Snickerskage med karamel og peanuts. Sikke en skøn kage du skal høre om i dag. En totalt overdådig kage vi bagte i ferien.
Hvis du elsker Snickers chokoladebar, så vild du elske kagen, du får opskriften på i dag.
Pinsen er slut og det har været nogle helt fantastiske fridage. Solskin, milde vinde. Eksploderende blomsterflor i haven.
Insisterende fuglefløjt. Langsom puls, hyggelæsning, middagslure, grillhygge, vennevisit og…….selvfølgelig kagebag.
SKØNT! Elsker foråret for alt det skønne. Farverne og fridagene.
Glæden og energien der genfinder sig i kroppen efter en lang lang vinter. Overskuddet er stort og der er ikke en udfordring der er for stor, heller ikke en kage-bageudfordring.
Jeg tog udfordringen på den overdådige Snickerskage op og wow – sikke en skøn kage 🙂
Søndag skulle vi på visit hos vores rigtigt gode venner og jeg havde selvfølgelig sagt “Jeg tager kage med”.
Jeg slår altid gerne til når der er en anledning. ELSKER når der er en anledning til at bage 🙂
Bestod kagen så? Kunne den leve op til mine skyhøje forventninger? JA det kunne den!
Kagen var akkurat lige så sød, syndig og chokoladesyndig som jeg havde forestillet mig.
Wow en kage-bombe. Det er sjældent at jeg må give op efter et enkelt stykke. Den er intens i smagen.
Den er fyldt med lutter gode sager. Smør, sirup, sukker og chokolade, så sukkertrangen bliver hurtigt tilfredsstillet.
Kagen er en meget lækker kage, som vil vække jubel blandt dine gæster.Der bliver to Snickerskager ud af denne portion og der vil være kage nok til mange lækkersultne munde.
Den nemme opskrift får du lige her:
Snickerskage med karamel og peanuts – få en lækker opskrift på kage med karamel og chokolade hér
Ingredienser
Kagedej:
- 200 blødt smør
- 300 gram sukker 4 dl
- 3 æg
- 230 gram mel 4 dl
- 1,5 tsk. bagepulver
- 400 gram saltede peanuts
Karameltopping
- 2 dl fløde
- 2 dl sirup både lys og mørk kan bruges
- 4 spsk kakao
- 4 tsk vaniljesukker
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 250 gram smeltet chokolade
Sådan gør du
- Rør det blødgjorte smør sammen med sukker. Tilsæt et æg af gangen og pisk godt imellem hvert æg. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen.
- Fordel dejen i en lille bradepande eller 2 tærtefade som jeg. Mine fade målte 25 cm. i diameter
- Drys peanuts over dejen og bag kagen i minimum 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bager du i et fad skal bagetiden forlænges. Stik i kagen/kagerne og tjek om de er gennembagte, før du tager dem ud
- Kagerne er færdige, når de er sprøde, gyldne og gennembagte. Lad kagerne afkøle lidt, imens du laver karamellen
Karameltopping:
- Imens kagerne bager, laver du karamel.
- Bland alle ingredienserne og lad karamellen simre i ca. 5-10 minutter i gryde ved svag varme. Fordel karamel på den/de færdige kager, imens de stadig er lidt varme. Karamellen vil være lidt tynd, men fortvivl ej. Den stivner når den afkøler.
- Kagerne skal nu afkøle helt, minimum et par timer.
- Smelt nu chokoladen. Jeg synes det er nemmest i mikrobølgeovnen. Bræk chokoladen i stykker og smelt 20 sekunder af gangen. Omrør efter hver smeltning. Du kan også smelte over vandbad
- Chokoladen smøres på den afkølede kage. Kagen tildækkes og nu skal du bare vente på at chokoladen stivner. Ventetiden kan være lang 😉
Noter
Snickerskagen – en skøn kage med peanuts, karamel, chokolade. God som dessert kage også.
