Jordbærtærte. <3 Uhm i dag får du opskriften på en lækker jordbærkage med mazarinbund.
Halløj i skuret. Så lykkedes det!
Efter flere tilløb og forsøg de sidste somre, sidder jordbærkagen endelig lige i skabet:
Sommerens bedste jordbærtærte. Helt perfekt, med marcipan og fløjlsblød creme. Meget bedre end bagerens.
En vaskeægte én, med hjemmelavet vaniljecreme og mørdejsbund med mazarin. Wow!
Kærlighed ved første blik og efter første himmerigs mundfuld.Ok, indrømmet.
Skulle den have siddet lige i skabet, skulle der have været jordbærgele på toppen. Pyt! Når man er i sommerhus, og praktiserer simple living, bliver man rigtig god til at sige “PYT”.
Den opmærksomme seer vil også bemærke, at der er brugt pålægschokolade som chokoladeovertræk på bunden. “PYT”.
God sommerhus “simple-living” stil hvis man ikke lige har rigtigt chokolade på lager.
Kagen blev super fin. Den bedste jordbærkage. Helt perfekt faktisk 🙂Det er jo også genialt, for hvis man lægger pålægschokoladen på, imens bunden er varm, smelter den jo helt af sig selv.
Jordbærkagen er nem at lave. Den lækreste kage med hjemmelavet vaniljecreme og mazarinbund. Sådan gør du:
- Koge vaniljecreme.
- Samle mørdejsbund.
- Lave mazarinmasse.
- Vente, vente, vente på at bund og creme køler af.
- Pynte jordbærkagen.
- Spise kagen. 🙂
ih, jeg kan slet ikke få armene ned over jordbærkagen og familien jubler, om muligt, endnu mere.
Min datter Amanda udbrød “Det er den bedste kage jeg har smagt i mit liv!”.
Det siger ikke så lidt, for hun har jo faktisk smagt på en hel del kager i sit liv. 🙂
Vi smagte kagen i går. I dag fortæller Amanda, at hun har tænkt på kagen flere gange og bare har glædet sig til at spise endnu et stykke. Kagewin!
Sommerens bedste jordbærtærte – en total jordbærkage succes!
På Facebook har jeg tippet om jordbærkagen og jeg ved at flere af jer sidder og venter på opskriften.
Jeg skynder mig derfor at komme med opskriften til dig:
Jordbærtærte med mazarinbund – få en god opskrift på klassisk jordbærkage hér
Ingredienser
Mørdejsbund:
- 100 gram blødt smør
- 150 gram hvedemel
- 50 gram flormelis
- 1 æg
Mazarinmasse:
- 50 gram blødt smør
- 100 gram revet marcipan
- 125 gram sukker
- 1 æg
- 30 gram hvedemel ca. 4 spsk.
Vaniljecreme:
- ½ liter sødmælk
- 2 æg
- 75 gram rørsukker eller alm. sukker
- 1 spsk vaniljesukker eller endnu bedre marven fra 1 vaniljestang
- 30 gram maizenamel eller hvedemel - ca. 4 spsk.
- 100 gram mørk chokolade evt, pålægschokolade
- 800 gram af sommerens sødeste jordbær vi brugte ca. 2 bakker
Sådan gør du
Vaniljecreme:
- Start med vaniljecremen, for den skal være helt kold, før du kan samle kagen:
- Hæld mælken i en gryde og lad den varme langsomt op.
- Pisk æg, sukker, vanilje godt sammen. Rør/pisk maizena/-hvedemel ud i lidt af mælken og rør det i æggeblandingen. Der må ikke være klumper i.
- Når mælken er godt lun, hældes æggeblandingen i langsomt under omrøring. Pisk godt.
- Rør til cremen er tyk og cremet.
- Stil cremen til afkøling. Drys lidt sukker over cremen, så samler den ikke skind. Cremen bliver først perfekt efter at have været i køleskabet 1 times tid (skal det gå tjept, så virker et kvarter i en fryser også).
Mørdejsbund:
- Blødgør smørret 20 sekunder i mikrobølgeovnen
- Bland mel og flormelis og saml dejen med æg og blødgjort smør.
- Dyp fingrene i mel, hvis du behøver lidt ekstra mel for at kunne samle dejen til en kugle.
- Lad dejen afkøle i køleskab eller fryser tildækket med film. Dejen kan først udrulles efter afkøling i ½ time. Har du ikke tålmodighed til at vente, kan du trykke den lune dej ud i tærtefadet med håndroden.
