Steaks af oksefilet. Uhm i dag får du opskriften på lækre bøffer af oksefilet, med grøntsager og ovnkartofler.
I weekenden spiste vi den lækreste lækreste lørdagsmenu.
Steaks af oksefilet, lækre ovnbagte grøntsager, sprødstegte kartofler og bearnaise. Den nemmeste og lækreste menu.
Måske du tænker, at det lyder lidt som en dyr menu?
Næh det var det såmænd ikke, for jeg skar selv bøfferne op af en hel oksefilet, købt billigt.
Det er nemlig en super billig måde at få en masse steaks på. Hvis du udregner kiloprisen, så er det klart billigst at skære steaks ud af en hel oksefilet.
Det er langt den billigste måde at lave steaks på.
Nogle gange kan man købe en 5-6 kilos oksefilet for 400 kr. Det giver MANGE steaks til en meget lav stykpris.
Den oksefilet jeg skar op i dag vejede 1400 gram og den gav 8 steaks. Stykpris 16 kr for en steak på 175 gram. Not so bad 🙂
Menuen var rigtig nem. Det var såmænd bare steaks med lækre ovnbagte grøntsager og ovnkartofler.
Nedenfor får du opskrifter på det hele:
Steaks af oksefilet med grøntsager & kartofler – få opskriften her:
Ingredienser
Steaks af oksefilet:
- 4 stk steaks af oksefilet ca. 150 gram pr. stk. Andre slags steaks kan bruges - tykstegsbøffer, entrecote ell. lign
- Salt/hvidløgspeber
- Smør til stegning
Kartofler stegt i olie i ovn:
- 2 kg små hurtige kartofler
- ½ dl. olie + salt.
Ovnbagte grøntsager:
- Ovnbagte grøntsager:
- 1 kg gulerødder kan erstattes med andre rodfrugter
- 2 rødløg
- 2 alm løg
- 1 peberfrugt i strimler alle farver kan bruges
- Salt/hvidløgspeber
- 5-6 spsk olie og et par spsk. akaciehonning
- Tilbehør: Bearnaisesauce
Sådan gør du
Kartofler stegt i ovn i olie:
- Vask kartoflerne og vend dem med olie og drys med salt.
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time v. 175 grader varmluft. Rør rundt i kartoflerne et par gange. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
Ovnbagte grøntsager:
- Skræl gulerødder og skær i stave. Skær løg i både og peberfrugt i strimler. Bland grøntsagerne med olie, akaciehonning og hvidløgspeber/salt.
- Bag grøntsagerne 30-40 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er møre og gennembagte
Steaks af oksefilet:
- Skær din oksefilet i steaks på 1½-2 cm. Dup bøfferne tørre og krydr dem godt med salt og peber
- Varm en pande eller grill godt op. Dup steaks'ene tørre. Steg steaksene ca. 1½-2 minutter på hver side ved høj varme. Vend steaks'ene, når saften kommer op på overfladen. Tilsæt lidt smør
- Stegetiden afhænger af tykkelse og afhængigt af om du ønsker dem røde, medium eller gennemstegt. Tag panden af varmen og lad steaksene hvile på panden i stegeskyen før servering.
- Jeg foretrækker mine steaks mediumsteaks med let rosa midte. Stegetid ca. 2 minutter
- Servér steaksene med kartofler og grøntsager. Hæld stegeskyen over steaksene når du serverer eller læg en klat kryddderurtesmør på toppen. Du kan også jævne stegeskyen med fløde og servere til
Noter
Lækre bøffer af oksefilet, ovnbagte grøntsager og stegte ovnkartofler – opskrift på hel menu
Sådan laver du steaks af oksefilet, ovnbagte grøntsager og stegte kartofler i ovn. Se billederne her:
Her ser du arbejdsprocessen som foto-session.:-)
Det ser ud som om der er mange steps, men det er der slet ikke. Bare spring på.
Sikke en lækker lørdagsmenu.
Grøntsagerne var lækre, møre og smagfulde. Bøffen blev medium-stegt og alligevel lidt rød indeni på den gode og helt måde.
En fornem menu, der alligevel var i den billige ende, med en kurvertpris på ca. 25 kr.
Hold gerne øje med en stor billig oksefilet og skær den op til bøffer.
Har du god plads i fryseren så køb en kæmpe stor én. Jo større de er, jo billigere er de ofte.
En god og billig måde at fylde fryseren med oksefilet lækkerier.
Skønt at have oksefilet-poser i fryseren, hvis du en dag skulle få gæster. Måske I bare har noget særligt at fejre i familien.
Jeg ville gerne have eksperimenteret med “steaks i folie”. Det blev så ikke i dag, men heldigt at jeg nu har flere steaks i fryseren at “lege” med.
Hvis du er på jagt efter gode opskrifter med oksefilet, så prøv da også lige at kigge med her:
1.
2.
3.
Lørdag. Dejligt. En lang søndag venter forude.
Måske det bliver til en æblekage? Måske det bliver til simremad i Römertopfen?
Måske det bare bliver til den gode bog i ldæsestolen? Uanset hvad, er det lutter gode søndags-udsigter. 🙂
Uhhmmm, dejlig efterårs menu. Den kalder på stearinlys og måske lidt rødvin i glasset, kan jeg se:-)