To store Snickerskager blev der af denne portion. Bager du kagerne i én bageform, så vil bagetiden skulle forlænges, bare lige så du er obs på detKaramellen fordeles på kagerne. Karamellen vil være lidt tynd, men fortvivl ej. Den stivner når den afkøler.
Snickerskagen er overdådig og skøn og der er også rigeligt med chokolade på toppen. Uhm 🙂
Kombinationen af sødt og salt er skøn – helt perfekt faktisk. Så er der lækker Snickerskage!
Dagen er endnu bedre dagen derpå, hvis du skulle være så heldig at der er en rest tilbage;-)
Rigtig god fornøjelse med din snickerskage 🙂
Jeg lavede din Snickerskage i aftes, så jeg har ikke smagt den endnu.
Jeg havde en smule karamel til overs, som jeg hældte på et stykke bagepapir og lagde i køleskabet, men selv om jeg fulgte opskriften til punkt og prikke bortset fra lidt mindre kakao, er karamellen ikke størknet. Jeg rørte lidt i gryden mens karamellen simrede.
Hvad er mon gået galt?
Hej. Jeg glæder mig til at lave din Snickerskage 😀 Jeg er bare i tvivl om det skal være lys eller mørk chokolade jeg skal smelte.? 🥴
Tusind tak for lækre opskrifter 🙏
Knus Heidi 😊
Min karamel blev fuldstændig opsuget af kagen☹️
Hejsa, jeg skal bage din kage til en konfirmation, til 50prs.
Jeg vil gange den op med 5 og bage den i to forme. Da det skal overtrækkes med fondant og pyntes som en snickers bar.
Vil du mene at det er nok at gange den op med 5?? Det er en bestlling ude af huset.
Snickerskagen blev ikke succes her. Den var slet ikke bagt nok iht. opskriften og måtte i ovnen igen, det gjorde at den faldt sammen.. karamel blandingen blev ikke stift, så det var en omgang smat æv! Fulgte opskriften hele vejen😕
Kan den fryses? 🙂
Hvor meget vil fu gætte på der skal til, hvis jeg vil lave en almindelig bradepandefuld?
Ups… Jeg kom til at afkøle kagen noget, før jeg smed den varme karamel over (stupid me?)… Dog prikkede jeg nogle huller i kagen, før karamellen kom på…
Tror du, at det har nogen betydning, at kagen var halvkold?
Ved ikke hvorfor, jeg gjorde det, for har bagt kagen mange gange; og den er FANTASTISK!!!
Hej Gitte,
Jeg skal igang med denne lækre opskrift nu. Som i lige nu……!
Du skriver at du laver dobbelt op på karmellen. Jeg skal bare lige forstå det rigtigt. Jeg skal gange med 2 ikk?
Kærlig hilsen fra Anja
Hej
Jeg er nysgerrig på, om du har prøvet at lave karamellen uden kakao, og hvad du tænker om resultatet i så fald? Kagen her er på min to-do til næste fridag (torsdag om en uge) 🙂
Hej
Den kage lyder superlækker – elsker tanken om salt og karamel sammen 🙂
Desværre har vi det problem, at der er flere medlemmer i familien som er allergiske overfor peanuts, har du nogen erfaring med brug af andre former for saltede nødder?
Mvh.
Jeanett
Hej Gitte
Det er en super kage,som jeg dog bager sjældent, for den er så svær at lade stå. Sidst jeg bagte den, blev karamellen grynet. Det skete ikke første gang, jeg bagte den. Har du nogen ide om, hvorfor den blev grynet.
Vh Gurli
Hej Gitte
Hvad størrelserne på dine 2 tærteforme, du bruger til snickerskagerne?
Og tak for en super blok.
Mvh Pia
Jeg prøver at bae snickerskage i dag for første gang med karamel lavet af kondenseret mælk?
Kagen skal først spises i morgen, den kan den godt holde til, ikke? Ville du opbevare den ved stuetemperatur eller i køleskab? Vh Sine
Er det meningen at karamellen smelter ned i kagen så den nærmest forsvinder fra overfladen eller er min karamel for tynd ?
