Biscotti med tranebær og marcipan. I dag får du opskriften på sprøde cantuccini.

Uhm sprøde italienske småkager – de er altså bare nogle af mine yndlingskager.

Ideen til dagens kager opstod fordi vi lige havde en rest marcipan i overskud og en pose tranebær i køkkenskabet. Ideerne begyndte straks at pible.

Jeg ville gerne lave lidt sundere kager i dag og derfor blev det biscotti, eller cantuccini, som de også kaldes. Disse kager er nemlig (næsten) fedtfattige. Biscotti med tranebær og marcipan - cantucciniSmåkagerne bliver særligt sprøde og nogle gange kan det være en fordel lige at dyppe dem i kaffen eller teen.

Biscotti er italienske småkager og biscotti betyder “dobbelt bagt”.

Småkagernes sprødhed opstår, fordi kagerne er bagt to gange. Først skal de bages som stænger, skæres ud og herefter bages igen, så de tørrer.Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Jeg tænkte, at biscotti ville blive gode med sød marcipan i. I forvejen er der jo mange mandler i. Faktisk kaldes småkagerne jo også for mandelsmåkager. Der skal næsten mandler i biscotti jo. 🙂

Mandler, marcipan og tranebær var et virkelig godt mix. Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Min datter har allerede sagt : “Det er bare nogle lækre kager mor! Nu tager du vel ikke dem allesammen med på arbejde, vel?”.

Det var et rigtigt godt tegn. Værre er det, når børnene ønsker at jeg forærer kagerne væk  😀

Kagerne er rigtigt nemme at lave og du får opskriften lige her. Nederst i dette indlæg, kan du få flere lækre opskrifter på biscotti.Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Biscotti med tranebær & marcipan – få en god nem opskrift på sprøde cantuccini hér:

Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini
Sprøde italienske mandelsmåkager, fedtfattige
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Biscotti med tranebær & marcipan - cantuccini
Portioner: 80 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 250 gram sukker
  • 3 æg
  • 150 gram hele mandler
  • 200 gram marcipan
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk smeltet smør ca. 40 gram (kan erstattes med vand, citronsaft, appelsinsaft ell. lign.).
  • 50-75 gram tørrede tranebær - kan udelades eller erstattes med tørrede bær eller tørret frugt

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser
  • Tilsæt mandler, æg og marcipan i tern. Tilsæt også tranebær
    Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini
  • Dejen bliver hård, tung og fast at røre, så brug gerne din køkkenmaskine, hvis du har sådan én. Ellers kan du bruge dejkrogene på din elpisker.
    Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini
  • Hvis dejen bliver for smuldrende, så kan du samle den med lidt vand eller lidt sirup.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Form dejen til lange stænger. Tril "pølser"/saml dem med fingrene og læg dem på bagepladen. Tryk stængerne lidt flade inden bagningen.
    Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini
  • Bag kagerne ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft. Tag bagepladen ud og skær nu dine biscotti ud i 1-2 cm stykker på skrå.
    Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini
  • Sluk ovnvarmen og lad nu dine biscotti tørre i eftervarmen, gerne natten over.
    Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini
  • Lad kagerne afkøle helt, før du putter dem i kagedåse.
    Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Noter

Biscotto kan holde sig i tætsluttende kagedåse i ugevis, men de er spist længe før.
Smeltet smør kan erstattes med appelsinsaft eller citronsaft
Tilsæt evt. grofthakket mørk chokolade eller hvid chokolade.
Du kan tilsætte julekrydderier eller kakao, så det bliver chokoladebiscotti.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde italienske mandelsmåkager, du kan peppe op med alle mulige lækkerier – har her jeg brugt mandler, tranebær og marcipanBiscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Fremgangsmåden er enkel. De tørre ingredienser blandes, mandlerne puttes i, æg og marcipanstykker tilsættes til sidst. Tranebær tilsatte jeg til sidst.

Man kunne bruge grofthakket hvid eller mørk chokolade. Det ville være lækkert. Du kan også tilsætte julekrydderier? Så vil du have tryllet lækre julebiscotti.

Utroligt nemme kager at bage og næsten uden fedtstof. Jeg brugte lidt smør, men det kan du erstatte med appelsinsaft eller citronsaft.Biscotti med tranebær og marcipan - cantucciniEn røremaskine er rigtig god at bruge til denne dej, ellers så brug dejkrogene på elpiskeren. Dejen bliver meget sej og tung at røre.Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

 

Lækkert med hele mandler i kager. Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Biscotti betyder “dobbelt-bagt”. Det betyder at kagerne skal en tur i ovnen igen for at tørre. De skal jo blive knasende sprøde.

Jeg plejer at lade kagerne tørre i ovnen til næste morgen, i den stadigt lidt lune ovn.

Kagerne kan godt blive ret hårde, men biscotti skal være tørre/hårde. Pas på tænderne. Dyp dem gerne i kaffen eller teen.

Rigtig god fornøjelse med dine kager. Jeg håber du også vil blive vild med dem. Biscotti med tranebær og marcipan - cantuccini

Her kan du se nogle af bloggens andre lækre opskrifter på biscotti / cantuccini:

1.

Biscotti med kakao og hasselnødder - opskrift
Lækre sprøde kakaobiscotti med hasselnødder - næsten sukkerfri version
Se opskriften her

2.

Biscotti med appelsin, mandler og kakao
Sprøde italienske mandelsmåkager med mandler, appelsin og kakao
Se opskriften her
Biscotti med appelsin og kakao - julebiscotti

3.

Biscotti med mandler, chokolade og kirsebær - opskrift
Sprøde italienske mandelsmåkager med kirsebær og chokolade
Se opskriften her
Biscotti med mandler chokolade og kirsebær

4.

Biscotti med mandler, appelsin og abrikos
Biscotti med kakaosmag, appelsin og appelsin er skønne sprøde italienske småkager 
Se opskriften her
Biscotti med kakaosmag, appelsin og abrikos

5.

Biscotti med mandler & chokolade julebiscotti
Sprøde julebiscotti med mandler, chokolade og krydderier
Se opskriften her
Biscotti med mandler, chokolade og julefornemmelser

6.

Nutella småkager - opskrift på lækre biscotti
Sprøde lækre småkager med Nutella
Se opskriften her
Biscotti med nutella - sprøde lækre småkager

7.

Biscotti med marcipan - italienske småkager
Sprøde italienske mandelsmåkager med marcipan, mandler, chokolade og appelsin
Se opskriften her
Biscotti med marcipan - italienske småkager

8.

Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.
Chokoladebiscotti med appelsin, tranebær, mandler.choko
Se opskriften her

9.

Biscotti med chokolade nem fedtfattig opskrift
Fedtfattige chokolade biscotti
Se opskriften her