Småkager med peanuts. I dag får du opskriften om lækre cookies med peanuts. De er kun lavet med æggeblommer. Nemme og sprøde cookies.
Salte småkager med peanuts klar på et kvartér?
Jamen det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men tro mig, det passer. Du kan lave disse kager med få enkle ingredienser.
Fra start til slut, går der ikke mange minutter før du kan servere disse sprøde småkager.
Skønne peanutskager til dine gæster, familie eller bare dig selv, hvis du nu akut skulle være blevet lækkersulten. Det kan jo ske 🙂
Cookies’ene er en gammel kending på bloggen.
En opskrift jeg tit vender tilbage til, fordi den simpelthen bare er så nem. En genial opskrift, hvis man lige har et par æggeblommer i overskud.
Dejen kan røres sammen på få minutter. Kagerne skal bare sættes på bagepladen med to teskeer og bages i få minutter. Nemmere bliver det ikke.
Opskriften på kagerne får du lige her:
Småkager med peanuts og æggeblommer – få en god opskrift lige her
Ingredienser
- 60 gram smeltet smør
- 2 æggeblommer 1 bæger pasteuriserede, hvis du har
- 100 gram flormelis 2 dl
- 2 tsk. vaniljesukker
- 90 gram mel 1½
- ½ tsk. natron
- 60 gram peanuts - salte mandler eller andre nødder kan også bruges. Nødder kan også udelades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Bland flormelis med vanillesukker. Tilsæt smeltet smør (smelt det få sekunder i mikroovnen)
- Tilsæt æggeblommer
- Bland natron i melet og tilsæt også det. Dejen kan røres sammen med ske
- Tilsæt peanuts og rør godt, så peanuts'ene fordeles godt i dejen
- Sæt cookies'ene på bagepladen med to teskeer. Lav dem små og lav afstanden stor, da kagerne flyder en del ud. Der bliver ca. 30-40 kager og der kan være ca. 20 på en bageplade.
- Bag kagerne 7-8 minutter ved 175 grader varmluft. De hæver godt op og falder derefter sammen og bliver helt flade. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne.
- Kagerne bliver helt knasende sprøde, når de er afkølet helt
- Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse. De kan holde sig 1-2 uger, men de er med garanti spist længe før.
Noter
Du kan sagtens bruge andre nødder/mandler til kagerne.
Nødder kan også helt udelades.Sprøde lækre cookies med peanuts og vanilje, klar på et kvartér og SÅ lækre!
Man tror det er lyv, at de lækre kager kan laves på et kvartér, men det passer altså.
De kager må du prøve. Put gerne de nødde-lækkerier i du lige har i dine køkkenskabe og skuffer.
Småkagerne kan laves med alle slags nødder eller andre lækker som f.eks. skumfiduser, lakridsstykker eller grofthakket chokolade.
Uhm – jeg elsker bare salte småkager.
En rigtig god undskyldning for at bage en portion lækre småkager og så putte salte peanuts i, synes du ikke?
Jeg er stor fan af at putte peanuts i kager og lækre godter. Alle mine opskrifter med peanuts, har jeg samlet i et indlæg til dig her – kig du bare med, hvis du også er peanuts fan.
Faktisk så er peanuts også ret billige at bage med, i forhold til andre nødder.
De salte jordnødder giver en rigtig god smag til kager. Spring du bare på.
Småkagedåsen er nu fyldt med lækre sprøde cookies med peanuts. Vi må se hvor længe de holder.
Hvis de får lov, kan de snildt holde sig i 1-2 uger, men mon ikke de er spist længe før?
Smart med gode kager i kagedåsen, hvis nu der lige skulle droppe naboer eller gæster forbi i sommerhuset.
God fornøjelse med småkagerne til dig – jeg håber også de bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på kager med peanuts her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.