Kan ikke se om du bruger lys eller mørk chokolade?
Lækker blog. Jeg vil prøve lave den med det der mælk på dåse, der bliver karmeller .
Passer mængden til ovnenes bradepande elle sådan en med låg.
?
Åh – sikke et hit!!!! Lavede dobbelportion til knægtens fodboldhold. Wauw… jeg er den bedste fodboldmor i hele verden!!!
Tak for opskriften Gitte.
Kh. Maja
Jeg bagte kagen i sidste uge, og den blev super god. Et rigtigt hit! Jeg har dog aldrig oplevet, at folk ikke kunne klare mere end et stykke.. så den har holdt længe 🙂
Jeg kogte karamellen i en del mere en 10 minutter.. Kan slet ikke forstå at det kan være nok. Tror jeg gav den omkring 25 minutter – med rigtig godt resultat!
Hej gitte
Sidder her og savler mens jeg kigger på dine kageopskrifter. Der er så mange gode. Jeg skal have kage med tirsdag ligenu overvejer jeg toscatærten eller denne snickers kage? Vores standard får kager er høj så ingen almindelig kager men gerne en der imponere helt vild. Hvad synes du jeg skal vælge?
Hvor store var dine 2 tærteforme??
Hej Gitte,
Jeg kan se, at du har brugt 26% madlavningsfløde. Tror du, at man kunne bruge den på 4%? :))
Hilsen Nadja
Super lækker kage, men min blev helt flad på midten. Så flad at karamellen gennemfarvede kagen, så der kun var en krans i tærteformen på ca 5 cm i kanten, hvor man kunne se den lyse kagebund! Tips til at få den knap så kompakt og flad???
Jeg kaster mig ud i den onsdag aften, skal have orlovskage med på torsdag… du KAN vel ikke komme kl 14 😉 ??
Jeg vil prøve med dolce latten og koge en dåse. Dropper kakao! Og sluttelig serveres med vanilleis, hvis vi ellers har en fryser i køleskabet – det må jeg checke i morgen.
Hvis den kikser, kan jeg altid give dig skylden 😀 Knus
Uhm, bager denne skønne, skønne kage for tredje gang og glææææder mig til, den er færdig. Jeg har tidligere serveret den med appelsinfileter og granatæble til dessert, det tager lidt af det “bastante”.
Øhmmm altså jeg lavede den idag, og det smager mærkeligt.. af sådan æg, og den gad ik at blive bagt sådan som den skulle…
hej gitte! Det ser rigtig lækkert ud! 🙂
Skal bare lige høre om den opskrift du har lagt ind er til 1 kage eller til to kager?
Uhmmmmm den skal da vist prøves :o)
Kan man mon bruge Dolce Latte karamelcreme på kagen? Så bliver kagen heller ikke så hård i kold tilstand? Er det ikke også noget med, at man kan lave karamelcreme ved at koge en dåse kondenseret mælk??
Den ser bare SÅ lækker ud!
Har du egentlig erfaringer med glutenfri kager?
Vi har prøvet at udskifte almindelig mel med glutenfrit mel til en brownie og det gik fint nok, men ved ikke om man generelt bare kan gøre det – ved du det?
Det er der nok ikke nogen der ville lide nød af 😉
Men altså, den opskrift, som står, rakte den til 3 fad?
Hvor mange personer rækker portionen mon til?
Evt. 28? 😀
Har nemlig tænkt mig, at bage den i muffinversion 😉
Snickers kagen er bare…
Jeg husker ikke, at jeg kom kakao i karamellen, tilgengæld var en portion mere end rigeligt til min kage, i kold tilstand skulle der godt med vægt på kokkekniven for at skære den ud, men hvor den smagte…
Eeeelsker bare sneakerskage, så lækkert med det super saltede knas, søde bund og bitre chokotopping!
– Anne