Chokoladekage med skyr. Ja sikke en lækker kage man kan bage med skyr. Den må du prøve. I dag får du opskriften på en rigtig god bradepandekage.
Fornylig inviterede vi familien på fødselsdagsskovtur i det grønne.
Det var en skøn skøn dag, solen skinnede, skoven var lysegrøn og himlen dybblå. En perfekt dag til fødselsdag i det grønne. Vi spiste lækre flæskestegssandwich og store fødselsdagskager. Du kan læse mere om vores fødselsdagsskovtur her.
Jeg har skrevet om en af de lækre kager vi spiste i skoven, den kæmpestore squash/gulerodsskage med osteglasur og ristede hasselnøddekerner. I dag skal du så høre om chokoladekagen.Chokoladekagen med skyr blev SÅ lækker og svampet, helt som en chokoladekage skal være.
Jeg brugte en halv liter frugtskyr, og det kan stærkt anbefales at bruge skyr i kager! (eller surmælksprodukter i det hele taget).
Det tilfører fugt og saftighed til kager. Uhm!
Måske du godt kunne tilsætte mere skyr og så reducere i smørmængden? Jeg tror det.
Jeg iler med at bringe dig opskriften på kagen. Dejen er nem og kan røres hurtigt sammen.
Bradepandekagen er inspireret af min opskrift på lækre svampede chokolademuffins.
Jeg lavede bare dobbelt portion, så passede det fint med en bradepande på 24×34 cm.Ovnens store bradepande kan også bruges, så bliver kagen bare ikke så høj (min blev 5-6 cm).
Jeg pyntede kagen med chokoladestykker, du kan også bruge almindeligt krymmel eller chokoladespåner.
Chokoladekage med skyr – få opskrift på nem svampet bradepandekage hér
Ingredienser
Dej
- 7 dl skyr jeg brugte blåbærskyr men skyr naturel kan også bruges eller tykmælk/yoghurt eller andet surmælksprodukt
- 450 gram sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- 500 gram mel
- 100 gram kakao
- 2 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 2 æg
- 200 gram smeltet smør Du kan fint prøve at nøjes med halvdelen
Glasur
- 6 dl. flormelis
- 6-7 spsk. kogende vand.
- Gerne krymmel eller chokoladespåner/ revet chokolade frysetørret hindbær/jordbær måske?
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde herefter (smeltet smør, skyr og æg). Dejen kan fint røres bare med dejspatel.
- Beklæd en bradepande med bagepapir eller smør den med smør og hæld dejen heri. Fordel dejen godt med en dejskraber. Min form målte ca. 24x34 cm. Du kan også bruge ovnens store bradepande, men så bliver kagen bare ikke så høj. Min kage blev 5-6 cm. høj
- Bag kagen 45-50 min nederst i ovnen ved 150 grader. Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hold øje med den de sidste minutter.
- Stil kagen til afkøling.
- Rør glasuren sammen og fordel den på kagen, når kagen er helt afkølet.
- Strø evt. chokoladestykker på toppen, imens glasuren stadigvæk er fugtig så chokoladen kan "sætte" sig i glasuren.
- Du kan bruge krymmel eller chokoladespåner/ revet chokolade, frysetørret hindbær/jordbær i stedet
Noter
Kagen kan fryses med glasur og den er stadigvæk lækker svampet efter optøning.
En lækker svampet chokolade kage med skyr – en nem og lækker kage i bradepande
Jeg brugte chokoladechunks, der er grove chokoladstykker. Du kan bruge al slags grofthakket chokolade på toppen af kagen.
Kagekrymmel vil også fint – og chokoladeknapper eller M&M’s også? Farvet pynt vil være et hit til børnefødselsdagen.
Jeg brugte blåbærskyr, fordi vi lige havde det på lager, men du kan bruge al slags skyr og andet surmælksprodukt også.
Det er genialt at bage med skyr, fordi det gør kager og bagværk ekstra svampet og lækker. Uhm 🙂
Det bliver den lækreste chokoladekagedej!
Så er kagen klar til at komme med på skovtur. Lidt flag på toppen og en fødselsdagskage er gjort. 🙂
En chokoladekage med skyr holder sig frisk i mange dage, p.g.a. den store mængde skyr.
Overdæk den blot med stanniol i formen. Kagen kan fryses med glasur og den er stadigvæk lækker svampet efter optøning.
God fornøjelse med din chokoladekage, der med garanti vil blive et hit hjemme i dit køkken.
Chokoladekage med skyr – en perfekt fødselsdagskage til børnefødselsdagen eller til dine kolleger
Kagen er hurtig at lave og den kan mætte mange kagesultne munde.
Den vil passe perfekt som kage på et fødselsdagsbord, som “klassens time kage”, som kollega-kage eller som skovturs-kage til en udflugt i det grønne?God fornøjelse med bageriet til dig 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter på bradepandekager her
Kan der bruges olie istedet?:)
Kan man undlade kakaoen har en der absolut ikke kan lide chokoladekage.
Ser ellers lækkert ud.
Hej Gitte. Denne er min absolut foretrukne chokoladekageopskrift, og jeg plejer altid at bage den til min mands fødselsdag. Nu vil jeg så prøve med en banan-chokoladekage, altså ikke noget med at erstatte sukkeret med banan eller en klassisk banankage med chokoladestykker. De opskrifter jeg kan finde på nettet, hævder alle, at man ikke kan smage bananen, men jeg vil jo netop have både smag af chokolade OG banan. Tror du jeg kan bruge denne opskrift, og så tilføje nogle moste bananer? Muligvis skal den have lidt længere tid også. Jeg forestiller mig, at jeg vil bage halv portion (for… Læs mere »
Hvis man ikke har en ovn med varmluft, hvor meget skal ovnen så stå på?
Og vil man kunne bruge en springform i stedet for en bradepande?
Jeg har fulgt din opskrift,også størrelsen på formen men den hæver så meget,at der nu er kage i hele ovnen ☹️ Dejen synes mig også meget svær ar røre sammen, så brugte el pisker.Det kan vel ikke have noget med det at gøre. Kagen står stadig i ovnen og nu håber jeg virkelig at den smager godt, for nej et svineri jeg har haft
Hej. Tænker du at jeg kan bruge grahamsmel i stedet for.
Sikke en nem og lækker kage. Jeg lavede halvdelen til muffins (wauw), og har puttet den anden halvdel af dejen i fryseren. Er meget spændt på, om det kan lade sig gøre 🙂
Tak for opskriften!
Så fik jeg lavet den i dag til skal bruge den i morgen.. og den ser rigtig lækker ud, så vi er nogen der glæder sig til at smage den. Men jeg brugte vaniljeskyr da jeg ikke hade andet.
Så er kagen i ovnen. Nu er jeg spændt på resultatet. Måtte bare prøven den, da jeg havde skyr som snart udløb i datoen.
Et par spørgsmål…
150° varmluft… hvorfor skal den så stå nederst i ovnen? Placering i ovnen troede jeg var ligegyldig, når det er varmluft?
Mener du 6 dl. flormelis til glasur?
Påskehilsner fra
Rikke
Må prøve med skyr en dag – bruger altid en gammel banan som jeg moser i chokoladekager. Sjældent at det kan smages og giver en god fugtighed – for chokoladekager bliver tit hurtigt meget tørre. Men skyr må afprøves!
Uhm ser lækker ud den Skal prøves. Hvor stor er den bradepande de har brugt?
Den lyder vel nok lækker den kage 🙂 Opskriften er gemt og jeg skal da vist nok liiiiige bage en af de kommende dage.