Rabarbertærte med havregryn og brun farin. Uhm – i dag får du opskriften på en lækker rabarber crumble kage.Når det er rabarber højsæson, så kan jeg godt finde på at gå rabarberamok. Sådan gik det også denne weekend.
Altså bare fordi man har rabarber i haven, behøver man jo ikke gå bageamok vel? 🙂Planen var EN rabarberkage, men ups!
Pludselig var jeg “kommet til” at høste 1½ kg rabarber fra det frodige rabarberbed.1½ kilo? Det var til pænt store rabarberkager OG en portion kompot.Opskriften på den gode kompot kan du finde her:
Hvem kan man modstå disse lækre røde stængler? Nej vel? 😉Rabarberkage nr. 1 skrev jeg om i går. Det var en hurtig rabarbertærte med makroncrumble.
En rigtig nem og lækker kage og helt glutenfri. Kagen smager skønt med flødeskum eller vaniljeis til.
Opskriften kan du se her:
Rabarberkage nr. 2 skal du høre om idag.
Det blev en klassisk rabarbertærte med et twist i crumblen, nemlig et twist af havregryn og brun farin.
Det bliver en stor rabarbertærte portion.
Af denne opskrift bliver der nok til to rabarberbager bagt som to rabarbertærter.
Rabarbertærte med havregryn og brun farin – få opskriften på en nem rabarbercrumble hér
Ingredienser
- 500 gram rabarber - kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer, blommer, æbler
- 150 gram sukker
- 150 gram brun farin kan erstattes med rødsukker eller alm. sukker
- 100 gram mel
- 150 gram havregryn kan erstattes med hvedemel
- 150 gram mandler grofthakkede
- 150 gram smør
Sådan gør du
- Skyl rabarberne og snit dem i små stykker. Fordel dem i to fade. Mine tærtefade var 28 cm. i diameter og 5 cm høje
- Hak mandlerne groft
- Bland sukker, brun farin med mel, havregryn og mandler og smuldr dejen sammen med blødt smør. Brug røremaskine eller fingre.
- Fordel smuldredejen på rabarberstykkerne, halvdelen i hvert fad.
- Bag rabarbertærten i ca. 30 minutter v. 175 varmluft, eller til rabarberne er gennembagte og overfladen er sprød (mærk efter).
- Server rabarbertærten lun med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til
Noter
En sprød rabarbercrumble med havregryn og brun farin – nem rabarberkage
Det er super nemt at lave en rabarbertærte med crumble.
En smuldredej lægges bare på toppen af rabarberstykker og så klarer ovnen resten af arbejdet.
Det er SÅ nemt med smuldredej. Varmen fra fingrene, får smørret til at smelte lidt og dejen til at hænge sammen.
Dejen skal slet ikke rulles ud, men bare drysses på frugten.
Rabarbertærten smager skønt lun med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til
Rabarbercrumble kan laves med anden slags frugt f.eks. pærer, blommer, jordbær, æbler?
Mængden af sukker du skal bruge, afhænger lidt af hvor syrlige dine rabarber er.
Mine var ret syrlige. måske du skal nøjes med mindre sukker?
Er din crumble blevet for syrlig, så kan du f.eks. tilsætte vaniljesukker i creme fraichen før servering.
Crumblekager er ikke verdens smukkeste kager. Det opvejes dog af den lækre knasende sprøde overflade.Jeg SIGER jer bare at mandler, brun farin og havregryn går op i en højere enhed.
Smagen harmonerer så fint med de syrligt søde rabarber.
Med iskoldt flødeskum på toppen f.eks., er en rabarbertærte en virkelig lækker og meget nem dessertkage.
Crumblekager kan anbefales. Hvis du ikke har rabarber i haven, kan du bruge andet frugt til denne kage.
Æbler, pærer, jordbær, blommer?. Ja hvad kan vi ellers finde på?
Rigtig god crumble-fornøjelse 🙂
Har vi nu snart fået taget livet af de rabarber?? Jeg tror det ikke.
Du kommer vist til at høre mere om flere rabarber-eksperimenter i den kommende tid. Er du klar? 😉
Er rabarbercrumblen fryseegnet?
Øj den er lækker! Jeg vil nok spare lidt på sukkeret næste gang dog 😉
Tak for opskriften – god weekend!
rabarberkompot og gammeldags kyllingsteg, det virker 🙂
Hej gitte
Uha, bliver helt sulten! Lækkersulten! Jeg tænkte. Om du kunne nogle gode rabarberopskrifter til aftensmaden. Måske en ide til dig til jeres fredagskylling. Jeg har for nyligt fået mig en romertopf, men mangler inspiration til at få den brugt… Kan man mon noget med kylling og rabarber?
Mange hilsner kristine