Mazarinmasse:
- Riv marcipanen og bland med sukker, æg og blødt smør. Tilsæt mel til sidst og rør godt.
- Smør et tærtefad og rul mørdejen ud (eller pres dejen ud med håndroden). Jeg måtte bruge 2 tærtefade, da mine tærtefade i sommerhuset ikke er så store. Målte ikke diameteren desværre. Brug alm. stort tærtefad, det vil række.
- Sørg for at dejen kommer godt op af siderne (det bliver jo en høj kage, med creme og bær)
- Fordel mazarindejen på bunden/bundene
- Bag tærtebundene 10-13 minutter v. 175 grader varmluft. Bagetiden afhænger af hvor stor en form du bruger. Bundene skal være gyldne men må ikke blive for mørke. Hellere en lidt blød mazarinbund end en bund, der er for hård.
- Læg pålægschokolade på den varme tærte eller riv chokolade over. Smør evt. chokoladen ud med pensel, når den er smeltet.
- Stil tærtebundene til afkøling.
- Rens jordbærrene og skær dem i halve.
- Pisk vaniljecremen lidt op og fordel cremen på den afkølede mørdejsbund. Pynt med jordbær på toppen.
- Kagen har godt af af at sætte sig i køleskab i yderligere noget tid, gerne til dagen efter, hvis du kan vente? Kan også nydes straks
Noter
Jordbærkage – sommerens bedste jordbær kage med mazarinbund og vaniljecreme
Åh jeg er ked af, at beskrivelsen blev så lang. Nu lyder det jo næsten som en vildt svær og helt uoverkommelig kage at give sig i kast med?
Fortvivl ej. Kagen er faktisk nem at lave, hvis blot du tager de forskellige tempo og tager dig god tid.
Det er ikke en lynhurtig kage at bage, til gengæld er den alle anstrengelser værd. Hvad den koster i tid, vinder den i herlighedsværdi <3
P.S.: Brug gerne mørdejs-opskriften og opskriften på vaniljecreme som grundopskrift til andre kager. Begge dele sidder lige i skabet 🙂
Du får lige arbejdsprocessen i billeder her, fra start til slut. Måske det kan hjælpe lidt?
Først creme. Så mørdejsbund. Så mazarinmasse. Så bages bundene. Efter afkøling, kan jordbærkagen pyntes.
Sådan laver du jordbærtærte – sommerens bedste jordbærkage. Se billederne her:
Håber du har fået lyst til at give dig i kast med jordbærkagen?
De jordbær man kan købe nu, smager SÅ sommersødt og lækkert og du skal skynde dig, for pludselig er det snip-snap-snude.
Skal du nå at bage en jordbærkage denne sommer, anbefaler jeg – og min familie – dig denne.
Uden 1 sekunds betænkningstid.
Den lækreste vaniljecreme og mazarinbund og de sødeste bær og….
Kan det virkelig passe, at vi kun kan lave denne lækre kage om sommeren når der er jordbær? Jeg er allerede gået i tænkeboks.
Vi MÅ da kunne bruge anden frugt. Hvad med nektariner eller anden frugt vi kan købe om vinteren?
Det kan godt være at sommeren er råkoldt, diset og regnfuld.
Til gengæld vinder den på jordbærkagefronten – og det er nu heller ikke så ringe 🙂
Rigtig god kage-bagefornøjelse til dig – og god sommer fortsat 🙂
Få flere lækre opskrifter på lækre jordbærkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
Hej kan din jordbær tærte laves dagen før? Eller bedst samme dag, med jordbær.👍🙂
Den lækre kage vil jeg lave næste gang jeg laver marcipan. Det tager kun fem minutter (fordi jeg bruger mandler med skallen på) og smager meget bedre end “købe” marcipan
Wauv, sikke en pragtfuld kage!
Selv min søn, som ikke spiser marcipan, spiste 2 stykker!
Hej. Jeg har lavet/bagt din jordbærtærte i weekenden. Aldrig har jeg fået så meget ros for en tærte. Den bund er fantastisk. Mørdej og mazarin. Tak. Ikke sidste gang den bliver lavet.
Ps. Vi var fem og der var ikke noget tilbage. 😋😋😋😋😋😋
Ønsker at få nyhedsmail
Hilsen Ann Marie
Ser frem til nyhedsmailen ?