Biscotti med tranebær og marcipan. I dag får du opskriften på sprøde cantuccini.
Uhm sprøde italienske småkager – de er altså bare nogle af mine yndlingskager.
Ideen til dagens kager opstod fordi vi lige havde en rest marcipan i overskud og en pose tranebær i køkkenskabet. Ideerne begyndte straks at pible.
Jeg ville gerne lave lidt sundere kager i dag og derfor blev det biscotti, eller cantuccini, som de også kaldes. Disse kager er nemlig (næsten) fedtfattige. Småkagerne bliver særligt sprøde og nogle gange kan det være en fordel lige at dyppe dem i kaffen eller teen.
Biscotti er italienske småkager og biscotti betyder “dobbelt bagt”.
Småkagernes sprødhed opstår, fordi kagerne er bagt to gange. Først skal de bages som stænger, skæres ud og herefter bages igen, så de tørrer.
Jeg tænkte, at biscotti ville blive gode med sød marcipan i. I forvejen er der jo mange mandler i. Faktisk kaldes småkagerne jo også for mandelsmåkager. Der skal næsten mandler i biscotti jo. 🙂
Mandler, marcipan og tranebær var et virkelig godt mix.
Min datter har allerede sagt : “Det er bare nogle lækre kager mor! Nu tager du vel ikke dem allesammen med på arbejde, vel?”.
Det var et rigtigt godt tegn. Værre er det, når børnene ønsker at jeg forærer kagerne væk 😀
Kagerne er rigtigt nemme at lave og du får opskriften lige her. Nederst i dette indlæg, kan du få flere lækre opskrifter på biscotti.
Biscotti med tranebær & marcipan – få en god nem opskrift på sprøde cantuccini hér:
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram hele mandler
- 200 gram marcipan
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 spsk smeltet smør ca. 40 gram (kan erstattes med vand, citronsaft, appelsinsaft ell. lign.).
- 50-75 gram tørrede tranebær - kan udelades eller erstattes med tørrede bær eller tørret frugt
Sådan gør du
- Bland de tørre ingredienser
- Tilsæt mandler, æg og marcipan i tern. Tilsæt også tranebær
- Dejen bliver hård, tung og fast at røre, så brug gerne din køkkenmaskine, hvis du har sådan én. Ellers kan du bruge dejkrogene på din elpisker.
- Hvis dejen bliver for smuldrende, så kan du samle den med lidt vand eller lidt sirup.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form dejen til lange stænger. Tril "pølser"/saml dem med fingrene og læg dem på bagepladen. Tryk stængerne lidt flade inden bagningen.
- Bag kagerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Tag bagepladen ud og skær nu dine biscotti ud i 1-2 cm stykker på skrå.
- Sluk ovnvarmen og lad nu dine biscotti tørre i eftervarmen, gerne natten over.
- Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
Noter
Sprøde italienske mandelsmåkager, du kan peppe op med alle mulige lækkerier – har her jeg brugt mandler, tranebær og marcipan
Fremgangsmåden er enkel. De tørre ingredienser blandes, mandlerne puttes i, æg og marcipanstykker tilsættes til sidst. Tranebær tilsatte jeg til sidst.
Man kunne bruge grofthakket hvid eller mørk chokolade. Det ville være lækkert. Du kan også tilsætte julekrydderier? Så vil du have tryllet lækre julebiscotti.
Utroligt nemme kager at bage og næsten uden fedtstof. Jeg brugte lidt smør, men det kan du erstatte med appelsinsaft eller citronsaft.En røremaskine er rigtig god at bruge til denne dej, ellers så brug dejkrogene på elpiskeren. Dejen bliver meget sej og tung at røre.
Lækkert med hele mandler i kager.
Biscotti betyder “dobbelt-bagt”. Det betyder at kagerne skal en tur i ovnen igen for at tørre. De skal jo blive knasende sprøde.
Jeg plejer at lade kagerne tørre i ovnen til næste morgen, i den stadigt lidt lune ovn.
Kagerne kan godt blive ret hårde, men biscotti skal være tørre/hårde. Pas på tænderne. Dyp dem gerne i kaffen eller teen.
Rigtig god fornøjelse med dine kager. Jeg håber du også vil blive vild med dem.
Her kan du se nogle af bloggens andre lækre opskrifter på biscotti / cantuccini:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.