Rabarbertærte med havregryn og brun farin. Uhm – i dag får du opskriften på en lækker rabarber crumble kage.Rabarbertærte med havregryn og brun farinNår det er rabarber højsæson, så kan jeg godt finde på at gå rabarberamok. Sådan gik det også denne weekend.

Altså bare fordi man har rabarber i haven, behøver man jo ikke gå bageamok vel? 🙂Rabarbertærte med havregryn og brun farinPlanen var EN rabarberkage, men ups!

Pludselig var jeg “kommet til” at høste 1½ kg rabarber fra det frodige rabarberbed.Rabarbertærte med havregryn og brun farin1½ kilo? Det var til pænt store rabarberkager OG en portion kompot.Rabarbertærte med havregryn og brun farinOpskriften på den gode kompot kan du finde her:

Rabarberkompot - nem kompot med rabarber
Nem og lækker rabarberkompot lavet i gryde
Se opskriften her
Rabarberkompot - nem kompot med rabarber

Hvem kan man modstå disse lækre røde stængler? Nej vel? 😉Rabarbertærte med havregryn og brun farinRabarberkage nr. 1 skrev jeg om i går. Det var en hurtig rabarbertærte med makroncrumble.

DSC_5238

En rigtig nem og lækker kage og helt glutenfri. Kagen smager skønt med flødeskum eller vaniljeis til.

Opskriften kan du se her:

Rabarbertærte - glutenfri crumble med mandelmel
En nem, fedtfattig og glutenfri rabarbertærte med mandelmel
Se opskriften her
Rabarbertærte nem crumble med mandelmel

Rabarberkage nr. 2 skal du høre om idag.Rabarbertærte med havregryn og brun farin

Det blev en klassisk rabarbertærte med et twist i crumblen, nemlig et twist af havregryn og brun farin.

Det bliver en stor rabarbertærte portion.

Af denne opskrift bliver der nok til to rabarberbager bagt som to rabarbertærter.Rabarbertærte med havregryn og brun farin

Rabarbertærte med havregryn og brun farin – få opskriften på en nem rabarbercrumble hér

Rabarbertærte med havregryn og brun farin
En lækker rabarbertærte med crumble af havregryn og brun farin
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Rabarbertærte med havregryn og brun farin
Portioner: 2 rabarbertærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rabarber - kan erstattes med anden frugt f.eks. pærer, blommer, æbler
  • 150 gram sukker
  • 150 gram brun farin kan erstattes med rødsukker eller alm. sukker
  • 100 gram mel
  • 150 gram havregryn kan erstattes med hvedemel
  • 150 gram mandler grofthakkede
  • 150 gram smør

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og snit dem i små stykker. Fordel dem i to fade. Mine tærtefade var 28 cm. i diameter og 5 cm høje
    Rabarbertærte med havregryn og brun farin
  • Hak mandlerne groft
    Rabarbertærte med havregryn og brun farin
  • Bland sukker, brun farin med mel, havregryn og mandler og smuldr dejen sammen med blødt smør. Brug røremaskine eller fingre.
    Rabarbertærte med havregryn og brun farin
  • Fordel smuldredejen på rabarberstykkerne, halvdelen i hvert fad.
    Mine tærtefade var 28 cm. i diameter og 5 cm høje
  • Bag rabarbertærten i ca. 30 minutter v. 175 varmluft, eller til rabarberne er gennembagte og overfladen er sprød (mærk efter).
    Rabarbertærte med havregryn og brun farin
  • Server rabarbertærten lun med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til
    Rabarbertærte med havregryn og brun farin

Noter

Rabarbercrumble kan laves med anden slags frugt f.eks. pærer, blommer, jordbær, æbler?
Servér rabarbercrumblen med enten creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Rabarbertærten kan fryses i fadet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød rabarbercrumble med havregryn og brun farin – nem rabarberkage

Rabarbertærte med havregryn og brun farin

Det er super nemt at lave en rabarbertærte med crumble.

En smuldredej lægges bare på toppen af rabarberstykker og så klarer ovnen resten af arbejdet.Rabarbertærte med havregryn og brun farin

Det er SÅ nemt med smuldredej. Varmen fra fingrene, får smørret til at smelte lidt og dejen til at hænge sammen.

Dejen skal slet ikke rulles ud, men bare drysses på frugten.

Rabarbertærten smager skønt lun med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til

Rabarbercrumble kan laves med anden slags frugt f.eks. pærer, blommer, jordbær, æbler?

Mængden af sukker du skal bruge, afhænger lidt af hvor syrlige dine rabarber er.

Mine var ret syrlige. måske du skal nøjes med mindre sukker?

Er din crumble blevet for syrlig, så kan du f.eks. tilsætte vaniljesukker i creme fraichen før servering.

Crumblekager er ikke verdens smukkeste kager. Det opvejes dog af den lækre knasende sprøde overflade.Rabarbertærte med havregryn og brun farinJeg SIGER jer bare at mandler, brun farin og havregryn går op i en højere enhed.

Smagen harmonerer så fint med de syrligt søde rabarber.

Med iskoldt flødeskum på toppen f.eks., er en rabarbertærte en virkelig lækker og meget nem dessertkage.

Crumblekager kan anbefales. Hvis du ikke har rabarber i haven, kan du bruge andet frugt til denne kage.

Æbler, pærer, jordbær, blommer?. Ja hvad kan vi ellers finde på?
Rabarbertærte med havregryn og brun farinRigtig god crumble-fornøjelse 🙂

Har vi nu snart fået taget livet af de rabarber?? Jeg tror det ikke.

Du kommer vist til at høre mere om flere rabarber-eksperimenter i den kommende tid. Er du klar? 😉Rabarbertærte med havregryn og brun farin