Spinatroulade med tun. Her får du en god opskrift på tunroulade med spinat – en nem forret med fisk.
En spinatroulade bliver rigtig flot og dekorativ, når du ruller den ud. Den vil være perfekt at portionsanrette.
Spinatrouladen vil pynte så fint som forret servering til gæster. Prøv den også som lidt ekstra lækkert til frokost eller nem aftensmad.
Skal det være lidt ekstra luksus, så servér den gerne med rejer og dild dressing.
Både spinatbunden og tunfyldet er nem at lave, og du skal kun bruge få ingredienser. En god billig og enkel forret til mange, er det også.
Jeg har brugt frisk spinat, men du kan også bruge frossen optøet spinat. Bare lad spinaten dryppe godt af først/kram væden godt af.
Spinatmassen blendede jeg min stavblender. Bruger du frossen spinat, tror jeg du kan slippe for at blende?
Opskriften glæder jeg mig til at eksperimentere mere med.
Øj den vil også være god med laksemousse i? Få tips til andet fyld til din spinatroulade nederst i dette indlæg.
Allerførst så får du her den nemme opskrift
Spinatroulade med tun – opskrift på nem tunroulade med spinat
Ingredienser
Spinatbund:
- 250 gram frisk spinat frossen optøet spinat kan også bruges. Kram væden godt af
- 3 æg delt i æggeblommer og æggehvider
- ¼ dl mælk
- 1 spsk kartoffelmel eller majsstivelse. Kan evt. udelades
- 1 tsk bagepulver kan sikkert også laves uden bagepulver
- salt/peber
Tun fyld - nem tunmousse
- 1 dåse tun i olie 180 gram (drænet vægt 140 gram). Du kan bruge 2 dåser. Kan erstattes med f.eks. varmrøget laks, kylling, skinke eller andet
- 200 gram flødeost naturel / mascarpone kan erstattes af 3-4 spsk creme fraiche
- 1 spsk citronsaft smag til
- ½ rødløg fintrevet. Kan erstattes eller suppleres med f.eks. purløg eller dild
- salt/peber smag til
- Pynt: citronskiver, rødløg og evt. rejer
Sådan gør du
Spinatbund:
- Skyl spinaten og kram/vrid vandet fra. Dup spinaten tør og fordel den i en skål. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Tilsæt æggeblommerne sammen med salt/peber og bagepulver/kartoffelmel udrørt i mælk. Blend med stavblender
- Pisk hviderne til skum, til du kan vende skålen på hovedet. Vend de piskede æggehvider forsigtigt i spinatblandingen.
- Vend kun forsigtigt rundt, så luften ikke bliver slået ud af æggehviderne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Pensl bagepapiret med lidt olie, så slipper rouladen bedre. Fordel spinatblandingen herpå og smør blandingen godt ud i alle hjørner/sider, så hele pladen kommer i brug.
- Bag nu spinatbunden ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til den er fast, gylden og sprød. Den må ikke blive for mørk. Lad bunden afkøle helt.
Tunfyld - nem tunmousse (uden husblas)
- Afdryp tunfisken godt. Tun i olie giver mest smag. "Mos" tunfisken godt i flødeosten, så det bliver en fin mousse. Riv rødløg og tilsæt. Smag til med citronsaft og salt/peber
- Smør fyldet på den helt kolde spinatbund
- Rul "rouladen" sammen, ved at bruge bagepapiret. Hænger rouladen lidt i, så løsn med en kniv. Læg rouladen med samlingen nederst. Pak ind i film og afkøl min. 1-2 timer i køleskab, så spinatrouladen kan sætte sig. Kan også fryses 15-30 min.
- Skær fine skiver på ca. 1 cm af spinatrouladen. Brug en skarp kniv og tør kniven af efter hvert snit. Rouladen kan føles lidt fugtig p.g.a. kondens. Dup den evt. tør med køkkenrulle. Pynt rouladen med citronskiver, rødløg og gerne rejer og dild
Noter
Du kan lave spinatrouladen i god tid før servering og så bare udskære skiverne lige før den skal anrettes.
Kan også laves med laks eller laksemousse af varmrøget eller koldrøget laks Spinatrouladen kan holde sig 2-3 dage i køleskab (kortere tid, hvis du bruger rejer). Server gerne dild dressing eller sauce verte til.Tunroulade med nem tunmousse uden husblas – en nem og flot servering til forret eller frokost
Du kan tro, at spinatrouladen smagte skønt. Vi spiste den som nem aftensmad min mand og jeg. Resten nød vi til frokost dagen efter.
Dejen til spinatbunden var hurtig at lave.
Jeg piskede æggehviderne for sig, for at gøre spinatrouladen mere luftig. Kartoffelmel tilsatte jeg for at opsuge mest mulig fugt fra spinaten.
Bagepulver tilsatte jeg til dejen, for at få den til at hæve, men måske det godt kan udelades? Kartoffelmelet måske også?
Det blev en fin saftig spinatbund med masser af smag og den fineste farve. Den nemme “tunmousse” var lækkert fyld.
Faktisk er det denne tunmousse med flødeost, jeg har taget afsæt i.
Flødeost kan du sagtens erstatte med f.eks. creme fraiche som i denne tunmousse.
Er din spinatroulade lidt for fugtig/våd udenpå efter afkøling, så dup den bare tør.
Både spinat og tunfisk kan afgive fugt, der kan skabe lidt kondens. Spinatrouladen er dog rigtig fin alligevel.
Vil du gerne have en lidt sprødere spinatbund, så kan du bruge disse spinatwraps som “rouladebund”.
Til denne spinatroulade brugte jeg kun 1 dåse tun, så tunfyldet fik en dejlig cremet smag.
Du kan sagtens bruge 2 dåser tun. Vælg gerne tun i olie. Den har mest smag, synes jeg.
Tilsæt gerne dild til tunmoussen og pynt også gerne spinatrouladen med dild og/eller rejer. Du kan også servere en creme fraiche dressing, dilddressing eller sauce verte til.
Kan jeg bruge frossen spinat?
Ja det kan du sagtens. Bare lad den optøede spinat dryppe godt af først/kram væden fra. Vi havde frisk spinat i køleskabet, så det brugte jeg denne gang.
Kan man lave spinatroulade med andet fyld end tun?
Ja sagtens. Den er også rigtig god med laks eller laksemousse af enten koldrøget eller varmrøget laks.
Det kunne også være denne nemme lakserilette eller en laksemousse med flødeost?
Mon ikke også vi kunne rulle den sammen om fyld med kylling? Det kunne være denne gode hønsesalat?
Den vil også være rigtig god med en skinkesalat, måske med lidt ekstra creme fraiche i.
Måske du bare skal nøjes med mindre creme fraiche, så massen ikke vil afgive for meget fugt?
Spring du bare på den lækre spinatroulade. Den vil være en succes hos din familie eller gæster, både til hverdag og fest.
Hvis du vil se flere opskrifter på forretter, så klik her.
Få flere opskrifter og ideer til fyld til din spinatroulade:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.