brødkurv fyldt med lækre scones.
Perfekt til den hurtige, spontane idé, en dag I kommer frysende, kolde hjem måske? Scones er geniale til en kop varm kakao også.
Hjemmebag kan altså gøre noget ved os. Duften, varmen, hyggen og stemmingen.
Med scones er det hurtigt at trylle en hyggelig atmosfære i hjemmet. Det trick vil jeg gerne videregive til dig, men mon ikke du allerede kender det i forvejen? 🙂
Vi nød de lune scones varme med smeltende smør, en iskold eftermiddag.
Nyd dem med smør alene, men de smager også skønt med ost på, pålægschokolade eller syltetøj. Uhm <3
Det er lynhurtigt at bage en portion scones – og her kan du se lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut.
Sådan laver du de nemme scones med havregryn. Se billederne her:
Et fad grove scones er klar til servering. Lune, lækre og mættende.

Skynd dig at hidkalde familien, når scones’ene kommer varme ud af ovnen.
Det er vigtigt at I kan nå at smage smørret smelte. 🙂
Prøv også disse æblescones med revet æble, scones med rabarber eller disse scones med chokolade.
Man kan også lave kanelscones – prøv disse, der er lavet i airfryer.
God fornøjelse med bageriet til dig. Jeg håber og tror på, at I bliver vilde med dem hjemme hos jer 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på scones her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.









Det er bare de bedste scones, jeg har smagt 🙂
Bruger kun denne opskrift nu.
Jeg tilsætter 1-2 tsk kardemomme samt ca 1 spsk revet citronskal og så bruger jeg halvt bagepulver og halvt natron. I stedet for smør bruger jeg kokosolie.